проблем със ксенон
- Kilara37
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.6 SR
проблем със ксенон
здравейте колеги скоро взех едни кристални фарове от един колега (фаровете са добри на депо)със ксенон луксима но как свети честно неми харесва не оплювам човека който миги даде на добра цена ,може да не съм си ги вързал както трябва .Значи светенето е слабо а с лупа би трябвало да епо силно, като съм на фарове и като загася двигателя и после като дам на контаткт със пуснати фарове се получава едно силно премигване за секунда и самото премигване е силно според мене така трябва да светят. нещо масата ли нее добра буксите ли не са добре незнам дайте малко помощ
- Kilara37
Re: проблем със ксенон
колеги помагайте
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Каква е колата,кой модел са фаровете,какъв е ксенона - колко Н? Правилно ли си го свързал? Дай повече инфо 
- Kilara37
мк3 фарове депо като на аватара ти синия голф за H? не съм сигорен за лупа свързване то беше следнот фаровете с баластите бяха вързани към една букса и направо я пъхнах в мойта добре де слабо светят но зашо като дам един два пъти на контатк със пуснати фарове премигва силно и след това си свти
- Kilara37
може ли дае от това че другата секция е прзна за дългите нямам крушки не съм взел още
- Kilara37
колеги помагайте трудна гатанка

Щом като двата се държат по един и същи начин значи толкова могат колега.Пресветването е от пусковия ток на баластите в смисъл докато стабилизира схемата което според мен не трябва де е така.Би трябвало да ги пали плавно.Ако имаш някакви познания пробвай да захраниш баластите директно от акумулатора.От вторичната страна на баласта напреженията са високи не че от първичната няма да те чукне ако преискри в ръцете ти
Другата секция че е без лампа няма нищо общо с ксенона ако не е объркано вързването.Най добре потърси някой който да провери как е вързано и наи вече на мястото на един от твоите баласти да сложи друг и да се види дали ще е така.На калпави баласти отива работата ако няма грешки в свързването но без да се премери колко е входящото напрежение при така вързаната постановка на твоята кола можем само да гадаем.Друго което може да е- Товар от вторичната страна и недостатъчна мощност от страна на баласта 

- Kilara37
така ище направя ще ида при някой елтехник да ги види , но днес друго забелязах на късите на лупата приближиш до една стена и нали се вийда до каде свети лупата и там където свършва светлината става едно синьо лилаво, отворих лупите да видя как е рефлектора добрее но между лупата и рефлектора има една метална планка или пластина тя е от долната страна НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е ОТГОРНАТА
друго на 35w баласт мога ли да сложа 55w крушка,да нее заради слабите ватове да не свети добре
друго на 35w баласт мога ли да сложа 55w крушка,да нее заради слабите ватове да не свети добре
- Kilara37
колеги казвайте нещо за тези ватове мога ли по високи ватове да слагам на по малак баласт и високите ватове не нагряватли за рефлектора ако пластмасов

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
колкото си пише толкова .... как мислиш 35в баласт да захрани 55в крушка
Иначе за какъв рефлектор зад лупата разправяш
Иначе за какъв рефлектор зад лупата разправяш

- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
лупата рефлектор "нема", а това лилаво-синичко петно за което се чудиш от какво е на стената това ти е отрязъка който ти прави лупата,така като изчетох всичко което си написал излиза че е трябвало продавача на фаровете да си купи по мощни баласти а и съоветно и крушки,въпреки че имам познати със слабички ксенончета и нямат оплаквания като твоите,но и на кофти баласти ми намирисва,но за това мога само да предполагам!
Kilara37 написа:така ище направя ще ида при някой елтехник да ги види , но днес друго забелязах на късите на лупата приближиш до една стена и нали се вийда до каде свети лупата и там където свършва светлината става едно синьо лилаво, отворих лупите да видя как е рефлектора добрее но между лупата и рефлектора има една метална планка или пластина тя е от долната страна НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е ОТГОРНАТА
Това не знам за какво го питаш.Такава ли е постановката при теб

- Kilara37
колега за лупата ли тава дума че "така няма да свети" 
има и друго днес един познат със уред измери колко ток отива във фаровете и след това акумолатора ими каза че мисе губи тока , във фаровете влизало по малко ток,това можели да е причина за слаба светлина

има и друго днес един познат със уред измери колко ток отива във фаровете и след това акумолатора ими каза че мисе губи тока , във фаровете влизало по малко ток,това можели да е причина за слаба светлина

Може колега но зависи колко е по малко.Ако е до 1 волт едва ли на инвентора-баласта ще му пука толкова че да не ги пали както трябва.Не съм имал напредвид лупите а това че ако баластите са 35Вт а лампите 55Вт няма как да стане като хората.Пробвай да смениш единия баласт със друг само за проба не да го купуваш защото така като гледам най накрая ще си вземеш 55Вт ксенон и ако пак така свети и с чуждия баласт значи че просто това са възможностите на лампите 

- Kilara37
колега разликата е следната:от акумаолатура е 14,3или4 а от фаровете е 12,6 това ми каза моя познат нямам никаква представа какво ще каже тази разлика . за 55вт. се отказах незнам дали рефлекторите ще издържат кристални фарове депо ,но все пак нее хелла първо ще пробвам с подмяна на крушките може животът им дае свършел все пак е втора ръка след това баластите и пак ако неможе значи както каза ти толкова могат фарове те

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”