Гресиране на карета на полуоските

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Гресиране на карета на полуоските

Мнениеот stypkata » Пон 27 сеп 2010 7:55

Нямам какво да правя и не ми се седи у нас за това реших да се поизцапам малко.Ще ми се да сменя греста на вътрешните карета,защото като сменях съединителя ми се стори,че нямаше много грес вътре и малко ги претупах каретата .Но ми се струва,че има значение каква ще е.Някой може ли да препоръча някоя хубава грес ,от къде да я купя и колко струва горе долу?Също и някакви особености има ли при смяната на греста?Мерси

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Гресиране на карета на полуоските

Мнениеот znainainai » Пон 27 сеп 2010 8:09

Колега седи си на четерибуквието и не пипай дет не ти е работа. Чувал ли си приказката "Като спи лъвът не го буди!!" ?
Тия болтове на полуоските са еднодневки след всяка смяна на манщон трябва да се сменят. А за да смениш маншона ги развиваш :wink: Да не стане така че да си докараш беля. Щото аз съм виждал как се саморазвиват болтове и не питай за резултата. Пък като ти е толкова скучно ми земи я лъсни колата. Хващай препаратите и излъскай колата :P

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гресиране на карета на полуоските

Мнениеот tatenceto » Пон 27 сеп 2010 8:20

stypkata написа:Нямам какво да правя и не ми се седи у нас за това реших да се поизцапам малко.Ще ми се да сменя греста на вътрешните карета,защото като сменях съединителя ми се стори,че нямаше много грес вътре и малко ги претупах каретата .Но ми се струва,че има значение каква ще е.Някой може ли да препоръча някоя хубава грес ,от къде да я купя и колко струва горе долу?Също и някакви особености има ли при смяната на греста?Мерси
Колегата,znainainai,е казал по сигурния начин.Но щом ти се занимава,отвиваш полуоската,сваляш карето ,разглобяваш,измиваш с нафта или бензин,сглобяваш,пълниш с грес и завиваш.В магазин за резервни части си взимаш грес за карета.В повечето случаи са в пликчета,колкото за едно каре.И успех с начинанието.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”