Утечка на ток - Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Утечка на ток - Решено

Мнениеот Gazaro_wow » Пет 10 сеп 2010 22:21

Здравейте колеги :beer
От скоро ми се получи утечка на ток. Колата е Голф 2 1.6 90г. Четох из форума и днес премерих консумацията на ток и о ужас 158mA на изгасен двигател и всички консуматори. В форума един колега пише ,че консумацията на ток е в рамките на 25-30mA +алармата. За една нощ скапва акумолатора до край на утре ден като завъртя часовника и диодите по таблото изгасват ,на бутане пали. Голфчето има аларма ,но съм я изключил преди 5-6 год. и не я ползвам,само централното използвам като с ключ заключа вратата. Акумолатора е на около 1 год. още е гаранционен ходих при човека от който го взех замери динамото и то зареждаше нормално 14,1v. Та въпроса ми е къде да търся проблема не забравям фаровете лампата в багажника се изключва,помпата на централното също касетофона го махнах като мислех ,че проблема е от него ,но уви. От форума разбрах ,че може би проблема е от алармата, имала някакви батерий и от времето те започвали та дърпат много ток. Но ми прави впечатление като карам на фарове осветлението на таблото леко трепти. Дали проблема не е нещо от таблото? Иначе по инсталацията нищо не е пипано и преправяно,колата я имам от 9-10 год. Благодаря на всички които ще се отзовът 8)

Последна промяна от Gazaro_wow на Пет 24 сеп 2010 8:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Утечка на ток

Мнениеот Vento » Пет 10 сеп 2010 22:30

Много лесно може да намериш утечката - слагаш амперметъра на акумулатора и или махаш всички предпазители от таблото и ги слагаш един по един, докато се появи консумация, или откачаш всички букси отзад на таблото и ги връщаш една по една (пак докато дойде консумация). Като откриеш от кой бушон или коя букса е, търсиш по-конкретно от кой консуматор е! УСПЕХ!

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Re: Утечка на ток

Мнениеот Gazaro_wow » Пет 10 сеп 2010 22:39

Мерси колега :beer тези дни ще го проверя :)

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Re: Утечка на ток - Усложнение

Мнениеот Gazaro_wow » Пон 20 сеп 2010 21:03

Колеги днес замерих консумацията и беше пак 158 мили Ампера извадих 2-те букси на алармата които са в 1 разпределителна кутия на калника и проблема се реши консумацията намаля на 3 мили Ампера. Но след 10 мин като реших да запаля колата не иска да запали върти на стартер,но не пали. Отново закачих буксите на алармата и се оправи сега си пали нормално. Един познат ми каза ,че е така свързана алармата, за да пали колата трябва и алармата да си е на мястото. На 2-те букси има 3 кабела които са доста дебели явно тези кабели са към бобината или ддз и ако ги дам на късо пак ще пали и без аларма някой има ли идея какаъв цвят са кабелите? :?: Благодаря на всички отзовали се

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 20 сеп 2010 21:17

Каква ти е Алармата?

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пон 20 сеп 2010 21:22

при мен бяха два бели.ама това май е относително казано. :roll:
за да съм сигурен когато изкубах алармата свалих таблото с бушоните и кабел по кабел та да видя да не направя някоя щуротия.
а и не бяха дебели :!:

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Пон 20 сеп 2010 21:28

Кобра мисля ,че в Италия е слагане а не е оригинална. Тук в България съм и 1-ви собственик и нищо не е пипано по нея. Утре ще направя снимки на буксите.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 20 сеп 2010 21:51

Сега ще ти кажа как да си махнеш блокировката :idea:
Тръгваш по кабелите на алармата и гледаш кой на къде отива. Видиш ли срязан кабел от заводската инсталация който влиза в алармата и излиза от нея това е блокировката снаждаш кабела и вече няма блокировка :idea: Обикновенно на талянските аларми кабелите за блокировката са една идея по дебели от другите :idea: Когато слагат аларма режат само и едниственно ако прекъсват запалване :idea: Така че търси единствения срязан кабел от заводската инсталация на колата :deal

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Пон 20 сеп 2010 22:09

znainainai написа:Сега ще ти кажа как да си махнеш блокировката :idea:
Тръгваш по кабелите на алармата и гледаш кой на къде отива. Видиш ли срязан кабел от заводската инсталация който влиза в алармата и излиза от нея това е блокировката снаждаш кабела и вече няма блокировка :idea: Обикновенно на талянските аларми кабелите за блокировката са една идея по дебели от другите :idea: Когато слагат аларма режат само и едниственно ако прекъсват запалване :idea: Така че търси единствения срязан кабел от заводската инсталация на колата :deal

Мерси колега утре незнам дали ще имам време но в дуги ден ще го разгледам по обстойно. А кабелите които са от алармата влизат в един кожух и мистериозно "изчезват" някъде под кората където е бобината.Ще се маложи и кората да демонтирам за да разгледам кабелите. След като проверя ще пиша какъв е резултата. Дано да го оркрия по бързо. Благодаря на всички колеги за съветите :beer

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Re: Утечка на ток - Решено

Мнениеот Gazaro_wow » Пет 24 сеп 2010 8:16

И така колеги с радост вече мога да съобщя ,че проблема се реши както един колега каза проследих кабелите от алармата и всички отиваха към купето разглобих кората под волана (тази на бушоните) и видях как от бушоните излиза 1 кабел който мисля ,че беше за бобината е срязан и е наставен с букса и влиза в 2 сини кабела които водят до алармата. Извадих "буксата" и ги наставих пробвах да запаля и се получи :wink: След това замерих консумацията и и беше 10.2 мили Ампера (часовника на таблото + си ди то. В форума видях ,че е нормално алармата + си ди то да е до 25-30 мили Ампера. Така че най-накрая се оправих :) Благодаря на всички колеги за съветите :beer Ще помоля някой модератор да заключи темата :deal

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”