Голф 2 1.3 карбуратор- гадното виене..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Milen Mitkov
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: 1.3 1987

Голф 2 1.3 карбуратор- гадното виене..

Мнениеот Milen Mitkov » Пет 23 авг 2013 19:07

Здравейте колеги, нов съм във форума :love.vwclub . Преди около година станах горд собственик на доста запазено голфче 87-ма година 1.3 мотор 55коня газ, икономично, идеално за в града. Има един проблем едно много дразнещо виене.. Вие когато двигателя е топъл и при определени обороти не мога да кажа с точност понеже няма оборотомер но мисля че е около 1000.Като покача малко оборотите спира да вие. Когато го купувах уж гледах ама не съм забелязал, че шайбата на коленовия вал ( където върти ремъка на снимката е оградена с черно ) играе и то доста :banghead . Обиколих всички морги и се оказа че такава шайба няма. Смених масла,ремъци,филтри и така както си вие минах до сега 3000км. :biggrin Днес като се заслушах струва ми се че виенето е по силно. Ето и клипче --> http://www.youtube.com/watch?v=OvM0r1YIRZI&feature=youtu.be
Прикачени файлове
2013-08-23 16.53.41.jpg

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 1.3 карбуратор- гадното виене..

Мнениеот moimoimoi » Пет 23 авг 2013 21:41

тая шайба се захваща с 4 болтчета-виж дали са стегнати.
свиренето ми прилича да е от динамото-лагерири/втулки
или
от водната помпа-с нея се опъва ангренажния ремък
за да я видиш трябва да свалиш капака на ангренажа

тя помпата е в задната част на двигателя а динамото е в предната,така че би трябвало лесно да установиш от къде идва шума
ако е от динамото го ремонтирай че може да блокира ,а ремъка за динамото опънат ли е нормално?

golf4eto99
Автомобил: Golf II 1.3
Двигател: 2 G

Мнениеот golf4eto99 » Пет 23 авг 2013 21:52

Здравей колега.
Моето голфарче е същото до сущ, но разликата е само в цвета/в рамките на шегата/
Колегата от горния пост е напълно изчерпателен. Лично за мен са лагери на генератора.Сменях миналата година водна помпа, но такъв шум наистина нямаше. Свали капака на газораспределителния ремък и ако шумът си остане друга причина няма. Търси проблема в генератора.
:th_up

Потребителски аватар
Milen Mitkov

Мнениеот Milen Mitkov » Пет 23 авг 2013 21:59

moimoimoi написа:тая шайба се захваща с 4 болтчета-виж дали са стегнати.
свиренето ми прилича да е от динамото-лагерири/втулки
или
от водната помпа-с нея се опъва ангренажния ремък
за да я видиш трябва да свалиш капака на ангренажа

тя помпата е в задната част на двигателя а динамото е в предната,така че би трябвало лесно да установиш от къде идва шума
ако е от динамото го ремонтирай че може да блокира ,а ремъка за динамото опънат ли е нормално?

Утре ще проверя за болтовете на шайбата. Иначе ремъка е опънат. Когато го смених тоя ремък запалих колата без него и пак виеше.. :gruebel

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 23 авг 2013 23:42

Е откачи ремъка на алтернатора и виж-не е голяма философия.Погледни дали шайбата е стегната както ти казаха,смени и ангренажа ако не си го направил досега,тамън ще видиш и помпата в какво състояние е.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 24 авг 2013 7:07

щом казваш че шума се появява при загрял двигател се мисля че става следното:чувал си за топлинно разширяване на металите,е като се загрее блока и главата съответно разстоянието между коляновия вал и разпределителния вал се увеличава и така се опъва/става по опънат/ ангренажния ремък, и ако водната помпа е тръгнала натоварването върху нейните лагери се увеличава и за това скърца и вие

Потребителски аватар
Milen Mitkov

Мнениеот Milen Mitkov » Съб 24 авг 2013 9:27

Имаме малко развитие по темата. :th_up Шайбата е стегната, крива е за това играе, но шума не идва от нея, нито от динамото.. Преди малко свалих капака на ангренажа и го запалих,студен нищо се не чува, изчаках да загрее и започна да свири това дето съм оградил с черно на снимката ( водната помпа до колкото разбирам от колегата )
Прикачени файлове
2013-08-24 10.03.00.jpg

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 24 авг 2013 20:58

http://drive.bg/index.php?ModelId=8040&cPath=10107_10188
сменяй я щото може да протече или да затегне и да скъса ангренажа

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Съб 24 авг 2013 21:26

Смени си водната помпа,но тя по принцип вие и на студен и загрял мотор еднакво!То си е лагер,нема значение дали му е топло или студено!Вие и от пренатегнат ремък(ангренажен),но пак е еднакво при студен и топъл мотор!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 24 авг 2013 22:31

Отпусни малко ангренажа и ще престане да вие-пренатегнат е! Понякога се чува само на загрял мотор и на равни интервали виенето.Няма нужда от смяна на друго освен ан ангренажа и то в случай,че не е сменян наскоро. :th_up

Потребителски аватар
Milen Mitkov

Мнениеот Milen Mitkov » Нед 25 авг 2013 13:05

Благодаря за отговорите :love.vwclub Само ако може някой да ми обясни как да го разхлабя тоя ремък.. :k050 (разбрах че се прави от водната помпа , но не разбрах как точно ) :confused До сега съм карал коли само с вериги и не ми се е налагало подобно нещо :biggrin

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 25 авг 2013 20:02

ами в близост до помпата трябва да има 1-2 болта за ключ 10мм
само да спомена че може да са толкова клеясали и да не искат да се развиват,и може да ги скъсаш и тогава лошо
а ти тая кола като я имаш отскоро не си ли и сменял ангренажа като си я купил?това е задължително особено ако не знаеш кога е сменян
ангренажа се опъва толкова че най много да можеш с ръка да го завъртиш/усучеш/ на 90 градуса
ако е хлабав може да прескочат зъби

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 25 авг 2013 20:09

Колега, и аз имам такъв шум на Голф 3 1.4 абд! Ходих сменях лагери на алтернатора, и после като запалих и когато колата загря пак почна. (Когато е студена го няма това клакочене). Ходих смених и водната помпа която си беше здрава, и пак си го правеше и със новата помпа! Ремъка на двигателя (Ангренажа) съм го сменял, и пак го има този шум :banghead Сега карам така 2-ра година, защото всеки ми казва смени водна помпа, друг мотора е за ремонт, и тем подобни! Ако откриеш проблема, ще се радвам да го споделиш във форума :bowdown

Потребителски аватар
Milen Mitkov

Мнениеот Milen Mitkov » Нед 25 авг 2013 23:12

moimoimoi написа:ами в близост до помпата трябва да има 1-2 болта за ключ 10мм
само да спомена че може да са толкова клеясали и да не искат да се развиват,и може да ги скъсаш и тогава лошо
а ти тая кола като я имаш отскоро не си ли и сменял ангренажа като си я купил?това е задължително особено ако не знаеш кога е сменян
ангренажа се опъва толкова че най много да можеш с ръка да го завъртиш/усучеш/ на 90 градуса
ако е хлабав може да прескочат зъби

Колега той сега значи е повече от опънат,не мога да го мръдна вообще камо ли 90 градуса.. :facepalm Когато я купих стареца ми каза че го е сменил с нов на скоро ( даже ми даде стария ремък), но нищо утре като го разхлабя ако спре досадния шум ще му купя един нов ремък.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 26 авг 2013 6:43

снимката е за 1.8 двигател но принципа за опъване на ремъка е същия
Прикачени файлове
%20%20~1.JPG

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”