Днес след като се возих в така наречения голф 3ка. Слизам и като тръгна да заключвам шофиорската врата ключалката се върти както трябва не изгледа да е като разбита но не иска да заключва вратата както и дригите врати! Като продвах да заключа от другата врата вратите се заключват но без шофиорската!
Имали някой, който да е го сполетявал този проблем, къде и кое да почвам да чупя(разглобявам) !
Шофиорската ключалка не работи Golf 3 с централно
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Шофиорската ключалка не работи Golf 3 с централно
Живко, за сега задръж с чупенето - то без това вече се е счупило
Вземай една кръстата отверка, отвори вратата и на страницата й, там, точно над механизма за затваряне ще видиш един сравнително голям болт.
Развиваш го и рязко избутваш дръжката на вратата напред (външната дръжка). По този начин ще можеш да я отвориш и да видиш вътре счупеното (предполагам) лостче.
Сменяй цялата дръжка с нова от морга
Повече карат от магазинските китайчета.
Има доста теми по въпроса, включително със снимки. Разтърси се

Вземай една кръстата отверка, отвори вратата и на страницата й, там, точно над механизма за затваряне ще видиш един сравнително голям болт.
Развиваш го и рязко избутваш дръжката на вратата напред (външната дръжка). По този начин ще можеш да я отвориш и да видиш вътре счупеното (предполагам) лостче.
Сменяй цялата дръжка с нова от морга

Има доста теми по въпроса, включително със снимки. Разтърси се

-
- Автомобил:
- Двигател:
15-20 лв. е втора употреба,аз разглобих моята там има мембрана защото работи на въздух(компресора е при задел десен стоп)малко да не го догодиш и изпуска въздух.Просто не си заслужава да я разглабаш.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Миро, доколкото разбирам колегата не говори за централното, а за заключване с ключа. Иначе нямаше да споменава за 'въртене'.
Ама нека той да каже, де
Ама нека той да каже, де

Колата е със централно и сега почна да заключва и шофиорската врата като въртя от към пътника ключалката, иначе шофиорската ключалка явно си е здала багажа и ще видя какво да я правя!
п.п.
Колата не е моя аз съм я взел да я разкарвам малко, че стоеше 3години под едно дърво и сина на собственика въобще не му пукаше за нея, че се скапва така! Сега собственика ще я прави служебна и ще я дава на мене да я карам и да я подържам поне да се движи, защото беше супер клеясала!
п.п.
Колата не е моя аз съм я взел да я разкарвам малко, че стоеше 3години под едно дърво и сина на собственика въобще не му пукаше за нея, че се скапва така! Сега собственика ще я прави служебна и ще я дава на мене да я карам и да я подържам поне да се движи, защото беше супер клеясала!
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
а цялата работа е в един с4упен палец...
струва под 10 лева от магазините за авто4асти,ако се наложи да ходиш до морга можеш да смениш само него,но със сигорност ще трябва да свалиш дръжката от външната страна!
струва под 10 лева от магазините за авто4асти,ако се наложи да ходиш до морга можеш да смениш само него,но със сигорност ще трябва да свалиш дръжката от външната страна!
- DiabloS
- Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
- Двигател: AGN
- Контакти:
Тия палци ги купувам по 6 лв парчето,но не са стока ... За 6 месеца от както имам колата вече съм сменил два броя 

днес само разкачих кората зада видя какво и се оказа, че е счупено нещо като шпилка(дано се изразявам достатъчно добре) сигорно това е въпросния палец или пружина както вие го наричате!
Получавам лични за ключалки но мен ме интересува дали трябва да я преправям новозакупената ключалка по моя ключ?
Получавам лични за ключалки но мен ме интересува дали трябва да я преправям новозакупената ключалка по моя ключ?
еми ако сменяш патрона,няма как ,освен ако не искаш още един ключ,иначе работата е за 5мин.