Скоростна кутия - ПОМОЩ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
NEDD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скоростна кутия - ПОМОЩ

Мнениеот NEDD » Нед 18 юни 2006 4:17

Здравейте всички, от вчера сме "горди"притежатели на Голф2 ГТИ 16В... :lol: но има "МАЛАК" проблем - скоростна кутия. Няма 5-та 3-та изкл. апак другите се вкл много трудно. Ако може да даде някаква идея какво може да се направи ще сме много благодарни...

А и как да разбера дали мотора е КР - извинете ме за невежеството ама неразбираме много от VW :oops:
Та благодаря на всички предварително! Ако искате мога да ви дам ВИН номера щото аз не зная каде мога да го проверя.... Благодаря

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Скоростна кутия - ПОМОЩ

Мнениеот Li4o » Нед 18 юни 2006 8:39

NEDD написа:.....................
А и как да разбера дали мотора е КР - извинете ме за невежеството ама неразбираме много от VW :oops:
Та благодаря на всички предварително! Ако искате мога да ви дам ВИН номера щото аз не зная каде мога да го проверя.... Благодаря

Най-лесно ще разбереш като погледнеш в талона - двете букви пред номера на двигателя показват какъв е.
В багажника на задната престилка трябва да имаш лепенка с данни за колата - там също го пише.
Най-сигурно е да почистиш и видиш номера на самия двигател - номера се намира на блока, в горната лява част.

А ВИН-а можеш да провериш тук:
http://www.vwclub.bg/vin.php

Честита ти придобивка ;)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 18 юни 2006 10:14

Че номера на мотора не го ли пише какъв е в големия талон на колата?

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Нед 18 юни 2006 14:42

честито за ГОЛФА. Отваряй кутията и сам ще разбереш къде е проблема.Най-често срещания е лагера на 5-а е с пластмасов сепаратор и като намалее маслото в кутията сепаратора се разпилява в кутията и парчета засядат тук там.А може и само реглаж на м/у ск.кутия и лоста-там ако е разбутано-много играчка пада докато се натъкми.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 18 юни 2006 16:07

не разглобявай кутията преди да си проверил лостовите механизми за превключване на предавките.
пълен комплект втулки са 15-20 лв.
друга причина за да не включват добре може да бъде тампон на двигателя.
скорости втора употреба излизат по-евтино от ремонт на настоящите.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 18 юни 2006 16:21

golfer написа:скорости втора употреба излизат по-евтино от ремонт на настоящите.

Дамм Голфъра е прав. Един френд с КР смени скорости излезе му около 300 кинта. А и при 16В(КР и ПЛ) двигателите пауъра идва в повече на кутията.

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

Re:за скоростите

Мнениеот Jetta16v » Нед 18 юни 2006 16:39

Честит ти VW!
Аз карам джета с Пл мотор и скоростите са същите.
Относно ремонта май няма да минеш без отваряне или смяна, понеже ,ако е от лостчетата няма да ти влиза или 5та или 1ва/ краено ляво или дясно на лоста за скоростите/ А вкараш ли на 3та и изключва имаш проблем с фиксатора на 3та. Абе трябва да я види някои по скоростите разбирач а това преди 3 години ми коства 350лв. със смяна на 4 лагера и труд.
Лично аз не съм привърженик на втората употреба щото тези ГТИ 16в.
са все тормозени или пердашени по стълбове и тогава ги свалят /скоростите/ и по тях всичко е усилено и по-скъпо. Та съвета ми е към сервиза! Успех! :)

NEDD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NEDD » Вто 20 юни 2006 3:48

Благодаря на всички за мненията. Аз само пропуснах да кажа че сам в САЩ и тука го взех за $100. Днес такмо му оправих номерата, ама не мога да мина тех. преглед с тия скорости... И да - 5-та ваобще я няма, а като се отбусне съединителаюя(дори на свободна) и се 4ува някакво силно виене... Абе маи няма да се размине без отваряне, аз ще проверя по натаък по моргите тука... за сега все става за каране. Иначе яко варви, на 200 хил мили е оба4е двигателя ми се струва че е добре - само дето на празен ход все не може да падне под 1700 и това не знам защо?? Ина4е на 1-ва и 2-ра опъва здраво :) Та ако някои знае от каде да ги намаля ти я обороти че ме дразни по сфетофарите. Благодаря ви много!

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Вто 20 юни 2006 9:39

NEDD написа:... Та ако някои знае от каде да ги намаля ти я обороти че ме дразни по сфетофарите. Благодаря ви много!

На този голф инжекцията трябва да е на въздушния филтър отгоре. Там има врътка за регулиране на клапата. По - този начин регулира сместа. Също така на всмукателните тръби, където влиза маркуча за въздух, там където ти е свъзано жилото за газта, също има врътка за регулиране на сместа. тези двете оправят оборотите. Ако всичко му е изправно разбира се.

Мисля, че нарочно е развъртян от клапата на инжекцията, така уж върви повече... Моето мнение е да започнеш оттам ;) Препоръчвам да прочетеш малко материали, преди да правиш каквото и да е. Тук има доста такива, както и в мрежата.

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростна кутия - ПОМОЩ

Мнениеот road runner » Чет 22 юни 2006 10:57

Li4o написа:Най-лесно ще разбереш като погледнеш в талона - двете букви пред номера на двигателя показват какъв е.

В моя талон под номер на двигател са вписани само цифри, няма
букви. :?

Съжалявам за :офф :oops: Просто сега обърнах внимание на това!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 22 юни 2006 11:49

Здрасти, ако колата ти е след 1990 вкл. двигателят ти е 2.0 код 9А - 136 кс.

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот road runner » Чет 22 юни 2006 17:50

brabus написа:Здрасти, ако колата ти е след 1990 вкл. двигателят ти е 2.0 код 9А - 136 кс.

Не, не е.
1987 г., голф2 1.8и синхро.

NEDD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NEDD » Пон 26 юни 2006 3:01

Ами какво да ви кажа - намерих скорости от Джета ама е 8В... :( Та мисълта ми е - има ли разлика м/у двете кутии? На външен вид изгеждат съвсем еднакви, и както варви май ще я вземам пак после ще видим... Та ако някои знае има ли разлика му/у тях да каже.. Благодаря Ви много 8)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 26 юни 2006 9:26

Намери си според мен едни скорости от г3 ТДИ... с тях направо ще къса синджира.. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”