Нрмално ли е маслото да е с вискозитет на вода...?
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Нрмално ли е маслото да е с вискозитет на вода...?
Колеги, ония ден смених маслото, че беше време вече за смяна, обаче днеска дигам пръчката да проверя има масло до макса но тече като вода по пръчката а е 15в40.И клапаните се разчукаха повече.С предишни масла не съм забелязвал това.Колата е голф 2 1.6 бенз, маслото ЕССО 15в40.Моля за съвет.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нрмално ли е маслото да е с вискозитет на вода...?
Колега, ако си сигурен че нямаш повишаване на нивото на маслото със антифриз/вода, значи маслото е ментеливо! От туба ли ти го сложиха или от бидон! На мен ме метнаха така преди 2 месеца и колата ми се разчука, прецака ми се един повдигач още толкова! По-добре смени маслото с по-хубаво друго няма какво да направиш за момента, ако караш така колата и ти чука постоянно ще имаш ядове, тези масла са много тънки и не са за стари автомобили!
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
колега съвет за добавка няма да ти дам.
така че се спирам на план Б: нова смяна
така че се спирам на план Б: нова смяна
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Абсурд да е нормално. Видя ли го какво представлява преди да го налееш? Какъв цвят е сега? Ако можеш да сожиш някоя снимка, честно казано не мога да си го представя като вода.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото е това което в момента е промоция в МЕТРО, и ми се струва, че не е за моята кола, ама се поблазних, че е евтино пък съм го и чувал като марка, затова.Не е антифриз, антифриза не ми е мръднал от 2 години и е бистър.Маслот ое от ТУБА и е ето такова http://www.uleiuri-cosmetice-auto.ro/im ... l-1103.jpg същото.Цвета си е нормален и сега, но като го наливах не ми направи впечатление да тече рядко...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега смени го, колата очевидно има проблем с това масло.Няма значение че е купено от хоремаг, сипвай нещо от което си бил доволен досега. 
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
gsisport написа:Маслото е това което в момента е промоция в МЕТРО, и ми се струва, че не е за моята кола, ама се поблазних, че е евтино пък съм го и чувал като марка, затова.Не е антифриз, антифриза не ми е мръднал от 2 години и е бистър.Маслот ое от ТУБА и е ето такова http://www.uleiuri-cosmetice-auto.ro/im ... l-1103.jpg същото.Цвета си е нормален и сега, но като го наливах не ми направи впечатление да тече рядко...
Здрасти колега,
Точно заради това масло правих доста солиден ремонт на другата си кола - Ford Eskort 1.6 16v.
Смених го и започнаха проблемите минах около 1000километра и се наложи серия от ремонти по двигателя.
А маслото ми го донесоха от Франция.
Моя съвет е сменяи го незабавно!
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Поредния ментак..
-
vento 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
то и от казана да е нема значение 15 на 40 е перфектно масло ама защо да е редко
да не си го проверявал като е топло защото тогава то си е течно ама ако след смяната се е разчукала смени маслото аз ти препоръчвам 15 на 50 на мотул има и минерално и полусинтетика и не е скъпо.
да не си го проверявал като е топло защото тогава то си е течно ама ако след смяната се е разчукала смени маслото аз ти препоръчвам 15 на 50 на мотул има и минерално и полусинтетика и не е скъпо.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да сложа това ЕССО бях с Репсол 10в40 и бях доволен, но клапаните почукваха (не като сега обаче) мисля да сложа Репсол 15в40 малко по гъсто, какви са отзивите за този вискозитет 
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като сменяш и филтъра задължително!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди време и аз имах неблагоразумието да сипя Ессо. Зумера ми се включваше лятото. Налягането на маслото беше под 2бара на 2000 оборота. Проблема изчезна след като налях Мотул. Мотула държи 3 бара при 2000 оборота. 
колеги едно масло като излезе от завода има четери години живот по магазините .какво следва преди дамо изтече срока на годнос го внаст от запада итака печелят тия магазии .бизнес внимаваите що копувате.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
ПЕШОО написа:колеги едно масло като излезе от завода има четери години живот по магазините .какво следва преди дамо изтече срока на годнос го внаст от запада итака печелят тия магазии .бизнес внимаваите що копувате.
Точки,запетайки,Главни букви... Ще внимавам!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tisho_psg написа:ПЕШОО написа:колеги едно масло като излезе от завода има четери години живот по магазините .какво следва преди дамо изтече срока на годнос го внаст от запада итака печелят тия магазии .бизнес внимаваите що копувате.
Точки,запетайки,Главни букви... Ще внимавам!
Колега, когато правиш забележка че даден пост е написан неграмотно трябва да напишеш и твоя пост грамотно.
По темата :
Колега смени си маслото сложи си 10W40 полусинтетика от известна марка с добри коментари за маслото: Мотул, Кастрол и т.н. Разрови се във форума има много теми за масла.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”