Проблем с Голфа(гасне)
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Проблем с Голфа(гасне)
Здравейте колеги, когато си карам колата нормално няма нищо но когато река да се изгазаря и 1-ва предавка до 4000 оборота 2-ра пак до 4000 след като спра гъзарията и оставя колата на свободна оборотите падат до 100-200 и гасне самичка паля отначало по някой път гасне за 2-ри път по някой път се оправя
. Благодаря на отзовалите се за помощ. Колата е Golf 3 1.6 mi 1993/10

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Голфа(гасне)
Ами спри да правиш гъзарии, ако искаш да имаш кола и всичко ще си е нормално, както казваш. 

-
Ljubon написа:Ами спри да правиш гъзарии, ако искаш да имаш кола и всичко ще си е нормално, както казваш.
цък, Моляте де

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Хмм...може да с кофти предварение на запалването,мъка с ТПС-а,горивен филтър,както каза колегата по-горе,горивна помпа...може да са много неща.
Като му смачкаш газта на място форсира ли се веднага и пъргвао или мудно със забавяния на моменти? Същото важи и за в движение. Може да пробваш и на над 4000 оборота,да видиш (примерно 5000).Същото може да пробваш в движение...ако е филтър или помпа,ще се задъха,понеже няма да му стигне горивото и ще умре в адски мъки
Иначе ако това няма ефект,не е зле да го качиш на една диагностика,да видим дали ще се оплаче сам от нещо.
Не е изключено да е проблем и по гърнетата и като го сръчкаш няколко пъти да му се създава проблем с отвеждането на газовете и да гасне. При мен беше нещо подобно,когато ми умря катализатора и ми се е случвало на клиентска кола, когато се беше задръстило средното гърне.
Пробвай и кажи какво си постигнал
Като му смачкаш газта на място форсира ли се веднага и пъргвао или мудно със забавяния на моменти? Същото важи и за в движение. Може да пробваш и на над 4000 оборота,да видиш (примерно 5000).Същото може да пробваш в движение...ако е филтър или помпа,ще се задъха,понеже няма да му стигне горивото и ще умре в адски мъки

Иначе ако това няма ефект,не е зле да го качиш на една диагностика,да видим дали ще се оплаче сам от нещо.
Не е изключено да е проблем и по гърнетата и като го сръчкаш няколко пъти да му се създава проблем с отвеждането на газовете и да гасне. При мен беше нещо подобно,когато ми умря катализатора и ми се е случвало на клиентска кола, когато се беше задръстило средното гърне.
Пробвай и кажи какво си постигнал

-
TiL написа:С това 1.6 незнам какви гъзарии се правят![]()
Не те съветвам да се втурваш да сменяш разни работи след мнението ми, а да изчакаш мнения и от други колеги.
Та бензиновия ти филтър как е ?
Нямам ни най малка представа ще го карам да го видят

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
.На компа ще си покаже
-
- Автомобил:
- Двигател:
тампона на моото е на мен ми праве6е са6тия проблем