Тампон на носач, марка и бърз сервиз-София?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
black`
Автомобил:
Двигател:

Тампон на носач, марка и бърз сервиз-София?

Мнениеот black` » Вто 28 сеп 2010 14:47

Имам един разбит тампон на левия преден носач. Интересува ме къде в София да търся на Febi нов. Искам да подчертая, че и сегашния е нов със се носача комплект - Delphi и изкара точно има няма 2 години! А десния е на 20+ откакто си е колата и не е мръднал. Та къде да търся Febi или нещо по-сносно ако има в София, да изкарара поне 3-4 години. Или да взимам втора употреба. Също така ме интересува читав сервиз пак в София за бърза смяна. Смисъл да си имат преси всичко дето трябва, отивам пия един чай и да е готово, защото имам и друга работа. :wink:
Нещо ме фана шубето и въобще се чудя може ли да се пътува безопасно така 200 км. Целия носач играе яката напред назад. И то не е от днес така ами от доста време. Сега установих от какво е. А по спящите полицаи имам чуството че ще влезне при мене в купето? :roll:
Мерси. :evil:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тампон на носач, марка и бърз сервиз-София?

Мнениеот parno » Вто 28 сеп 2010 18:38

за 3-4 години ще караш и топран
аз карам с такива на 2ката сумати време вече а бая я карах с грубо окачване

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 28 сеп 2010 19:43

ebay,za 22лв 2 броя напазарувах.Тампоните за Феби!!!!А феби била опаковачна фирма,трябвало друго да пише някъде.Ама нали не са от бг.... само феби пише :Mr Green Fun Още не сум ги монтирал,едно майсторче ми каза,че съм се бил прецакал тук били по 12лв броя.На мен ми е все тая,радвам се че не съм ги купил от българия (шанса да са менте намалява така,поне според мен)

Последна промяна от deversant на Нед 03 окт 2010 20:16, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 сеп 2010 20:21

Абе нямам думи направо. То по-добре да си бях слагал носач втора употреба на времето ама е. Ориентираха ме към сервиз с преса и ми е почти в квартала. Сега остава да си потърся свесен тампон. Сещам се за един магазин дето продоваха сносни Febi пък да видим. Не знам дали е опаковъчна. Щото бях купувал един от витрината без опаковка и се оказа доста сполучлив. За разлика от тия "оргинални" френски ментета. Тоя сега не съм го карал и 20000 км. Ужас. Дано не си видим гумата пред мене. :lol:
За ebay нямам време иначе нищо чудно ако бях разбрал малко по-рано и от там да поръчам. Но е късно. То цялата кола носи в завоите. :screwy :evil:

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Вто 28 сеп 2010 22:20

като отидеш в сервиза те ще си купят тампона се пак имат представа кое е боклук и кое става.има клубни майстори работят доста добре и имат представа от марки :да:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 28 сеп 2010 22:38

Искам да подчертая, че и сегашния е нов със се носача комплект - Delphi и изкара точно има няма 2 години!

твърде е възможно да има промени в геометрията щом за толкова скапва тампона нещо "леки" удари отпред ? направи по-обстоен преглед

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 сеп 2010 22:42

Да има удар здрав точно там. После един лек козметичен. :Mr Green Fun Първия изцяло се беше поел от носача. Но геометрията на колата не е нарушена. Освен 3-4мм в предните ламарини по маската. Минал съм и реглаж като я оправях и всичко е в нормите назад. Не яде гуми, нито тегли на една страна. Отремонтирата е както си му е реда. Просто тампона се е здухал много бързо. Интересното стана, че се скапа точно когато колата не беше карана 2-3 години. Тогава след като я подкарах започна да чука леко, а сега съвсем се разхлопа. Не вярвам от седене да се скапват толкова тия тампони. Дори и да има леки размествания от удара. :lol:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 29 сеп 2010 8:31

Не вярвам от седене да се скапват толкова тия тампони.

Гумата "менте" старее много бързо.Маншони,маркучи в повечето случаи се напукват
след първата година,при положение,че оригинала е изкарал 15-20г.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”