Голф 2 Синхро проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Xan
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 Синхро проблем с оборотите

Мнениеот Xan » Пон 03 юли 2006 11:07

Искам да ви разкажа моята история и ако някой има поне приблизителна представа какво може да ми помогне да сподели, че засега сервизите в които бях май са "пас".

Голфа е "двойка", 86 година, 1800 куб., синхро.
Колата вървеше перфектно, само от време на време правеше един проблем - ако я угасиш след дълъг път и след малко (1-2-5 мин.) я запалиш пак то тя си вдигаше оборотите на 2000 държеше така 30 секунди и си ги смъкваше, или принудително ако я изфорсираш ги смъкваше веднага. Та беше само това и аз не му обръщах никакво внимание.

След това един ден, пак на дълъг път забелязах че прекъсва "придърпва", както си караш на пета и се усеща. Пак нищо не направих. Придърпването си остана. И така до една сутрин когато закъсах на едно кръстовище. Палиш значи колата, първа, газ, пускаш газта и тя угасва. Пак палиш гаазззз, пускаш газта и тя угасва...като позагрее малко се стабилизира и може да се кара иначе преди това като спираш на кръстовище трябва с левия крак да натискаш спирачката, а с десния газта.
Отидох на сервиз, проблема отначало дори не можеха да го забележат защото денем даже и да не я караш почти няма проблеми, но всяка сутрин едно и също.
Ровеха се в сервиза, ровеха и откриха, че подкачващата помпа не работи - наистина не работи, проверявах я лично. Смениха я, но гасненето сутрин остана, само прекъсването на дълъг път се оправи, явно заради не работещата подкачваща помпа малкия резервоар се е изпразвал и нагнетяващата е оставала без гориво....така мисля и аз и сервизните.
Смениха бензиновия филтър, махнаха ламаринките на кабелите за свещите, настройваха инжекцията.....- същата работа.

Отидох на друг сервиз. Настройваха инжекцията, включваха някакъв компютър към колата и сега резултата е следния:

Сутрин проблема почти го няма, може и да угасне, но рядко и само при връщане на газта - демек подаваш лекинко газ, пускаш педала, оборотите падат под критичните и колата угасва, но това става в около 20% от случаите. Много по очеваден е друг проблем сега. Колкото и да е загряла, и цял ден да си я карал без спир оборотите на празен ход са меко казано нестабилни, постоянно - фиииууу-виииууу, фиииууу-виииууу или с цифри: 1200-1500-900-1500-900-1200 примерно и това е промяна в рамките на 10 секунди! Ако я изфорсирам при 50% от сучаите се оправя и така до следващото кръстовище примерно.
Иначе на скорост, на дълъг път е перфектна, само обаче да я оставя на празен ход - примерно по баир на долу и се почва: фиииууу-виииууу, фиииууу-виииууу.

Сложих и добавка в бензина (забравих каква) препоръчаха ми я от последния сервиз - за почистване на инжекцията уж. Изгорих един резервоар и пак така. Да уточня също така, че колата се кара само с 95 бензин и само от OMV.

Моля помагайте.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”