Сигнализация за забравени светлини на vw Bora 1,9 TDI 2002 г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Сигнализация за забравени светлини на vw Bora 1,9 TDI 2002 г

Мнениеот ilkov_md » Вто 28 сеп 2010 16:45

Колеги,имам следния проблем и моля за съветите Ви.Горд собственик съм на vw Bora 1,9 TDI 115 PS 2002г.,Trendline.Днес констатирах "паднал" акумулатор след като съм забравил врътката на къси.Иначе като извадя ключа всичко изключва с изключение на алармата и светлините.При отворени врати имам звуково предупреждение/при вкаран ключ/.Знаете ли моделът на автомобила има ли фабрична сигнализация за забравени светлини/евентуално изгорял бушон напр./ и какво е най-добре да направя за в бъдеще/освен поставяне на зумерче/?
На Голф 3 1,9 ТД/предешния ми автомобил/ с изваждането на ключа изгасваше всичко с изключение на алармата.
Дали на Бората light control,a ще отчете едно подобно действие като грешка?

С нетърпение очаквам помощта Ви!

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Re: Сигнализация за забравени светлини на vw Bora 1,9 TDI 2002 г

Мнениеот Sportakus » Вто 28 сеп 2010 18:06

Е, щом още си горд собственик след тази случка :lol: Това беше шега, да колега има звуков сигнал при пуснати светлини и си загасил колата и си извадил ключа при отваряне на вратата започва да пищи. Аз карам Голф 4, но не мисля, че при Бората е по различно. Но незнам защо при теб не работи. Иначе моите не гаснат както при Голф 3 като извадиш ключа. И най-добре я откараи при жичкаджия да ти я оправи :да:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 28 сеп 2010 18:39

какъв лайт контрол колега на бората :)

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Вто 28 сеп 2010 18:50

L&R написа:какъв лайт контрол колега на бората :)

Благодаря за отговора на Sportakus.
А що се отнася до light control,мисълта ми е дали компютърът/ светлинните датчици или датчик/ще отчита грешка.Не ми е ясно и ще съм доволен на компетентен отговор.Изобщо има ли при моята Бора напр.датчик за време/да изключват забравените светлини след определено време или да се самоизключват или да предупреждават/?

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 28 сеп 2010 18:55

borata има лайт контрол тип ключ за печка мечта и толкоз, никакви датчици, компютри...

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Вто 28 сеп 2010 19:19

L&R написа:borata има лайт контрол тип ключ за печка мечта и толкоз, никакви датчици, компютри...

Благодаря.А някакво прагматично предложение LIGHT MASTER?Та Вие сте и модератор.Ще бъде добре да се допитваме до компетентните,нали.Мисля,че затова са форумите.Ако знаех,въпреки,че много е писано по този повод нямаше да се изпада в неловко положение с въпросите.Разбира се,че ако компетентните съфорумци не помогнат ще търся други начини.

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 28 сеп 2010 19:36

Автомобила трябва да остава със светещи габаритни светлини, при положение на ключа габарит или къси и положение на ключа различно от контакт.

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Вто 28 сеп 2010 20:05

Колега може би пищялката ти е изгоряла или някой кабел към нея се е откачил или студена спойка. Незнам къде се намира тази джаджа. Някой колега ако знае да каже къде да я потърсиш и сам да провериш за откачен кабел примерно. Или от батерия да и подадеш 3v напрежение ако работи трябва да "бръмчи" ако не е изгоряла. И провери ключето на вратата дали е изправно. За друго не се сещам. Успех :beer

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 28 сеп 2010 20:10

При мен също не пищи, заради микроключето на вратата. Като отворя вратата не светва и плафона. Предполагам, че в това е проблема

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Сря 29 сеп 2010 11:17

soxy__ написа:При мен също не пищи, заради микроключето на вратата. Като отворя вратата не светва и плафона. Предполагам, че в това е проблема

Да колега.И при мен мен се оказа така,но при мен при натиск в/у пластмасата на пантата на врата,ту включва плафона на купето и забравени светлини,ту изключва.Момчетата,жичкаджийте,потвърдиха твоя допуск за проблем с микроключето свързано с тази функция на шофьорската врата.Обясниха ми за вариантите:
-нова шофьорска брава.
-брава от морга/но там не се знае за състоянието на микроключето/.
-пробиване на купето на подходящо място за бутон-ключе/зумерче може би/.

В събота след като свалят кората и се стигне до бравата ще се види ще мина ли по-тънко/почистване,студена спойка,прекъснат кабел/.Микроключетата са били капсуловани,не се продавали отделно,а са в бравата,не подлежали на ремонт.Били са слабост на Бората,Голф 4.
Щом мина,ще пиша
Благодаря и на всички колеги отзовали се на проблема ми.

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Сря 29 сеп 2010 14:20

Микроключетата се продават отделно и се сменят. Има 100 теми за тоя проблем, ето тази например:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=41754&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Сря 29 сеп 2010 15:22

dmode101 написа:Микроключетата се продават отделно и се сменят. Има 100 теми за тоя проблем, ето тази например:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=41754&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0

Благодаря.Много полезен линк.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 29 сеп 2010 16:04

ilkov_md написа:
dmode101 написа:Микроключетата се продават отделно и се сменят. Има 100 теми за тоя проблем, ето тази например:

Благодаря.Много полезен линк.

Нека се скрият тея момчета, микроключетата се сменят и са символична цена, плащаш общо взето за труда защото е доста играчка. Освен това можеш да си инсталираш един ДРЛ модул за дневни светлини, той може да се програмира да прави всичко с фаровете, включително да ги гаси, да ги пуска няколко секунди след палене и тн... Откакто си имам колата не ми работят микросите на шофьорската врата, но при мен е направено като дръпнеш ключа всичко да гасне(голф4).

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Чет 30 сеп 2010 19:42

колега, напиши колко пари ти е струвало да го оправиш и къде, че и аз мисля да мина през тази процедура тия дни

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Чет 30 сеп 2010 22:48

soxy__ написа:колега, напиши колко пари ти е струвало да го оправиш и къде, че и аз мисля да мина през тази процедура тия дни

Непременно.А това продават се отделно микроключета,въпреки горния линк е трудна работа.Нова брава-нерационално,стара брава/от морга/-несигурно,DRL със задаване на време за светване и загасяне/много допълнителни кабели,а ми се искада не ми барникат много по фабричните трактове,преизчесляване на бушони,релета и т.н./,а и Ханс щеше да го прилага по-често заедно напр. с DRL фаровете на Hella.ЛИЧНО МНЕНИЕ.Дано извадя късмет със и около микроключето или ще отида на варианта при изваждане на ключа да изгасят и светлините и да остане само разход от акумулатора за алармата,компа и други малки.Ще видим на място какво ще се окаже и какво ще е най-добре да се направи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”