щипки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mladen88
Автомобил:
Двигател:

щипки

Мнениеот Mladen88 » Чет 30 сеп 2010 21:26

колеги здравейте, имам питане за щипките който държът кората под чистачките на Г3.тези големите кръглите.Питането ми е как е най-правилно да се махат и поставят, и ако някой е купувал да каже от къде може да намеря нови.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: щипки

Мнениеот emo-gar » Чет 30 сеп 2010 21:39

Махат се с въртене и се слагат с натиск.Ако са сломени шлиците-опитай да подхванеш кръглата периферия и да я въртиш о.ч.с.(визирам часовник)!В "Бриколаж" има едни такива щифтове,има размери(диаметри0,ама на цвят дали ще случиш...Приложих такива на кората на Нисана-като фабрични станаха,размер (фи 8)-черни.По принцип трябва да ги има в в оригинал по магазините за авточасти,това се води "консуматив"-скубе се и после нови.
Представляват нещо като пластмасов "дюбел",който се "разпъва' от пластмасов винт,винта има глава-оная кръгла работа ,която се вижда на кората,предвиден е шлиц "звезда" за развиване-ако е здрав още.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: щипки

Мнениеот fill » Пет 01 окт 2010 7:11

Аз мойте оригинални щипки ги изхвърлих и си купих щипки от Емкомплект. Хващаха ме нервите ако трябваше да свалям пластамсите и ми отиваше 15 минути да се тормозя с тия щипки. Щипките които си купих са подобни на оригиналните обаче без резба. По спомен струват 20 - 30 стотинки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”