имам проблем с централното на golf-а
-
- Автомобил:
- Двигател:
имам проблем с централното на golf-а
не мога да си оправя центарлното
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: имам проблем с централното на golf-а
И какъв точно е проблемът!
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
аз с удоволсвие бих помогнал ако ислаушам проблема,защото имах доста препядствия с тази част от сигорноста на колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз ще помогна ако мога, и аз имах много грижи с централното и съм съпричастен на 100%.
-
- Автомобил:
- Двигател:
като отварям колата само едната врата се отваря , даже капачката на резервоара не се заклъчва 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Колега отиди на ул.Дунав 10 .Търси Стефан .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да централното е вакуумно и не бачка изобщо , отварям вратите с клуч
Като за начало бушоните проверил ли си ги, а от другата врата отключва ли? Най лошия вариант е да изгоряла помпичката, може и кабел да се прекъснал, може и буксата да се окислила. Ако не е бущон, и не отключва и от другата врата, почвай да разпарчетосваш за да стигнеш до компресора! Такива ядове съм брал с това централно, че и кътните му зъби знам вече!
-
- Автомобил:
- Двигател:
не работят и двете врати , но незнам каде са: компресора , помпичката , буксата каде се намират ???.А бушоните съм ги проверил
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Колега моят компресор се намира в багажника от ляво под левия стоп и е закачен с един гумен ластик и на него има 1 букса със 4-5 кабела мисля че бяха.
Колега, грешката е моя, компресор и помпа е едно и също, да не те объркам нещо, щото аз карам Ибиза, при мен е под дясната кора в багажника, колегата по горе казва в ляво, би трябвало да знае по добре! Къде е трябва да се уточни, та стигаш до компресора и проверяваш буксата, може да е окислена, ако не е, май трябва да пробваш да подадеш напрежение директно на компресора и да видиш дали ще заработи, ама то и за там някой трябва да се изкаже на кои кабели да се даде ток, че не си спомням какви цветове бяха. Ако и така не тръгне, вече го отваряш и него, да видиш вътре какво е положението, имаше някъде тема за почистване, пробвай с търсачката, ако я намеря ще я пусна. И ако пак не тръгне - 30 лева втора ръка, и решаваш проблема!
п.п. значи колега даваш плюс на сивата или зелената жица, и гледаш дали ще тръгне. тях може да ги намериш и като извадиш и манщона на предната врата където е снопа с кабелите, ама най добре лично на компресора!
п.п. значи колега даваш плюс на сивата или зелената жица, и гледаш дали ще тръгне. тях може да ги намериш и като извадиш и манщона на предната врата където е снопа с кабелите, ама най добре лично на компресора!
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Изгорих едно такова вакумно централно вече, та имам некъв опит
. Има 3 крачета (средното е + а двете странични са –...(поне при мен така беше)) Подава се напрежение само на средно и някое от двете, като задължително ги провери и двете (едното е за заключване другото за отключване). Преди да направиш цялата тази галимация пробвай да слушаш дали като завъртиш ключа се чува щракане отзад в багажника. Ако не се чува значи не работи компресорчето. Може проблема да е в машинката на предна лява врата, може да по кабелите, може да е от бушон... а и най-често се случва да е от самото вакумно моторче (поне при мен това беше, но минах през всички стъпки за да го разбера) Втора рака не е скъпо, но не го търси по моргите, че там са кожодери (искаха ми 50 кинта а аз го взех за 20), а от някой колега от форума. Както един колега беше писал по-горе, моторчето се намира в багажника до левия стоп и е мушнато в една кутия, която се води някаква шумоизолационна и се държи на два ластика.
Успех !

Успех !
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
не сабравяй да провериш и маркучетата 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”