Здравеите Искам да ви попитам някои дали знае как точно и наи лесно се сменя маслото на Халдекса!!!
Аз първо източих старото масло от пробката 5мм и през нея сам слушал че се налива по налягане чрез шприц и тека го направих но нещто ми се струва че нестана както трябва поизтече доста масалце!!!
Смяна на масло на Haldexа на 4 Мотион !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на масло на Haldexа на 4 Мотион !!!
Bora5566 написа:Здравеите Искам да ви попитам някои дали знае как точно и наи лесно се сменя маслото на Халдекса!!!
Аз първо източих старото масло от пробката 5мм и през нея сам слушал че се налива по налягане чрез шприц и тека го направих но нещто ми се струва че нестана както трябва поизтече доста масалце!!!
колега по добре закарай колата в оторизиран сервиз на vw или в друг сервиз да ти направят смяната да не направиш няква беля с системата че ремонта е много е скъп все пак се сменя маслото на 50 000 ако греша някой колега да ме поправи поздрави
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: Смяна на масло на Haldexа на 4 Мотион !!!
danaildel4ev написа:Bora5566 написа:Здравеите Искам да ви попитам някои дали знае как точно и наи лесно се сменя маслото на Халдекса!!!
колега по добре закарай колата в оторизиран сервиз на vw или в друг сервиз да ти направят смяната да не направиш няква беля с системата че ремонта е много е скъп все пак се сменя маслото на 50 000 ако греша някой колега да ме поправи поздрави
Абсолютно си прав колега. Но освен маслото трябва задължитлено да смениш филтърето. А що се касае до маслото
- Маслото е спецялно разработено за ХАЛДЕКС сложиш ли друго прее*аваш трансмисията,сложиш ли повече изхвърля го през отдушника (около задно ляво колело) сложиш ли по малко халдекса е достатъчно интелигентен и просто не сработва винаги.
На скоро с единият от най-добрите ми приятели се сблъскахме с Халдекс на Ауди S3 209к.с. и докато се опитвахме да го подкараме научихме доста неща включително и повредата. Първоначално пробвахме с масло 75/90 мисля че даваха за него но издаваше странни свуци. НЕ СЕ ЕБАВАЙ С МАШИНКАТА струва на старо от 1000лв. и нагоре ако ваобще си намериш.
Маслото иначе се налива през пробката от която се изтача за да обезвъздуши с-мата. (поне аз така си го обясних)
Успех по завоите зимата! 4Х4 AWD Power!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”