1. ИЗПОЛЗВАХ ТЪРСАЧКАТА!
2. Говорим за мех. 5-степенна ск. кутия. Колата я пише при местоживеенето. Не знам типа на кутията и най-вече - КОЛКО масло събира? /Обещали са ми Autodata 2004, но още чакам. Там пише ли?/
3. Нямам проблеми със скоростите /слава Богу!/ - просто колата е '1994 г. и искам да сменя маслото профилактично. Когато взех колата /през 2004 г./ погледнахме нивото - нямаше нужда от доливане.
4. Пълна синтетика 75W90 - това е ясно. AC Delco - Made in Belgium - на около 13 лв./л - /видях го и в др. тема/ - такова ми предлагат заради уж гарантирания произход. Добро ли е? В Плевен май няма от къде да взема марков продукт /BP, Castrol и т.н./ и да съм уверен, че не плащам супер менте на супер цена.
5. Течове не е имало. Нужни ли са други консумативи - дифтунги /като на Рено/, семерини, пръстени? Има ли особености при смяната - разни тънкости, които квартален майстор да не знае?
Благодаря предварително за отговорите!
Колко масло събира скоростната ми кутия?
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Добре... Ако правилно съм разбрал - според Autodata - 5 скорости = 3.1 л. Тия сто милилитра ще ми костват четвърта опаковка масло - просто супер... Ще платя 4 опаковки и ще помоля ако остане някоя неразпечатана - да я върна. Има ли някой впечатления от масла AC Delco? Конкретната скоростна кутия има ли особености при смяна на маслото - наливаш първо от едно место, затягаш, после наливаш още от друго место - разни такива странности?
П.П. Сега виждам поста за масло OMV - каква му е цената, впечатления от маслото? На бензиностанция на OMV не мога да връщам бутилки с масло, което не ми е влязло в работа...
П.П. Сега виждам поста за масло OMV - каква му е цената, впечатления от маслото? На бензиностанция на OMV не мога да връщам бутилки с масло, което не ми е влязло в работа...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Гадината глътна 3.3 л AC Delco 75W90 GL5 semisynthetic пред очите ми! Полусинтетика - ще го сменя пак след 50 - 60 хил. км, ако още съм с тази кола. Колата беше твърдо в хоризонтално положение. Нивото /пък и състоянието - на вид/ на старото масло си беше добро. Съжалявам само, че не подложихме нещо чисто да съберем старото масло след като напълно се оттече, за да видим колко литра е. Цялата работа /маслото е от сервиза и се плащат точно 3.3 л - колкото влязоха/ - 50 лв. с труда.
П.П. Сега ми донесоха обещаната Autodata 2004. Там наистина пише 3.1 л ПЪЛНА синтетика... Дали не извадих очите от мерак да нарисувам вежди? На колко хиляди км. според вас е добре да сменя л-ната /извинявам се/, които ми сипаха днес?
П.П. Сега ми донесоха обещаната Autodata 2004. Там наистина пише 3.1 л ПЪЛНА синтетика... Дали не извадих очите от мерак да нарисувам вежди? На колко хиляди км. според вас е добре да сменя л-ната /извинявам се/, които ми сипаха днес?
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Вече мога да кажа - скоростите си се превключват нормално. В сравнение с преди като че ли усещам по-отчетливо с ръка "щракването", когато лоста влиза в някоя предавка - не е лошо. Дано и за лагери, синхронизатори и т.н. да не е лошо... И дано зимата също всичко да е О.К.
Въпросът е: Кога да сменям пак /като пробег и като време/, че да не се съсипе нещо?
Въпросът е: Кога да сменям пак /като пробег и като време/, че да не се съсипе нещо?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”