Проблем с климатроник на Golf 3 abf
Проблем с климатроник на Golf 3 abf
колеги имам следния проблем като колата е загряла и пусна да духа топло той духа хладко и като го пусна да духа в кратка той не духа там таблото ли трябва да се свали за да се оправи и някои ако знае каква е цената на демонтаж и монтаж на таблото ? 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
Re: Проблем с климатроник на Golf 3 abf
tosho написа:колеги имам следния проблем като колата е загряла и пусна да духа топло той духа хладко и като го пусна да духа в кратка той не духа там таблото ли трябва да се свали за да се оправи и някои ако знае каква е цената на демонтаж и монтаж на таблото ?
Колега проблема ти идва от клапата, която насочва въздушната струя от вентилатора на къде да духа т.е или към радиаторчето на парното или към радиаторчето на климатика!Най - вероятната причина е да ти е паднал донапрена от клапите и тогава се получава смесване на въздуха и за това нямаш топло!Процедурата я правих миналата година сваля се цялото табло, облепят се клапите евентуална смяна на радиаторчето на парното( ако е за смяна)и готово!Ако ти е оригинален климатроника не го изключвай зимата (ако няма копче Econ)разбира се, много хора го правят а това не е за предпочитане, компресора сам се изключва под 5гр. външна температура!А за да не ти духа в краката или имаш откачена клапа или нещо от вакумите!Без разглабяне няма да стане един ден работа и си готов, на мен ми излезе 100 лв. цялата процедура!Това е!Успех!

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Проблем с климатроник на Golf 3 abf
Ако на радиаторчето на парното пише Valeo значи е оригиналното и свалиш ли таблото го сменяш без да се замисляш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”