Курника нема насищане що за разход е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Курника нема насищане що за разход е?

Мнениеот GTIsound » Чет 21 окт 2010 7:31

Колеги...проблем голям, моля Ви, помагайте.
Мотор 2Е 115
Разход показан на бордовия - при студена кола - 30/100 при работа на колата около полвин час, може и да стигнем до >14/100. След време може да стигне и до 11/100 :(
Сега въпроса е колко е нормално да гори и колко да отчита? Къде е поблема? :(
Разхода показван на степен 1 на борда какъв тояно е, както и този на степен 2?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Курника нема насищане що за разход е?

Мнениеот mania » Чет 21 окт 2010 7:44

Нормалният разход на двулитровите тройки е 10-11 градско при динамично каране. Компютърът пресмята разхода по изминати километри. Когато се запали и е студена вади нереално високи стойности, които след каране няколко минути се сверяват, прост отрябва да сметне. питай се по километраж да сметнеш разхода и виж дали наистина имаш проблем. Друга възможност е компа да се е бъгнал. Стойността 11/100 трябва да ти излезе да кажем след 10 минути работа.
Позиция 1 се самонулира при не палене на колата няколко часа. Позиция 2 ти си я нулираш. Така с позиция едно гледаш стойностите на шофирането с и през съответния ден, а при 2 - от тогава, когато ис го нулирал.

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Чет 21 окт 2010 8:00

Ами мисля, че има някъде проблем но не знам къде. Дали самяи бодр лъже или наистина разхода е голям. Определено след 10тина мин не може да достигне 10 на 100 :(
При палене почва от 99 да кажим.... до към 25-30 ок, пада бързо но надолу е много бавно и след много време. Опасява ме, че наистина разхода е висок дукато падне на 10 да кажим. Интересното е че като карам разхода на позиция 1 и 2 се променя. 2 не седи запаметена а и тя варира но полазва с 6-7 литра над другата. Когато колата е карам и да кажим разхода е станал 10, след като е оставя да работи на място, разхода почва да се покчва до и над 20!

miroslav55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslav55 » Чет 21 окт 2010 8:08

И на мен така ми показва и е точно така. Колегата много точно казва эа позициите,как работат.Ако караш 10 минути градско е нормално да ти даде 11.Занули 1ва позиция при загрят мотор и ще видиш колко по малко ще показва но това няма да бъде реалния среден разход от запалването а от момента на нулиране.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 21 окт 2010 9:28

Колега разходомера работи много добре на извънградско каране.Ако наистина имаш съмнения засечи си разхода пълно/доливане=пробег 100км/литри.В София у трафико за един час може и да спадне 99/100 до 17/100 :Mr Green Fun М/у другото това е един от най-харчливите мотори в градско.

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Чет 21 окт 2010 9:29

Да нему вярвай много много на това което показва,то не че не е вярно попринцип ама си е доста стряскащо!Засечи си я с гориво (газ /бензин) и виж какво показва и ще видиш че има разлика :)
Поне при мен има,иначе като го включа на моментен разход на газ на място ми показва стойност 1,0 - 0,8 ( на загрял мотор)

miroslav55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslav55 » Чет 21 окт 2010 9:39

Най добре е пълно/пълно и то на бензин.При газ колонките нагнетяват различно.Аз карам само на бензин и на дълго пълно/пълно ми отговара на това което показва.На градско несъм засичал но сигурно е между 10/11 /2000 16V/

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 21 окт 2010 11:19

Нищо ненормално няма в показанията, съвсем са си наред. Моите са подобни. Като я запаля и тръгна ми показва към 30, после постепенно спада и накрая преди да изгася колата, работя на 3.5км от нас разходът е около 11 по борд. Не виждам нищо ненормално в това. Това, че като седиш разходът ти се вдига е напълно нормално. Моторът гълта гориво на ПХ, а колата седи на едно място, разходът се мери на изминати километри, надявам се разбираемо съм ти го обяснил. :beer

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 21 окт 2010 11:58

Пич се пак си със 115 коня мотор този разход е абсолютно нормален. То пак 11 12 е добре има някой дето и 15 им качва. Слагай газ и жега да не те *б*

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Чет 21 окт 2010 21:00

пробваи да провери6 разхода като задържи6 коп4ето (отстрани което е на мфа-то) дава6 контакт маха6 контатка дава6 пак контакт и пали6 като коп4ето го държи6 постоянно натиснато пуска6 го 4ак когато запали6.(някаде из форума има6е инфо за скритите опции на мфа-то)

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 22 окт 2010 21:24

golf_III_2e написа:пробваи да провери6 разхода като задържи6 коп4ето (отстрани което е на мфа-то) дава6 контакт маха6 контатка дава6 пак контакт и пали6 като коп4ето го държи6 постоянно натиснато пуска6 го 4ак когато запали6.(някаде из форума има6е инфо за скритите опции на мфа-то)

90% си прав :)
1. Държейки МФА натиснато даваш контакт
2. Изключваш контакта, като все още държиш натиснато МФА
3. Държейки все още МФА даваш за втори път контакт и пускаш МФА
4. Палиш и воала имаш литър на час :beer

Това ти е разход-литър на час. След като ти се активира тази функция имаш достъп само до л/ч, темп. на маслото и външна темепература, демек само долния ред от екрана. След изгасяне и ново запалване л/ч се деактивира и отново ти е активно л/100, както и трите показания от горния ред.
При л/ч ти отчита колко ти гълта на секундата, а не като л/100 след 10тина секунди, пробвай след като активираш опцията, на място трябва да смуче около 1л +/- 300мл зависи дали е загрял мотора или не, както и от потреблението - клима, фарове, аудио и т.н.
При Г3-ките това се прави ръчно и по желание преди всяко палене. При повечето Г4-ки и нагоре това компа сам си го сменя: на място ти показва л/ч, а в движение л/100.
Поздрави :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”