Пада ми нивото на масло в картера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kostadon
Автомобил:
Двигател:

Пада ми нивото на масло в картера

Мнениеот kostadon » Сря 28 юни 2006 16:27

Преди около 2м. си взех фолф3 94г. синхро и навъртях към2500км.Забелязвам оба4е ,4е нивоти на маслото ми запо4на да пада.Не съм сменял масло 6тото 4евека от ,който купих колата ми даде километрите когато той го е сменял.Та като взех колата то бе6е по4ти на мах а сега е малко под средата.Нямам видими те4ове по двигателя,пък и няма петна под колата.Ре6ил съм тази седмица да сменям маслото и да напрая засе4ка колко 6те ми загуби(изгори).Имам намерение да му сложа някое по-евтино масло 6тото така или ина4е губи.
Въпросите са ми :
1.Каква е възможната при4ина за загубата на масло(аз предполагам ,4е горо) и как мога да разбера какво става с колата
2.Дали не правя гре6ка като имам намерение да сменя маслото с някое евтино масло.
Благодарство

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 28 юни 2006 16:49

1.Каква е възможната при4ина за загубата на масло(аз предполагам ,4е горо) и как мога да разбера какво става с колата
Причини хиляди:- теч, гумички на клапани, сегменти , включително и кофти масло
2.Дали не правя гре6ка като имам намерение да сменя маслото с някое евтино масло.
Да, НО дефинирай евтино! Ако е евтино от 7-8 лв литъра става, а ако е евтино от 3-4лв литъра не става.

Принципно ако са за смяна гумички на клапани е възможно да ти гори към литър-литър и половина на десет хил. км. Ако сложиш "някакво масло" може да отидеш на по-сериозни ремонти!!!
п.с. 4=ч 6=ш
п.с.2 Добре дошъл!

kostadon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadon » Сря 28 юни 2006 17:00

чак пък за 3-4 лв. Имах предвид ,че няма смисъл да му сипвам Кастрол или Валволин при положение ,че имам проблем.Точно идеята ми беше нещо за по7-8 литъра.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 28 юни 2006 22:07

kostadon написа:чак пък за 3-4 лв....

Ха сега и ако пуснеш в търсачката масло.. и се сдобиеш с 3 пакетчета семки от 1 лв.. ... ще си най-компетентният по тема масло утре ;)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 29 юни 2006 11:36

wili98 написа:
kostadon написа:чак пък за 3-4 лв....

Ха сега и ако пуснеш в търсачката масло.. и се сдобиеш с 3 пакетчета семки от 1 лв.. ... ще си най-компетентният по тема масло утре ;)
:офф чшшш Вили кви са тия семки от 1 лв :shock аз си купувам Дики и Вуйчо Ваньо на 60 ст най големия пакет mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”