Преди около 2м. си взех фолф3 94г. синхро и навъртях към2500км.Забелязвам оба4е ,4е нивоти на маслото ми запо4на да пада.Не съм сменял масло 6тото 4евека от ,който купих колата ми даде километрите когато той го е сменял.Та като взех колата то бе6е по4ти на мах а сега е малко под средата.Нямам видими те4ове по двигателя,пък и няма петна под колата.Ре6ил съм тази седмица да сменям маслото и да напрая засе4ка колко 6те ми загуби(изгори).Имам намерение да му сложа някое по-евтино масло 6тото така или ина4е губи.
Въпросите са ми :
1.Каква е възможната при4ина за загубата на масло(аз предполагам ,4е горо) и как мога да разбера какво става с колата
2.Дали не правя гре6ка като имам намерение да сменя маслото с някое евтино масло.
Благодарство
Пада ми нивото на масло в картера
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
1.Каква е възможната при4ина за загубата на масло(аз предполагам ,4е горо) и как мога да разбера какво става с колата
Причини хиляди:- теч, гумички на клапани, сегменти , включително и кофти масло
2.Дали не правя гре6ка като имам намерение да сменя маслото с някое евтино масло.
Да, НО дефинирай евтино! Ако е евтино от 7-8 лв литъра става, а ако е евтино от 3-4лв литъра не става.
Принципно ако са за смяна гумички на клапани е възможно да ти гори към литър-литър и половина на десет хил. км. Ако сложиш "някакво масло" може да отидеш на по-сериозни ремонти!!!
п.с. 4=ч 6=ш
п.с.2 Добре дошъл!
Причини хиляди:- теч, гумички на клапани, сегменти , включително и кофти масло
Да, НО дефинирай евтино! Ако е евтино от 7-8 лв литъра става, а ако е евтино от 3-4лв литъра не става.
Принципно ако са за смяна гумички на клапани е възможно да ти гори към литър-литър и половина на десет хил. км. Ако сложиш "някакво масло" може да отидеш на по-сериозни ремонти!!!
п.с. 4=ч 6=ш
п.с.2 Добре дошъл!
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”