Проблем с лампата/зумера/ за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dsc
Автомобил:
Двигател:

Проблем с лампата/зумера/ за маслото

Мнениеот dsc » Пет 29 апр 2011 11:04

Здравейте!
Да разкажа и аз за моя проблем.Автомобила е ГолфIII. 1,8. 75 коня.На 170000км е,без до сега да е пипано нещо по мотора.Зимата ми се появи проблема със "зумера" и маслото и то само при студен двигател,загрее ли няма проблем.Отидох в голям сервиз тук във Варна.Замерваха ми налягане точно както се описва по горе,всичко беше в норми..поне според тях.Смениха ми датчиците и накрая ми ремонтираха нещо и по таблото.Не знам точно къде беше проблема,но се оправи...до предната седмица,когато на път за гр.В.Дол в Суворово ми писна пак,но сега се промени и звука на двигателя/разтракаха се клапаните/Угасих я веднага и я отвориха там в едно сервизче.Какво излезе? Ами 3-4 пръста кал в картера. Помпата,всмукателя и не се виждаше от тиня ,гледах това и се сетих за "реномирания" сервиз от Варна..
Почистиха ми всичко,смениха ми и биелните лагери,защото не им харесаха,ново масло,филтър и т.н.Запалих я там,покарах,никакъв проблем,но на връщане на магистралата при обороти около 2000 ми писва пак зумера.Подам или отпусна газ ,спира на сек.Питах пак майстора,каза смени си датчика.Отидох и си купих 2 нови..пак същата работа,включва се на 2000 оборота,на 5 скорост и около 100км.Моля,ако някой има идея от какво е да сподели.
Благодаря предварително..

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Проблем с лампата/зумера/ за маслото

Мнениеот IvanMan » Пет 29 апр 2011 14:40

Пробвай с търсачката.
Ето какво излиза ТУК

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”