инсталация голф3 1.6 75кс 95г.
инсталация голф3 1.6 75кс 95г.
колеги, помогнете, трябва ми схема на инсталафията на този голф, защото си го купих преди седмица и се оказа че някои се е правил на маистор и има големи промени в инсталацията, ходих на диагностика и ми казаха че не ми работи ламда сондата температурния датчик, и това което показжа температурата на входящия въздух, незнам с дебитомер ли е или с датчик, но колата сутрин като я запаля, пали от раз и после угася, пак паля и пак угася , така няколко пъти докато постопли малко и започне да работи на 1000 оборота, но напоследък като загрее държи 2000 оборота а при палене вдига до към 3500 изчетох бая форуми, и реших да сменя о пръстените на всмукателния колектор, но като го свалих видях че единия кабел на ламда сондата е скъсан, снадих го,но като огледах и видях че единия кабел от ламда сондата отива до някъде си където трябва да има нещо но кабелите са вързани на късо и изолирани, след което кабела отново се връща до буксата на сондата, и от там с всички кабели продължават в един сноп, та въпроса ми е какво е това нещо което се свързва последователно на единия кабел на ламда сондата. От диагностиката ми казаха че или всичко ми е изгоряло(ламда сонда, температурен датчик за водата и датчика на температурата на въздуха) или имам късо по кабелите, което да ошашква компа, или компа се е здухал, защото дава винаги едно и сащо на двата термо датчика, или 20 градуса или 128 градуса, а ламда сондата никаква я нямаше, но нали имаше прекъснат кабел, така че някой ако знае нещо да помага.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”