Нужна ми е скоба самоделка за смяна на тампони на заден мост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Нужна ми е скоба самоделка за смяна на тампони на заден мост

Мнениеот stefan4o » Пон 11 окт 2010 8:51

Бях чел из темите-ръководства как се сменяват пустите тампони на задния мост, че може и със скоба, без да си е@ем душите да режем с ножовки и да сваляме мост. Колата е Джета модел 1985 от аватара, доколкото знам няма кантар за спирачките отзад (който беше упоменат като пречка за едното от колелата да му се смени тампона).
За този, който ми прати скобата по Еконт (за моя сметка естествено) ще измисля и някакъв подарък от чарковете ми из гаража, ако го устройва, или пък нещо друго. Идеята е, че ми искат едни 50 лева за труд, за да си направя скоба трябва да ходя при стругар, заварчик и т.н. което като пари и труд ще ми излезе не по-малко от 20 лева и така със спестените 30 лева не си заслужава да се мъчим с авера цял ден да ги сменим тез тампони, това ми е идеята за пращането (и връщането съответно) на тая скоба по Еконт, колкото да си свърша работа с нея.
Тези дни смятам да си взема тампони на Феби-Билщайн, ако някой може да предложи други алтернативи, но без оригиналните (тях ги знаем, че са най-убави) да даде идея.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”