Голфа ми (четворка) няма аларма. Беше ми развалено дистанционното и преди няколко месеца си сложих само централно. Т.е. ново дистанционно само.
Днес както си седя и се вклчи клаксона на колата и аварийните. Започна да пищи за около 10 секунди и спира само. Немога да го спра по никакъв начин.
Някой да знае от какво е ? СПЕШНО е наистина. В чуждбина съм и ако ми падне акомулатора от това пищене ще е фатално.
Спешен проблем. - Фабрична аларма на голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Спешен проблем. - Фабрична аларма на голф 4
Последна промяна от MMarketing на Чет 08 окт 2009 19:54, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Спешен проблем.
Аз малко не те разбирам....
имал ли си централно или си нямал последно? Кое ти се е развалило? Какво си слагал?
До колкото знам всички Г4 имат фабрична аларма и пищенето на клаксона ти го доказва! Успяваш ли да запалиш? Някаква сигнализация на таблото?
имал ли си централно или си нямал последно? Кое ти се е развалило? Какво си слагал?
До колкото знам всички Г4 имат фабрична аларма и пищенето на клаксона ти го доказва! Успяваш ли да запалиш? Някаква сигнализация на таблото?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти. Имах си централно, само самото дистанционно беше развалено. Взех си ново.
Мога да я паля, няма сигнализация на таблото.
Каква е тая фабрична аларма и от какво може да се породи вклчването и ???
Започна да се вклчва все по често и по често. Идеи какво да правя ?! Съседите полудяха. Оставил съм я отклчена в момента докато ви пиша.
Проверих нещо да не е отворено - преден капак, багажник, сичко е затворено.
ПОМОЩ ХОРА ! ! !
Мога да я паля, няма сигнализация на таблото.
Каква е тая фабрична аларма и от какво може да се породи вклчването и ???
Започна да се вклчва все по често и по често. Идеи какво да правя ?! Съседите полудяха. Оставил съм я отклчена в момента докато ви пиша.
Проверих нещо да не е отворено - преден капак, багажник, сичко е затворено.
ПОМОЩ ХОРА ! ! !
- Haralampi
Работят ли ти (правилно) плафоните на вратите? Би могло да е развалено микроключе във врата...
Не си обяснил при какви обстоятелства точно се включва?? Просто докато седи паркирана? Като влезеш в нея? Като я запалиш?
Позволи ми да ти кажа, че описанието ти на проблема 2 пари не струва... - "Днес както си седя и се вклчи клаксона" - у вас си седиш и пиеш кафе? седиш на светофара? седиш и караш по магистралата? седиш и още не си запалил?
А кажи каква помощ точно очакваш? Форумните гадатели са в отпуска тоя месец
Сканирай паметта за грешки... може там да намериш отговора.
Не си обяснил при какви обстоятелства точно се включва?? Просто докато седи паркирана? Като влезеш в нея? Като я запалиш?
Позволи ми да ти кажа, че описанието ти на проблема 2 пари не струва... - "Днес както си седя и се вклчи клаксона" - у вас си седиш и пиеш кафе? седиш на светофара? седиш и караш по магистралата? седиш и още не си запалил?

Сканирай паметта за грешки... може там да намериш отговора.
- Haralampi
P.s. Ако не искаш темата ти да бъде заключена, промени заглавието според правилата! Утре като на някой му засвири клаксона по "спешен проблем" ли да ти търси темата??
Заглавието трябва да съдържа кратко описание на проблема и във всеобщ интерес - модел на автомобила
Заглавието трябва да съдържа кратко описание на проблема и във всеобщ интерес - модел на автомобила

-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се просто бързам в писането.
Значи карах колата за половин час паркирах я и както си стоя на прозореца започна клаксона да свири и да мигат мигачите. Като натисна копчето за отклчване, колата спира да свири, влизам, паля и няма проблем.
Плафоните на вратите не работят откакто я взех, но не е имало проблем до сега.
Идеи как поне да изкча клаксона. От бушон например ?
Всичко е затворено, поне видимо.
Значи карах колата за половин час паркирах я и както си стоя на прозореца започна клаксона да свири и да мигат мигачите. Като натисна копчето за отклчване, колата спира да свири, влизам, паля и няма проблем.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
MMarketing написа:Извинявам се просто бързам в писането.
Дали нее от тях,някое да дава на маса и да задейства по този начин алармата,трябва даги провериш,ако не можеш отиди на някой майстор,а или другия вариант даса се рзкачили буските на копчетата,пак трябва отваряне,лесно и бързо може и протрит кабел или с нарушена изолация,пак да дава на минус ида задейства алармата

- Haralampi
MMarketing написа:
Плафоните на вратите не работят откакто я взех
Мисля, че вече имаш отговор на въпроса за причината...

Колата обаче няма очи... има само микроключета....
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спешен проблем. - Фабрична аларма на голф 4
Вместо да чакаш някой да ти каже защо свири вземи извади бушона на клаксона.Ако не знаеш кой е изскуби кабелите за да не се чудиш как ще запалиш утре.Като се прибереш в България отиди при някой който разбира той ще ти каже защо свири.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. Благодаря на всички. Някой да знае къде се намира бушона за клаксона ?
Спешно ми трябва да го махна.
Няма скоро да се прибирам в БГ, за жалост
Спешно ми трябва да го махна.
Няма скоро да се прибирам в БГ, за жалост

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Алармата има собствена свирка намираща се под кората на чистачките от лявата половина.Измъкни кабелната обувка и ще миряса.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като свалиш капака на бушоните на него е написано кой за какво е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново. Видях т.нар клаксон или клаксон на самата аларма ли е под кората на чистачките. Нямма идея как и нужните инструменти да сваля кората обаче. Гледам бушоните и няма никакво описание кой за какво е. Да знаете от къде мога да видя кой за какво е ?
Мерси момчета ! Много ми помогнахте до тук !
Мерси момчета ! Много ми помогнахте до тук !

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Кората не е нужно да я махаш,само я повдигни леко колкото да си вкараш ръката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви кажа какво стана момчета.
Едвам я повдигнах тая кора, нарязах си ръката и с много зор откачих клаксона на алармата. Проблема обаче е частично отстранен, тъй като от време на време ще си премигва по 10 секунди на аварийни, което е лошо за акомулатора..
Прочетох друго решение, което ще пробвам - Излизаш от колата, отваряш пътническата врата, заклчваш. След това затваряш и трябва да се заклчи сама или след 30 секунди или на момента. Така колата ще е заклчена, а алармата няма да работи. Това пак е временно решение.
Едвам я повдигнах тая кора, нарязах си ръката и с много зор откачих клаксона на алармата. Проблема обаче е частично отстранен, тъй като от време на време ще си премигва по 10 секунди на аварийни, което е лошо за акомулатора..
Прочетох друго решение, което ще пробвам - Излизаш от колата, отваряш пътническата врата, заклчваш. След това затваряш и трябва да се заклчи сама или след 30 секунди или на момента. Така колата ще е заклчена, а алармата няма да работи. Това пак е временно решение.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”