климатроник диавиа
-
- Автомобил:
- Двигател:
климатроник диавиа
здравейте колеги
Моторчето на парното спря да работи на ниските степени. Включва се само на най високата при която на дисплея се появява една стрелка към безкрайност
Извадих управлението и го занесон в магазина където ми казаха че климатроника е слаган в италия и е марка диавиа и не може да ми помогне с нищо
Затова моля ако някой от вас има идея къде да намеря части нека помага всяка информация е от полза
Благодаря
Моторчето на парното спря да работи на ниските степени. Включва се само на най високата при която на дисплея се появява една стрелка към безкрайност
Извадих управлението и го занесон в магазина където ми казаха че климатроника е слаган в италия и е марка диавиа и не може да ми помогне с нищо
Затова моля ако някой от вас има идея къде да намеря части нека помага всяка информация е от полза
Благодаря
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Re: климатроник диавиа
Да не е проблема в самия резистор за вентилатора на парното?! Намира се на кутията на вентилатора, малко зад жабката се пада.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Части в Италия знам че съм брутален ама си е така.
Никъде няма конкретна информация за диавията за да може да разбере човек нещо за тях

Никъде няма конкретна информация за диавията за да може да разбере човек нещо за тях

-
- Автомобил:
- Двигател:
това с резистора е довра идеа трябва да го погледна
Не ми се вярва да няма представител на диавиа за бг.
То си е далавера като гледам какво е търсенето
А втора къка дали си струва и намира ли се
Не ми се вярва да няма представител на диавиа за бг.
То си е далавера като гледам какво е търсенето
А втора къка дали си струва и намира ли се
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
не е резистор,уви.Електронен блок,който управлява самия вентилатор.Или умира той (по-рядко) или главното управление,което го управлява него.
За ремонт - човек,който се занимава с електроника.
2-ра ръка - слабо вероятно - поне 5-6вида съм срещал и не са взаимозаменяеми
за ново - евентуално в Импас 57 ама цената 'ич няма да ти хареса

За ремонт - човек,който се занимава с електроника.
2-ра ръка - слабо вероятно - поне 5-6вида съм срещал и не са взаимозаменяеми
за ново - евентуално в Импас 57 ама цената 'ич няма да ти хареса

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз този ел блок дето казваш го свалих и не ми хареса защото личи да е влизала вода вътре и от там си вадя извода че в него е проблема ама как да съм сигурен то така мога да сменя целия климатроник докато попадна случайно на повредата
като се замисля сега ако някой иска климатроника ми да си ги трампим аз и на обикновен климатик съм съгласен
като се замисля сега ако някой иска климатроника ми да си ги трампим аз и на обикновен климатик съм съгласен
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
А що не му изскубеш всичко и да го преправиш в климатик
Изхвърляш всичко до което ходи кабел за "климатроника" слагаш си врътки и копче за климатик
и става климатик

и става климатик

-
- Автомобил:
- Двигател:
това си мислех и аз само че не знам дали тръбите и врътките няма да ми излезят по скъпи от ремонта на климатроника
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:А що не му изскубеш всичко и да го преправиш в климатикИзхвърляш всичко до което ходи кабел за "климатроника" слагаш си врътки и копче за климатик
и става климатик

Не е особено просто да се преправи,понеже ти трябват малко датчици,ама не е и кой знае колко сложно.Намираш си конзола от голф 3 с климатик или пък само с парно (имат едно жило разлика ама не е фатално) и се слага при теб.
Вентилатора ти се прави на стандартните копчета,като се монтира и резистора,който си е заводския за Голф-четата за да има степени все пак.Малко жици и си готов.
На мястото на ел. моторчетата под таблото си закачаш всичките жила,които идват заедно с новото панелче с врътките (стават почти без преправяне) и си готов и с управлението за топло-студено.
Трябват ти общо 2 датчика,които нямаш сега,за да подкараш и климатика,като единия може и да го имаш,зависи коя версия на Диавия са ти набили.
Единия е за външна температура - при под +3 до 7 градуса спира да дава връзка и забранява пускането на компресора за фреона.Има го заводски на голф 3 с климатик.Другия седи под таблото и следи температурата на изпарителя - той може да е какъвто можеш да ползваш в новата си схема или да е друг,който ще трябва да смениш.Ама и той се намира..дори нов е 20-тина лв (оригинален е 400,ама става 1:1 от хладилник

Остава ти да набуташ копче за пускане на климатика и копче за вътрешната циркулация,като можеш да ползваш оригинални от Голф 3,за да са в тон с таблото ти.
Това за клиамтика е елементарно да се подкара.
С това за циркулацията е драма.Там трябва да се види какъв тип е моторчето за клапата,понеже някои работят с обръщане на поляритета и това копче не може да го използваш...ама тя и да не работи,не е фатално.
Отпред пребарваш малко жиците за компресора и към релетата за перките и си капитан с прост климатик

Това упражнение съм го играл в сервиза 3-4 пъти явече.При някои минахме на просто парно,понеже липсваха части и по климатичната инсталация,при други си го правихме на климатик,както си трябва,понеже нещата по фреона бяха ок ама електрониката беше умряла съвсем.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да намериш "черната кутия",там е "силовото" управление на климатроника.При тия токове на вентилатора,ако има изгоряло-всеки уважаващ се електронкаджия ще ги забележи.Тръгни по кабела на вентилатора,мисля там да те отведе.И се моли да ти работи "панела"-ей там като се сдуха...То само лампите да смениш си е приключение.Аз "бъзиках" един панел ,преди година някъде, и когато светна надписа DIAVIA,се оказа че е повреден силовия модул-като при тебе.Собственика така и не можа да го намери (или го мързеше да търси) и май изтърбуши всичко.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
-
- Автомобил:
- Двигател:
приятели здравейте отново , чувствам се задължен да споделя пред вас за развръзката с въпросния проблем за който бях поискал помощ пишейки в този форум
та както ме посъветвахте свалих въпросното управление на моторчето и го дадох на познат електрончик той в началото малко се дръпна защото тази глупост е капсулована от едната страна и не може да се достигне до обратната страна на платката , но след моя малко нервна намеса проблема беше решен. аз не разбирам от тези неща и не знам какво точно да гледам но с упътствие от негова страна забелязах очевадни дефекти като прегорели елементи разтопени съпротивления и тн. оставих му джаджата и днес ми се обади да отида на проба и познайте
отново си имам климатроник
благодаря ви много за споделените мнения наистина бяхте от полза ако не бяхте вие още щях да търся магазин или сержиз където да ме мятат от клон на клон
от мен това и карайте внимателно
та както ме посъветвахте свалих въпросното управление на моторчето и го дадох на познат електрончик той в началото малко се дръпна защото тази глупост е капсулована от едната страна и не може да се достигне до обратната страна на платката , но след моя малко нервна намеса проблема беше решен. аз не разбирам от тези неща и не знам какво точно да гледам но с упътствие от негова страна забелязах очевадни дефекти като прегорели елементи разтопени съпротивления и тн. оставих му джаджата и днес ми се обади да отида на проба и познайте

отново си имам климатроник
благодаря ви много за споделените мнения наистина бяхте от полза ако не бяхте вие още щях да търся магазин или сержиз където да ме мятат от клон на клон
от мен това и карайте внимателно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Жичкаджията е бил Джедай
,казах ти-ще го оправи!

-
- Автомобил:
- Двигател:
наистина е магьосник защото няколко елемента се бяна буквално изпарили и той си ги измислил защото няма схема от която да чете
Нарраво съм на седмото небе от радост а само като си помисля че мислех дада го изскубя и да сложа обикновени врътки
Нарраво съм на седмото небе от радост а само като си помисля че мислех дада го изскубя и да сложа обикновени врътки
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега нямаш ли снимки?Много пари ще се спестят-дай да откраднем ноухауто на приятеля ти 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”