от 1.9д към G60
- antikata
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1992
- Контакти:
от 1.9д към G60
здравейте на всички колеги и от мен та въпроса ми е имам венто 1.9д и съм намислин да му сменя двигателя със абф за целта задължително ли е да сменя ск кутия или може дизеловата да се пригоди за този двигател и какво ще е нужно за нагаждането и как ще издържи ли и какъв ще е ефекта от нея благодаря предварително на всички

Последна промяна от antikata на Съб 10 дек 2011 11:02, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: от 1.9д към 2.0 16в
antikata написа:здравейте на всички колеги и от мен та въпроса ми е имам венто 1.9д и съм намислин да му сменя двигателя със абф за целта задължително ли е да сменя ск кутия или може дизеловата да се пригоди за този двигател и какво ще е нужно за нагаждането и как ще издържи ли и какъв ще е ефекта от нея благодаря предварително на всички
Ако сменяш двигателя, сменяш задължително, спирачни дискове, малко по-широки гуми с джанти за да е по-устойчива колата, сменя се скоростната кутия барабар с двигателя после се минава на инсталацията и тем подобни дреболии! Има много теми изписано! Внимавай да не ти продадът двигател без скорости или без инсталация че после филма е голям!
- antikata
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1992
- Контакти:
мерси колега за бързия отговор а за двигателя които говоря има всико освен ск кутия а за гумите и спирачките ще се сменят и те задължително
Мисля,че освен изброените дотук неща, ще се наложи да помислиш и за допълнително подсилване - все пак ще скачаш от 64 (ако правилно съм разбрал) на 150 коня... помисли за разпънки предни и задни и каквото там се сетиш за доподсилване на колата.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=48255
На първо време става и да си със твоята кутия, на твоя дизел както и на 1.8 АБС мотора е една и съща като тип (020).
Колегата ishodov я е сглобил със старата си кутия, но имай предвид, че е доста чуплива дори и при слабите мотори, камоли при абф-а.
За да сложиш АБФска кутия трябва да смениш и конзолата с педалите, защото тя е със помпи на съединителя, не като на дизела с жило.
За да си сложиш твоята само трябва да си сложиш твоя си съединител, понеже на АБф-а е друг тип.
На първо време става и да си със твоята кутия, на твоя дизел както и на 1.8 АБС мотора е една и съща като тип (020).
Колегата ishodov я е сглобил със старата си кутия, но имай предвид, че е доста чуплива дори и при слабите мотори, камоли при абф-а.
За да сложиш АБФска кутия трябва да смениш и конзолата с педалите, защото тя е със помпи на съединителя, не като на дизела с жило.
За да си сложиш твоята само трябва да си сложиш твоя си съединител, понеже на АБф-а е друг тип.
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Mapoka написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=48255
Не се сменя конзолата с педалите, има си заготовка на съединителя за помпичката и там само се закача. Лоста с механизмите няма да стане на купето и ще трябва да се преправи малко...
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: от 1.9д към G60
Аууу браво колега.Супер мотор 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”