Съединител на Голф AGU
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съединител на Голф AGU
Здравейте колеги знам че е изписано много по тая тема но съм на кръстопът и моля за помощ! Наскоро купих въпросния голф и съединителя леко боксуваше. След около 300-400 км. започна вече да боксува здраво даже и на първа. Дойде време за ремонта обаче се притеснявам от нещо което прочетох тук. Прави ми впечатление че колкото повече боксува толкова почеве се получават и усилват едни претрисания при отпускане на педала на съединителя. Та дилемата е дали да си купя обикновен комплект или да търся едномасов маховик и тогава съединител за него... Как да разбера дали маховика е за смяна и дали ако си купя стоков комплект съединител и се окаже маховик ще стане ли на едномасовия или пак пари за дискове? Ще се радвам да помогнете и се извинявам за повтарянето на темата ама.... не ми е много ясно ! Благодаря !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съединител на Голф AGU
Благодаря колега за отговора, но по-важното което мен ме интересува е как да разбера дали маховика е за смяна? Сега като отпускам съединителя притриса , обаче докато боксуваше по-малко това притрисане го нямаше. Сега боксува даже вече и на първа. Та ако съм сигурен че маховика е извън строя да знам да мина на едномасов маховик направо, а не да си купя съединител да го сложа и да се окаже че ще трябва друг маховик, съответно друг съединител. А тази интервенция струва не малко пари....
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Според мен ти е заминал маховика... 

- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
midnighter написа:Здравейте колеги знам че е изписано много по тая тема но съм на кръстопът и моля за помощ! Наскоро купих въпросния голф и съединителя леко боксуваше. След около 300-400 км. започна вече да боксува здраво даже и на първа. Дойде време за ремонта обаче се притеснявам от нещо което прочетох тук. Прави ми впечатление че колкото повече боксува толкова почеве се получават и усилват едни претрисания при отпускане на педала на съединителя. Та дилемата е дали да си купя обикновен комплект или да търся едномасов маховик и тогава съединител за него... Как да разбера дали маховика е за смяна и дали ако си купя стоков комплект съединител и се окаже маховик ще стане ли на едномасовия или пак пари за дискове? Ще се радвам да помогнете и се извинявам за повтарянето на темата ама.... не ми е много ясно ! Благодаря !
Без да го разглобиш в бокса, нищо няма да разбереш със сигурност. Отваряш с майстора, гледате каква е хавата, после в магазина и според кинтите в джоба ... нататъка е ясно. Всичко останало е само приказки. При мен също понякога имаше притрисане, преди смяната, но когато отворихме съединителя маховика си бе ОК и сменях само останалите карантии.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за адекватните отговори. Та понеже съединителя ще си го сменям аз и един приятел ще съм ти благодарен ако споделиш като сваля кутията какво да му гледам на тоя маховик ? Къде да му търся проблема ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”