Проблем със Моторче за празен ход 9А,КР

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Проблем със Моторче за празен ход 9А,КР

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 окт 2010 16:53

Значи колата е Голф 2 със мотор 9А!Купих я без моторче за празен ход и така я карах 2 години.Преди една седмица купих въпросното моторче от един колега,обаче при монтирането му не тръгна.Моторчето работи като му дам напрежение от акумулатора но като му закача буксата дето трябва неще!Проверих то въобще не идва ток до нея кабелите водят и свършват на голямата букса дето се закача борд компютъра!Каква може да е причината да не идва напрежение до нея при положение че кабелите не са прекъснати никъде проверил съм!

Колеги който разбира нека помага :bowdown

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със Моторче за празен ход 9А,КР

Мнениеот lino__ » Нед 17 окт 2010 17:01

Модула зад барчето с пепелника провери!

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 окт 2010 17:08

lino__ написа:Модула зад барчето с пепелника провери!

Какво представлява този модул колега?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 17 окт 2010 17:34

Това е модула
Изображение
Изображениедето управлява моторчето за празен ход на КР,незнам при 9А дали го има същото или се управлява директно от компютъра :roll: .Нека някой компетентен се изкаже! :wink:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 окт 2010 18:26

Е**си разглобих барчето и зад него не открих никакъв модул,само кабелите за ел.стъклата и запалката!
Да поясня че мотора и инсталацията не съм ги слагал аз и незнам кой какви простотии е правил!

Моля помагаите колеги ! :bowdown

bat sandy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bat sandy » Нед 17 окт 2010 21:11

Някой може ли да обясни по-точно за този модул при КР.От къде взима информация и защо това не го прави основния комп?Имам същия проблем с ПБ и от зор направих клапанчето за празен ход с реостат,че като е студен мотора или включа климатик не вдига оборотите.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 17 окт 2010 22:57

След един час занимавка и разглабяне на корите под таблото,барчета и тем подобни надявайки се поне да намеря 2-те букси за този модул дето са на снимката,не открих такива,подадох на моторчето постоянен ток от акумулатора след като го поставих на колата запалих и няма проблеми държи обороти,докато преди ми се налагаше да подавам гас че иначе като е студена гаснеше!Какво да правя?единствения вариант който се сещам е да му подам ток от акумулатора и да му сложа някакъв прекъсвач вътре за да не работи постоянно и като тръгвам да карам колата да го включвам,яко тъпо е така но друго не се сещам!Помагаите!Колегата по горе казва че е сложил някакъв РЕОСТАТ
-Колега обясни по точно за какво служи този реостат и как се свързва!
Но най-вече искам да го направя както трябва да си е,незнам Компа ли трябва да му подава напрежение,този модул ли трябва незнам МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ който знае!

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 18 окт 2010 9:46

Dare_16V_9A написа:След един час занимавка и разглабяне на корите под таблото,барчета и тем подобни надявайки се поне да намеря 2-те букси за този модул дето са на снимката,не открих такива,подадох на моторчето постоянен ток от акумулатора след като го поставих на колата запалих и няма проблеми държи обороти,докато преди ми се налагаше да подавам гас че иначе като е студена гаснеше!Какво да правя?единствения вариант който се сещам е да му подам ток от акумулатора и да му сложа някакъв прекъсвач вътре за да не работи постоянно и като тръгвам да карам колата да го включвам,яко тъпо е така но друго не се сещам!Помагаите!Колегата по горе казва че е сложил някакъв РЕОСТАТ
-Колега обясни по точно за какво служи този реостат и как се свързва!
Но най-вече искам да го направя както трябва да си е,незнам Компа ли трябва да му подава напрежение,този модул ли трябва незнам МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ който знае!

Не се притеснявай и при мене тоя модул липсва, поне аз като разглобявах, защото ми беше изгоряла крушчицата за осветление на запалкта не открих такъв модул 244, явно е слаган но не на всички модели :roll: обаче аз нямам никакъв проблем с това моторче за празен ход и при мене незнам как е свързано но е факт, че никога не съм имал проблем с него и си работи! Виж проследи жиците от моторчето щом влизат в таблото виж след това от таблото пък къде отиват и няма начин да не откриеш къде е проблема!
Всъшност сега прочетох че купето е 2 ка пък мотора е 9А в такъв случай да разбирам ли, че ти нямаш оригинално изкарани жиците с буксата за това моторче?
ако е така е работата е нарушена и ще трябва да търсиш откъде да изкараш жиците за това моторче!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 18 окт 2010 17:41

Този модол е само при мотор КР и управлява изцяло празния ход на мотора.От него сработва стъпковото моторче,положението на дроселовата клапа и клапана за принудителен празен ход.На 9А мотор празния ход се управлява от ЕКУ-то което трябва да стои под кората за чистачките.Търси там проблема.Мотора като е насаждан на цяло ли е сменена инсталацията в моторния отсег.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пон 18 окт 2010 18:32

Да колеги пак казвам че купето е МК2 мотора е 9А!!!
Саше инсталацията към мотора би трябвало да е за него,защото Като махна ГОЛЯМАТА букса за компа колата неще да пали като я сложа си работи има си букси за всичко даже има доста свободни,всичко си е вързано!Колега moregима си букса за моторчето тази която е предназначена за него си е на мястото и съм проследил с мултицет да не би да са прекъснати жиците от нея,те са 3 на брой и трите свършват на голямата букса на компа и мисля че не водят към таблото!поне така мисля де :?При това положение мисля че трябва компа да го управлява,но уви до моторчето не стига никакво напрежение!
Въпрос:
-Моторчето кога трябва да заработи още когато се даде контакт или когато запали мотора?
Благодаря ви колеги че ми помагате с полезна информация и ме ориентирате!ГОЛЕМИ СТЕ!!! :bowdown

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 18 окт 2010 18:36

Трябва да заработи като запали двигателя, интересна работа щом си има изкарани жиците и те влизат в компа проблема ще да е от компа, щом той ти управлява моторчето!
Пробвай с друг комп и ако има разватие и проработи си ти:wink:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пон 18 окт 2010 18:43

moreg написа:Трябва да заработи като запали двигателя, интересна работа щом си има изкарани жиците и те влизат в компа проблема ще да е от компа, щом той ти управлява моторчето!
Пробвай с друг комп и ако има разватие и проработи си ти:wink:

И аз мисля че като запали трябва да проработи,пробвах но не проработи!интересна работа!
И сега какво следва,че само за моторчето компа не се сеща?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 18 окт 2010 21:59

При даване на контакт моторчето трябва да заработи.Може да дадеш контакт и да го пипнеш и да видиш дали ще има вибрация в него тя е признак че моторчето върти.Също може да замериш с мултицет дали има ток при подаване на контакт.По време на работа на ДВГ не винаги моторчето работи.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Пон 18 окт 2010 22:46

sashobas написа:При даване на контакт моторчето трябва да заработи.Може да дадеш контакт и да го пипнеш и да видиш дали ще има вибрация в него тя е признак че моторчето върти.Също може да замериш с мултицет дали има ток при подаване на контакт.По време на работа на ДВГ не винаги моторчето работи.

Пробвах и 2-та начина никакъв ток :banghead: единствено като дам напрежение от акумулатора със 2 жички тогава моторчето започва да вибрира,но и това мисля че не е вариант защото като е студена добре държи 1500rpm,но като позагрее мотора вместо да намаляват те се усилват и понеже аз съм дал ток на 2 от крачетата а те са 3 сигорно то е на степени като при перката на радиатора и точно това е работата на компа,а дали не е от някой датчик?поне аз стигам до този извод!ако знаете споделете!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 18 окт 2010 23:08

Най вероятно е от ЕКУ-то виж му номера и ми го дай на ЛС.Имам ЕКУ от ПЛ мотор който е работещ,дай ми номера да го сравня. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”