Извинявам се ако темата се дублира но търсих доста във раздела и не намерих решение на моя проблем.
Колата е Голф 2 1.6 карбуратор Pierburg 2E2 (с газова). Проблема е, че когато загрее и започне да включва перката оборотите падат много и започва да прекъсва и гасне. Тъпото е че не го прави всеки път като заработи перката а избирателно. Понякога просто оборотите са адски ниски но не гасне.
Възможно ли е да е температурен датрчик? Въобще имали връзка тоя датчик с карба и възможно ли е да ебава оборотите?
Според газаджията, при който ходя е от карбуратора ама не знае какво точно.
Автоматичния смукач си работи добре.
Дистрибуторната капачка и палеца са нови на BERU.
Кабелите и свещите не са много свят май. Като свалих свещите бяха черни с доста сажди като от богата смес. Ама ако е от тях защо подяволите създава проблеми само като включва перката?
Разхода на газ си е нормален - 10.5 градско.
Проблем с Golf 2 - гасне като загрее и се включи перката
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Golf 2 - гасне като загрее и се включи перката
Когато се вклучи перката нормално ли работи някакви странни шумове(от перката) може ел. мотора да не е наред(да дърпа много ток),на фарове някакви проблеми има ли с обороите.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Разхода на ел енергия трябва да е гигантски за да гасне... Само ел.спец може да каже.
Газаджията го смени...
И отиваш на газ анализ да ти пипнат карба, нови свещи и си пушка.../според мене де друго не мога ти кажа/
гориво/въздух ти е проблема...
Имам същата конфигурация и след ремонтен комплект на карба + цялостна поправка на вакумите - колата се прероди...
СБА Младост3 за газ анализ после при машината примерно
Газаджията го смени...
И отиваш на газ анализ да ти пипнат карба, нови свещи и си пушка.../според мене де друго не мога ти кажа/
Имам същата конфигурация и след ремонтен комплект на карба + цялостна поправка на вакумите - колата се прероди...
СБА Младост3 за газ анализ после при машината примерно

-
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:гориво/въздух ти е проблема...:
Мерси ама защо само като включи перката?
Имам същия мотор. До ден днешен не може да върви на газ нормално, първо даваше проблеми с изпарител Марини, после гръмнаха и мембрани, сега дава проблеми със Стефанели. Отказал съм се да карам на газ на градско. Загрее ли, започва да придърпва, кашля и киха, гасне на светофари и кръстовища, особено обичаше да го прави след задръстване на Гемето, в посока ТУ, на завоя.
Моля колегите, които имат такива мотори, и им работят нормално с газ, да опишат до последната подробност марка АГУ, свързване на АГУ, карб и клапи на филтъра, свещи, кабели, капачки, палци, газостанция, на която зареждат.
Моля колегите, които имат такива мотори, и им работят нормално с газ, да опишат до последната подробност марка АГУ, свързване на АГУ, карб и клапи на филтъра, свещи, кабели, капачки, палци, газостанция, на която зареждат.
- StS
- Двигател:
- Контакти:
Zlobomir написа:Имам същия мотор. До ден днешен не може да върви на газ нормално, първо даваше проблеми с изпарител Марини, после гръмнаха и мембрани, сега дава проблеми със Стефанели. Отказал съм се да карам на газ на градско. Загрее ли, започва да придърпва, кашля и киха, гасне на светофари и кръстовища, особено обичаше да го прави след задръстване на Гемето, в посока ТУ, на завоя.
Аз съм с 2Е2 , RF и съм с Ловато - 10 години никакъкв проблем ама никакъв....Докато не се скапаха вакумите, хора направете това което съм ви написал по-горе и 99% от възможните проблеми са решени...
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм с RF колата е у мен 2 години и никакви проблеми карам е само на газ(имам предвид проблеми с газта) зимно време паля на газ, по едно време имах проблем малко с караба гаснеше като загреше когато наблийи 90градуса и край не държи убороти след много четене и опити върху моя карб успях да е регулирам и сега се държи доста добре няма гаснене,като загрее държи 750 800оборота и разхода е доста добър изпарителя е ловато
направи това което ти казва колегата, и едно въпросче към колегата с проблема когато изключи перката задържа ли си убороти гасне ли или не?StS написа:И отиваш на газ анализ да ти пипнат карба, нови свещи и си пушка.../според мене де друго не мога ти кажа/
- Spec
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB 2014
Привет, моя Голф с RF двигател и Пиербург карбуратор от 10 години е на газ с Марини - мисля че ми е икономична и не съм имал проблеми. Предполагам че при теб са малко ниски оборотите и като се съберат повече консуматори на ток вече става множко и може да загасне - опитай да вдигнеш оборотите от изпарителя.
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери колко ти зарежда динамото.Това е признак , че четките ти са за смяна при голяма консумация тока нестига да захрани всички консуматори и за това ти гасне като се вкючи пеката.Провери и състоянието на акумолатора.Ако са четките минаваш с около 40лв. копуваш бош и си оган. 

zdravko_jett написа:...по едно време имах проблем малко с караба гаснеше като загреше когато наблийи 90градуса и край не държи убороти след много четене и опити върху моя карб успях да е регулирам и сега се държи доста добре няма гаснене,като загрее държи 750 800оборота и разхода е доста добър изпарителя е ловато...
Това ноу-хау ми трябва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите. От понеделник ще се опитам лека полека да отсранявам една по една гореспоменатите причини и дано да се окаже нещо такова.
Притеснявам се също че на баирите нещо няма мощност но това може да е в следствие на проблема.
Един въпрос към колегата StS - от къде го взе този ремонтен комплект за карбуратора и за колко?
Притеснявам се също че на баирите нещо няма мощност но това може да е в следствие на проблема.
Един въпрос към колегата StS - от къде го взе този ремонтен комплект за карбуратора и за колко?
- StS
- Двигател:
- Контакти:
tenerista написа:Благодаря за съветите. От понеделник ще се опитам лека полека да отсранявам една по една гореспоменатите причини и дано да се окаже нещо такова.
Евро 07 - Бул. Черни Връх ...
НЕ помня номера но е голямз склад. Иначе виж в нета го има.
25-30лв Е ремонтния комплект.
Отиди при Люси (София), ще го откриеш във форума. Колицата ти ще хвръкне повярвай. И аз бях там и аз съм доволен 

- st_007
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, аз съм с Джета II-ка, 1.8, 1984 г. EZ двигател. Имах същия проблем в градски условия (София) при шофиране на газ. Газовото ми оборудване е на BRC, ползвам го вече 4 години. След сменяне на въздушния филтър на всеки 4 000 км. се справих с придърпването. Но след последната смяна, този метод не проработи. Смених свещите, кабелите, дистрибуторната капачка и палеца. В момента всичко е наред. Няма придърпване, няма гаснене, колата е пушка. Отнякъде подочух, че при каране на газ свещите трябва да се сменят на около 15 000 километра. Искам да попитам доколко достоверно е това?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Първо да ти кажа, че няма 1.8 мотор с код EZ. Той е 1.6. Относно свещите, може и да бъркам ама на обикновените им даваха къмто 20 000км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”