GOLF IV 1.6 SR - мнения
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
GOLF IV 1.6 SR - мнения
Колеги, намислил съм да се сдобия с GOLF IV. Загледах се по един 1.6 SR 101k.s. - та въпроса ми към вас е какво мислите за този двигател? Благодаря ви предварително за отговорите и препоръките ви!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: GOLF IV 1.6 SR - мнения
yeti123 написа:Колеги, намислил съм да се сдобия с GOLF IV. Загледах се по един 1.6 SR 101k.s. - та въпроса ми към вас е какво мислите за този двигател? Благодаря ви предварително за отговорите и препоръките ви!
Според мен ще иска много храна....потърси по добре дизелов хем ще върви повече хем ще гори по малко. Карал съм пасат с такъв мотор и да ти призная си беше учудващо пъргав и динамичен за малкото кончета. Разхода отиваше към 10.5-11 при пасата значи на голфарата може да легне и на 10. Кажи за колко парички говорим.....Хубавото е че е 74 киловата и данъка ще му е малко....
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз имам такъв .. не е много пъргав, да не казвам никак в сравнение с 1.8Т, но иначе за уравновесени шофьори сигурно е чудесен. Върви си спокойно със 160, но му идват на нагорнище скоростите след 160.
Разходът му не е много малък, купето му тежи за тази мощност. Дава с литър и половина по-висок разход от 1.8Т. Не съм имал проблеми по двигателя, но и колата е на 105 000км. Купих колата първо за мен, но след като отидох веднъж до София ми се стори доста бавна и я оставих да я кара баща ми. Той е много щастлив с нея и много си я харесва.
Разходът му не е много малък, купето му тежи за тази мощност. Дава с литър и половина по-висок разход от 1.8Т. Не съм имал проблеми по двигателя, но и колата е на 105 000км. Купих колата първо за мен, но след като отидох веднъж до София ми се стори доста бавна и я оставих да я кара баща ми. Той е много щастлив с нея и много си я харесва.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:

P.S До колегата Sir T .... не мисля че е логично да сравняваш два толкова различни мотора....единия е направен за нормално градско каране на масата от хората....чувствително по ниска цена и поддръжка. Разходът му е по-малък в нормалните скорости....над 160 за мен е вече ала перчене аз карам бързо по магистралата.....Брат ми кара кола 300+ коня и все едно да взема да я сравнявам с моята............!!!не е заяждане!!! изказвам офф топик мнение, което може би трябваше на лична.......

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
yeti123 написа:Много благодаря на всички вас за мненията. Само един последен коментар от вас - как ви се струва цена от 10 000лв, за такава кола декември 98г.
Ще съм благодарен ако на някой попадне хубава оферта за GOLF IV (да кажем около 11 000лв).
Айде лека и безаварийна от мене!
10 000 е приемлива цена!
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:spam И аз имам голф 1.6 SR мотор, но е много бавен в сравнение с мурсиелагото и галардото ми, които са 500+ коня.....
P.S До колегата Sir T .... не мисля че е логично да сравняваш два толкова различни мотора....единия е направен за нормално градско каране на масата от хората....чувствително по ниска цена и поддръжка. Разходът му е по-малък в нормалните скорости....над 160 за мен е вече ала перчене аз карам бързо по магистралата.....Брат ми кара кола 300+ коня и все едно да взема да я сравнявам с моята............!!!не е заяждане!!! изказвам офф топик мнение, което може би трябваше на лична...........още повече с това предаване, което правиш съвсем ще се изродиш от към усещане за мощност и скорости че тогава и "прословутото" ти 1.8T ще поиска смяна.....
пич, повярвай ми последното нещо, което искам да правя в този форум е да се перча. Ако ме познаваше тези редове с 300+ конете и перченето нямаше да ги има

ps. доста преди предаването съм се изродил, работата ми там е в следствие на други неща. Карам Golf не защото ми е много бърза или не мога да си позволя да си купя друга, смятам че инвестирането в автомобили е глупаво. Обичам си Golf-а, защото има чудесна позиция на шофьора, много готино управление, комфортна и уютна ми е и не бие на очи.

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lyubeto написа:Според мен 101 коня не са никак малко много ми е чудно един от вас е написал че дава по голям разход от 1.8Т как става тоя номер?!
много лесно .. мотора изисква много повече подаване на газ, за да се движи със същата скорост като при по-мощен мотор, нужно му е много по-голямо усилие, за да носи купето си .. по-мощните мотори обикновено имат сравнително по-добър разход, защото са по-разтоварени ..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”