GOLF IV 1.6 SR - мнения

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

GOLF IV 1.6 SR - мнения

Мнениеот yeti123 » Чет 21 сеп 2006 22:32

Колеги, намислил съм да се сдобия с GOLF IV. Загледах се по един 1.6 SR 101k.s. - та въпроса ми към вас е какво мислите за този двигател? Благодаря ви предварително за отговорите и препоръките ви!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF IV 1.6 SR - мнения

Мнениеот chefito » Пет 22 сеп 2006 7:58

yeti123 написа:Колеги, намислил съм да се сдобия с GOLF IV. Загледах се по един 1.6 SR 101k.s. - та въпроса ми към вас е какво мислите за този двигател? Благодаря ви предварително за отговорите и препоръките ви!

Според мен ще иска много храна....потърси по добре дизелов хем ще върви повече хем ще гори по малко. Карал съм пасат с такъв мотор и да ти призная си беше учудващо пъргав и динамичен за малкото кончета. Разхода отиваше към 10.5-11 при пасата значи на голфарата може да легне и на 10. Кажи за колко парички говорим.....Хубавото е че е 74 киловата и данъка ще му е малко....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 7:59

За този мотор така и не се стига до консенсус, мисля! Но май повечето от колегите, които го имат са доволни! Много се дискутира този въпрос в PASSAT секцията... За Голф обаче мисля, че ще е перфектен, защото и купето е по-леко! Стига да не е изцеден от ръчкане, де!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 22 сеп 2006 9:20

аз съм с такъв двигател на тройката и съм доволен, разхода във града е около 9 на 100 при нормално каране.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 22 сеп 2006 9:51

аз имам такъв .. не е много пъргав, да не казвам никак в сравнение с 1.8Т, но иначе за уравновесени шофьори сигурно е чудесен. Върви си спокойно със 160, но му идват на нагорнище скоростите след 160.
Разходът му не е много малък, купето му тежи за тази мощност. Дава с литър и половина по-висок разход от 1.8Т. Не съм имал проблеми по двигателя, но и колата е на 105 000км. Купих колата първо за мен, но след като отидох веднъж до София ми се стори доста бавна и я оставих да я кара баща ми. Той е много щастлив с нея и много си я харесва.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 22 сеп 2006 9:54

Всичко хубаво, ама защо 1,6 му е тежко купето на голф 4, на пасат както и да е, но на голф.
Този двигател е стандартен по-скоро за това купе.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 сеп 2006 10:10

spam И аз имам голф 1.6 SR мотор, но е много бавен в сравнение с мурсиелагото и галардото ми, които са 500+ коня..... :gives:

P.S До колегата Sir T .... не мисля че е логично да сравняваш два толкова различни мотора....единия е направен за нормално градско каране на масата от хората....чувствително по ниска цена и поддръжка. Разходът му е по-малък в нормалните скорости....над 160 за мен е вече ала перчене аз карам бързо по магистралата.....Брат ми кара кола 300+ коня и все едно да взема да я сравнявам с моята............!!!не е заяждане!!! изказвам офф топик мнение, което може би трябваше на лична....... :oops:....още повече с това предаване, което правиш съвсем ще се изродиш от към усещане за мощност и скорости че тогава и "прословутото" ти 1.8T ще поиска смяна.....

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 22 сеп 2006 12:57

Много благодаря на всички вас за мненията. Само един последен коментар от вас - как ви се струва цена от 10 000лв, за такава кола декември 98г.
Ще съм благодарен ако на някой попадне хубава оферта за GOLF IV (да кажем около 11 000лв).
Айде лека и безаварийна от мене!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 сеп 2006 14:00

yeti123 написа:Много благодаря на всички вас за мненията. Само един последен коментар от вас - как ви се струва цена от 10 000лв, за такава кола декември 98г.
Ще съм благодарен ако на някой попадне хубава оферта за GOLF IV (да кажем около 11 000лв).
Айде лека и безаварийна от мене!

10 000 е приемлива цена!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 22 сеп 2006 18:23

chefito написа:spam И аз имам голф 1.6 SR мотор, но е много бавен в сравнение с мурсиелагото и галардото ми, които са 500+ коня..... :gives:

P.S До колегата Sir T .... не мисля че е логично да сравняваш два толкова различни мотора....единия е направен за нормално градско каране на масата от хората....чувствително по ниска цена и поддръжка. Разходът му е по-малък в нормалните скорости....над 160 за мен е вече ала перчене аз карам бързо по магистралата.....Брат ми кара кола 300+ коня и все едно да взема да я сравнявам с моята............!!!не е заяждане!!! изказвам офф топик мнение, което може би трябваше на лична....... :oops:....още повече с това предаване, което правиш съвсем ще се изродиш от към усещане за мощност и скорости че тогава и "прословутото" ти 1.8T ще поиска смяна.....

пич, повярвай ми последното нещо, което искам да правя в този форум е да се перча. Ако ме познаваше тези редове с 300+ конете и перченето нямаше да ги има :wink: така, че мнението ми е възможно най-обективното най-малкото, защото имам доста богата база за сравнение. Съпоставям ги, защото имам и двете. Не съм съгласен, че поддръжката на 1.6 мотора е по-ефтина от 1.8Т, по простата причина, че първата гори повече от втората въпреки, че е по-маломощна. От този факт си вадя извода, че купето тежи на този двигател! В градски условия двете горят еднакво. Не съм ремонтирал нищо съществено и по двете, но наскоро обслужвах 1.6 - ангренажен ремък, водна помпа, филър горивен, въздушен, климатик, масло и филтър за маслото - 500лв. Не мисля, че на 1.8Т цифрата ще е различна! Така или иначе като ми остане време ще сменя ангренажен ремък и водна помпа и на 1.8Т и ще ти кажа цените.

ps. доста преди предаването съм се изродил, работата ми там е в следствие на други неща. Карам Golf не защото ми е много бърза или не мога да си позволя да си купя друга, смятам че инвестирането в автомобили е глупаво. Обичам си Golf-а, защото има чудесна позиция на шофьора, много готино управление, комфортна и уютна ми е и не бие на очи. :D

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 сеп 2006 10:31

Sir T написа:...........

:oops: :oops: :oops:

Добро отношение и благодаря за изчерпателния отговор.......просто се случи в няколко теми да чета неща, който си писал за 2-те голфчета и е възможно да съм останал с много грешно впечатления, за което се извинявам!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 23 сеп 2006 15:17

:да: :beer

Потребителски аватар
lyubeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubeto » Съб 23 сеп 2006 21:34

Според мен 101 коня не са никак малко много ми е чудно един от вас е написал че дава по голям разход от 1.8Т как става тоя номер?! Разбира се, че не може да се сравни с 1.8Т който е 150 или и 60 коня, но пак е доста пъргав 100%! Взимай в случай че не изпадне 1.9 ТДИ и ако имаш пари за него! УСПЕХ

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 24 сеп 2006 10:21

lyubeto написа:Според мен 101 коня не са никак малко много ми е чудно един от вас е написал че дава по голям разход от 1.8Т как става тоя номер?!

много лесно .. мотора изисква много повече подаване на газ, за да се движи със същата скорост като при по-мощен мотор, нужно му е много по-голямо усилие, за да носи купето си .. по-мощните мотори обикновено имат сравнително по-добър разход, защото са по-разтоварени ..

Потребителски аватар
lyubeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubeto » Нед 24 сеп 2006 12:04

това според мен е голяма глупост защото 101 коня изобщо не се затрудняват да се движат с купе от един тон и 300 кила максимум, а къде забравяш момента,че тия двигатели 1.8Т дори без да се настъпват дават голям разход!! Може и ти да си прав не искам да споря, но за мене е така! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”