Здравейте съфорумници,
Първо да ви честитя Коледата и да ви пожелая приятно посрещане на новата година.
И нека минем на моя проблем. Аз съм горд притежател на голф 3 1.6 75 коня 96 година. Имам 2 airbag-а, споменавам го защото може да е важно. Проблемът ми е следния, парното работи добре но не дъха на стъклата. Също така немога да превключа на последната позиция да духа само посредата (просто копчето не стига до там). Това ме води до съмнение че всичко е от самото копче.Прочетох доста теми и доста противоречиви исказвания. Въпросът ми е дали мога да разглобя само часта с копчетата за оправление на парното или трябва да свалям цялото табло включително и аирбаговете. Съжалявам за новата тема но от предишните неможах да разбера кое как трябва да направя. Благодаря предварително и весели празници !
Парно Голф3
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Парно Голф3
Tzekov написа: Въпросът ми е дали мога да разглобя само часта с копчетата за оправление на парното !
Да, можеш. Махаш рамката около врътките, откриват се винтове и панела с копчетата и жилата излиза напред. Там вече оглеждаш как са зъбните колела, как са "опипвачите" и каналите на колелата, жилата и т.н. Лесно е, почвай го

Понякога проблема е в закрепването на бронята на жилата viewtopic.php?f=7&t=129447&p=1806562
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Смело отваряй, самите врътки ги хващаш и дърпаш към теб смело, и с издърпване се махат а пластмасата около тях се маха както е показал колегата на снимките с отвертка в единия край след това отдолу ще видиш 4 винта, развиваш ги и воала.
Благодаря, утре ще пробвам. Да се надявам че там е проблемът. Ако ли не отивам на майстор то се е видяло. Весели празници !
Днес се правихме на майстори и за момента оправихме проблема. Целият панел се сваля много лесно.Демонтираш "предпазната маска" с отверка, развиваш 6те болта 4 са под самата "предпазна маска" и 2 се откриват след като махнеш пепелника. След това всичко излиза на 2 основни панела , 1ня е този с пепелника и копчетата за климатика(ако имаш такъв) както и копчето против запотяване на задния прозорец, 2рият е панела с "врътки" за регулиране на парното. Пространството не е много голямо за удобна работа но някакси ще се оправите. Основният проблем беше че "кожусите" на жилата се държат с метални скоби на пластмасови стойки, точно тези стойки бяха счупени. Намерихме начин и закрепихме кожусите за самият панел така че да не се местят заедно с жилото и това ни реши проблема.(ползвахме свински опашки) Ще предоставя няколко снимки ако имате въпроси задайте ще отговоря. Благодаря на колегите съфорумници които ми помогнаха със съветите си. Надявам се да съм помогнал както вие помогнахте на мен. Весело посрещане на новата година.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги днес отворих отпред панела за парното ,имам голф3, и нямаше нищо счупено ,но жилото е много оптегнато на врътката за смяна на топлпото от 1 дo последна степен да не би да е прескочило жилото,понеже отзад на ракохватката е със зъбчато колело.моля помогнетe.благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се много но дакаде стига жилото ,почва от копчето за степените и докъде стига да не би да е нещо вдругиа край
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”