днес реших да си изчистя предния прозорец и пръскам вода чистачките ги няма...пъскам задната чистачка има я,,какъв е проблема да не ми работят предните чистачки на нито една степен
помогнете моля ви!!!
Проблем с чистачките на голф 3!
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Re: Проблем с чистачките на голф 3!
Бушон, или замърсен клеморед на лостчето или прецакано такова>
Това се сещам на пръв поглед
Това се сещам на пръв поглед

- valkilmera
По принцип да,но така изведнъж да спре 

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Според мен е моторчето. Наскоро сменях и изведнъж спря и при мен.
- golf3abd
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен е малко вероятно да е моторчето. Мери с мултицет намотките. Ако има някакво съпротивление значи не е повредено.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мене е сьщата работа, но и не ми бачка вентилацията на парното. Имам сьмнение в едно реле номер 18 защото като го разбутам както е на контакт и трьгваха до преди два дни, сега вече умряха напьлно. Пуснал сьм и тема за цената на вьпросното реле. 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
първо гори предпазителя( в 90%) 5 предпазител от ляво на дясно (15А НЕ СЛАГАЙТЕ С ПО ГОЛЯМА СТОЙНОСТ)
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Виж реле 99 да не се е измъкнало иначе както казва колегата провери си първо предпазителите, след това замерете релето. Възможно е да задържало. Моето веднъж задържа като запалих колата на пуснати чистачки и не поиска да спре макар, че лоста беше в 0-во положение. Спрях изкарах и вкарах релето на ново и се оправи
и досега нямам проблем с него. Задната чистачка може въобще да не минава през това реле и за това да работи. А ако имаш 2-ра степен на чистачките проблема е в релето.

- valkilmera
Според мен няма а е то релето,защото то е за амплитудите на моторчето и наистина няма връзка с задната чистачка,но все пак може и него да провери,но преди това да си види предпазителя...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- Бибешков
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам дали е за триене темата,но аз също имам този проблем и бих казал че изобщо не е маловажен и моля някой ако има решение на проблема да сподели.На мен лично ми се случи на по път и се благодаря че не се ударих някъде и че беше слаб дъжда но просто с този проблем не виждам как ще е особенно този сезон от годината.Аз първо погледнах предпазителя,но за съжаление той е здрав и не е от него проблема.А за въпросното реле 99. го чувам как цъка като включа 2-ра степен или като пусна бавните но ефекта пак е нулев предните ми чистачки не работят.Моля ако някой има решение да сподели
- kapitango
- Автомобил: Audi S6 plus
- Двигател: V8 AHK
Здравейте,
Днес старото голфче направи проблема с чистачките. По-точно симптомите са:
-на интервал и бавна скорост чистачките не помръдват,
-на най-бърза скорост чистачките работят но остават в положението, в което изключиш лостчето и не се прибират до долу,
-На пръскалки работят само пръскалките без чистачки
Понеже има доста теми с този проблем, пиша как се оправиха при мен нещата.
Проблема се оказа вътре в самото електромоторче, Не работеше бавния ход.
Това лесно се проверява и на място, като се подаде директен плюс (+) на зеленото кабелче > то е за бавния ход, съответно червеното кабелче е за бързия. Масата си върви по корпуса.
Моторчето се беше напълнило с вода, съответно всичко бе станало в ръждива кал.
На платката на четките има някаква електоника, която управлява бавния ход на електромоторчето и явно от укъсяването тази елелектроника блокира.
В допълнение ръждивата смрад тормози самото моторче.
Внимателно с четка за зъби и парцал почистих самата платка и я подсуших с пистолета за горещ въздух.
С една голяма отверка почистих корпуса където са статорните магнити и с един силен неодимов магнит почистих самите магнити. Съответо подсуших и него.
Събрах го само за проба и бавния ход си сработи. За да го предпазя от последващо "удавяне" напълних обилно платката и долния край на остта с грес.
След като го сглобих и стегнах отново натрупах грес на отворите в горната част, от където има шанс да влезе вода. Включих го да повърти малко на място без да слагам раменете за да окара греста, докато оборотите се засилиха добре.
Сглобих всичко и сега чистачките си работят прекрасно.
Разбира се подмяна на електромоторчето с ново също би помогнало, но ако ви работи бързата степен, това значи, че моточето е все още живо и поправимо.
ПС: Дано съм полезен, Ще копирам поста и в останалите теми.
Днес старото голфче направи проблема с чистачките. По-точно симптомите са:
-на интервал и бавна скорост чистачките не помръдват,
-на най-бърза скорост чистачките работят но остават в положението, в което изключиш лостчето и не се прибират до долу,
-На пръскалки работят само пръскалките без чистачки
Понеже има доста теми с този проблем, пиша как се оправиха при мен нещата.
Проблема се оказа вътре в самото електромоторче, Не работеше бавния ход.
Това лесно се проверява и на място, като се подаде директен плюс (+) на зеленото кабелче > то е за бавния ход, съответно червеното кабелче е за бързия. Масата си върви по корпуса.
Моторчето се беше напълнило с вода, съответно всичко бе станало в ръждива кал.
На платката на четките има някаква електоника, която управлява бавния ход на електромоторчето и явно от укъсяването тази елелектроника блокира.
В допълнение ръждивата смрад тормози самото моторче.
Внимателно с четка за зъби и парцал почистих самата платка и я подсуших с пистолета за горещ въздух.
С една голяма отверка почистих корпуса където са статорните магнити и с един силен неодимов магнит почистих самите магнити. Съответо подсуших и него.
Събрах го само за проба и бавния ход си сработи. За да го предпазя от последващо "удавяне" напълних обилно платката и долния край на остта с грес.
След като го сглобих и стегнах отново натрупах грес на отворите в горната част, от където има шанс да влезе вода. Включих го да повърти малко на място без да слагам раменете за да окара греста, докато оборотите се засилиха добре.
Сглобих всичко и сега чистачките си работят прекрасно.
Разбира се подмяна на електромоторчето с ново също би помогнало, но ако ви работи бързата степен, това значи, че моточето е все още живо и поправимо.
ПС: Дано съм полезен, Ще копирам поста и в останалите теми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”