Голф 3 97'г. как се сваля таблото за километража

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
RusH_DeMoN
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: AHF

Голф 3 97'г. как се сваля таблото за километража

Мнениеот RusH_DeMoN » Вто 26 окт 2010 19:09

Значи искам да попитам как да сваля на Голфа таблото за километража,че едната лампа е изгоряла и искам да я сменя ? Изображение(снимката не е от мене от нета е за модел :lol: )

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Табло на Голф 3 97'г.

Мнениеот znainainai » Вто 26 окт 2010 19:47

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 26 окт 2010 20:44

Преди няколко седмици правихм есъщото ;)
1. Махаш капачетата отдясно на таблото. Тези, които са между таблото с циферблаттите и радиото. Излизат с дърпане.
2. Махаш левите. Първо това, където ти е индикаторът за айрбега ;) Интересното е, че като го махнеш него с дърпане, другото, на което са закъчени врътката за фаровете и тази за св3етлината на таблото, се махат с вдигане на едно зъбче, скрито в самот опанелче. Ние го мъчихме с дърпане, апросто трябвало да се вдигн езъбчето.
3. Издърпваш голямата пластмас ана таблото и развиваш дввата винта.
4. Издърпваш циферблатите, като внимаваш да не ги надереш.
5. Крушкинте се развиват.
6. По обратния ред ;).Самите крушки ги има във всек иквартален магазин за автоаксесоари.

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Сря 27 окт 2010 19:19

Здрасти Колега, преди време писах на един колега методиката за сваляне и качване на таблото:
Ще се опитам да ти обесня подробно как го свалих, ако нещо не съм обеснил както трябва питаи.
1. Извадих пласмасата на която се намират бутоните за фаровете(тя е на щипки с малка права отверка излиза)
2. Извадих пласмасата на която се монтират бутоните за подгряване на предните седалки.
3. Под тези извадени пласмаси имаще по един кръстат винт развих докрай и ги извадих.
4. При мен волана е чупещ(подвижен) свалих наи долно положение - и пак с правата отверка внимателно откачих щипките на горната част на пласмасата която е декоративна тя крие изрязаното пространсво за таблото.
5. След това свалих двата кръстати винтове които държат таблото с уредите.
6. Наклоних го напред и извадих буксата( при мен беше само една), като преди да я сваля бях извадил клемата на акумолатора(за всеки случай).
7. След като го ивадих от дупката свалих задния пласмасов капак. свалих изгорялата подсветка на десния дисплеи
8. При мен въпросната крушка се оказа на 6-волта(на неи нищо непишеше просто замерих напрежението на максимално усилен потенциометър) не намерих такава и за това сложих зелен светодиод - но не върши работа.
9. Опитах да поправа и самия дисплеи, почистих контакните пластини и гумичкитеза дисплея, но без особен ефект.
10. За свалянето на дисплея ти трябва торкс(евреиска звезда) развърташ само по големите без 8-те по малки. Стрелките излизат много трудно(аз ги свалих като подложих права отверка в основата им.

Сглобяването е по обратен ред, ако си разместил стрелките(но не си ги свалял от оста им) не ги наместваи при закачането на буксата и клемата на акумолатора те автоматично застават и изходна позиция.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 27 окт 2010 22:52

TiL написа:
mania написа:...Интересното е, че като го махнеш него с дърпане, другото, на което са закъчени врътката за фаровете и тази за св3етлината на таблото, се махат с вдигане на едно зъбче, скрито в самот опанелче. Ние го мъчихме с дърпане, апросто трябвало да се вдигн езъбчето...

Е кое му е интересното? Все пак таз майна не теги 2-5 грама за да бъде задържана от пластмасов зъб :) А и + това там е предвидено че се щтрака всеки ден :) Иначе ако не се лъжа зъбчето беше отдясно. :drunk

Интересното е, че аз не го знаех ;) А и си е доста хитро.

Потребителски аватар
RusH_DeMoN
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: AHF

Мнениеот RusH_DeMoN » Пон 01 ное 2010 17:44

Мерси на всички ,смених ги и двете да са еднакви :)

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Пет 01 ное 2013 10:33

Колеги и на мен ми предстой такава операция.
Можели да ми покажете снимка или и параметри на 2те крушки, модел, ватове, тип.
:)

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Пет 01 ное 2013 10:41

Смъкваш старите и отиваш с тях в магазина,иначе рискуваш да вземеш различни :c020

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”