Знаете ли коя част е най-слаба и коя най-здрава в Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Знаете ли коя част е най-слаба и коя най-здрава в Голф 2

Мнениеот koki_folza » Чет 06 юли 2006 10:28

Здравеите VW маниаци и по специално Голфаджии снощи станах свидетел на разгорещен спор относно здравината на Голф 2 и мненията бяха доста противоречиви и антиголфови. Вие можете ли да ми кажете знаете ли за някоя слабост на 2-ката ( относно здравина и изработка ) на някоя част , възел или детаил и за някое нейно превъзходство относно здравината за друга част , възел или детаил . Благодаря ви предварително за високата активност . Знам че с дружни усилия ще стигнем до истината . Нека затворим устата на непросветените .

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 06 юли 2006 10:35

ние тук по принцип си нямаме за цел да затваряме устата на когото и да било.всеки е свободен да говори каквото му душа иска.идеята ти е малко плоска според мен и незнам каква е файдата от нея.още повече че е много трудно да се даде обективен отговор щото има огромно значение година на производство оборудване и тн и тн.в 2-3 години на проиводство може да има даден проблем, който после да е изчистен и такива неща.така че не виждам много смисъл :roll:

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Чет 06 юли 2006 10:50

"слаби" места:
-вложки на клапаните
-втулки (тампони) на предните носачи
-термостати
Според един познат който работи в магазин за авточасти това са най-често сменяните части по VW-тата.
Друг проблем са увиснали врати (по мои наблюдения повече се наблюдават при Г3).

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 06 юли 2006 11:05

и ръждичка около номера и под стъклото на задния капак.но пак казвам много е относително.а колкото до вратите може би за двувратите модели на тях са им по тежки и големи.на други не съм забелязал да увиснат.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Чет 06 юли 2006 11:55

Колеги замисълът на тази тема е да изтъкнем силните и слабите страни на Голфа и да направим равносметка , но според мен тази равносметка ще е положителна . Ако щете ми вярвайте , но ми е много болно когато някои заприказва врели некипели за Голфа като случая за които ви писах. Нека им затворим устата , но аргументирано без да се заяждаме и прекрачваме границата на разумното .

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 06 юли 2006 12:05

koki_folza написа:Колеги замисълът на тази тема е да изтъкнем силните и слабите страни на Голфа и да направим равносметка , но според мен тази равносметка ще е положителна . Ако щете ми вярвайте , но ми е много болно когато някои заприказва врели некипели за Голфа като случая за които ви писах. Нека им затворим устата , но аргументирано без да се заяждаме и прекрачваме границата на разумното .
Не им затваряй устите-може да се перефразира в следния вид:Завистниците си лаят-Голфа си върви! :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 06 юли 2006 12:16

Тва е като хазарта бате. Не винаги те огрява по един и същ начин. А на тия къде много говорат им кажи, че всичко си е до собственик и подръжка. Независимо каква кола караш. 8) :wink:

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 06 юли 2006 12:18

Ами то в предпоследния аутобилд имаше статия за голф2 и абсолютната му неразрушимост :wink: ,абе супер здрава кола си е,просто направена без нищо излишно по нея ,с много добра антикорозионна защита , освен критики за по-твърдата возия не мисля,че нещо друго не и е наред.Да не говорим,че все пак Г2 се срещат доста и си се движат без грижи по пътищата и си държат прилични цени за коли от това поколение/най-важия критерий за качествата на модела/,а примерно доста техни основни конкуренти от същото поколение със светкавица в емблемата отдавна са изгнили на вторични суровини или се движат в окаяно състояние.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 юли 2006 12:38

Почти няма слаби места а и те са трудно забележими.Ма се пак има предвид че последната двоика е слязла от конвеира преди 14 година а повечето екземпляри гонат 20,така че не може да са като нови.Примерно конкурента на Г2-кадет от същите години отдавана са изгнили до покрива и моторите са мартви.Просто зостони на някои път и веж колко Г2 минават и колко кадет,ескорт и т.н. от същата генерация.Сам ша си напраиш извода без някои да си чеше езика и да влеза в некви дълги теории.А окачването на сички соли в БГ е слабо :lol: щото се движат по кратери ,а след тва се копуват турски тампони носачи ит.н.А качеството на Г2 за такъв клас кола и за времето си е просто извънземно и надали ще има такова пак.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Чет 06 юли 2006 13:24

Супер сте колеги Голфа е машина .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 юли 2006 14:32

За продукцията на ФВ,за голф специално,а наи вече за Г2(лично според мен наи-сполучливото поколение)мога да кажа едно-има по бързи коли,има по икономични коли,има по комфортни коле,има по евтини коли,има и по качествени коли ,ама никоя от тях не съчетава всичко това на куп!!!!!!!!!!!!!!!Абе просто дизаин и техника на мах тва е ГОЛФ-а :lol:

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Re: Знаете ли коя част е най-слаба и коя най-здрава в Голф 2

Мнениеот zmej » Чет 06 юли 2006 14:32

koki_folza написа:...знаете ли за някоя слабост на 2-ката ( относно здравина и изработка ) на някоя част , възел или детаил...

Знам! Бравичките на вратите... За друго не се сещам... :oops:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 юли 2006 14:34

Ако си земеш оригенална изкарва доста просто вече на 10-12 година и идва времето зимаш турска и те са мноооооо зле.Иначе и аз сам го осещал за бравичката.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 07 юли 2006 20:13

НЯМА СЛАБОСТИ :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”