Голяма кора за Голф 4 с бензинов мотор?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Голяма кора за Голф 4 с бензинов мотор?
Привет колеги.Колата ми е Голф 4 с бензинов мотор (AGU).Колата отдолу има предната и страничните кори.Мога да си намеря и голямата кора отдолу(разгледах вече темите за кори във форума
).Искам да я сложа за да не се цапа мотора с кал и луга(адски е важно според мен),а и да не изстива зимата.Забелязах обаче ,че голямата кора я има само на дизеловите мотори
.Някой има ли на представа защо е така?Ако сложа кората от дизелов да няма проблем от сорта прегряване ,или нещо от сорта?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голяма кора за Голф 4 с бензинов мотор?
Колега, защо си мислиш, че тази кора оказва някакво влияние на охлаждането? Помисли на каква температура работи двигателя и доколко набягващата струя може да му повлияе.
Кората си е голяма екстра и е част от комплекта "лоши пътища". Казвам го като човек, който и на трите коли (бензинови) имам такива. Метални.
Единственото и предназначение е да пази от пръскане на вода в двигателния отсег и зимата картера от ледените блокове.
Кората си е голяма екстра и е част от комплекта "лоши пътища". Казвам го като човек, който и на трите коли (бензинови) имам такива. Метални.
Единственото и предназначение е да пази от пръскане на вода в двигателния отсег и зимата картера от ледените блокове.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ами не мога да кажа точно колко влияние оказва.Все пак колата ми е с турбо ,а нали маслото се охлажда в картера (интересно дали колата има маслен охладител,а не само картера ?).Показателен е факта ,обаче че бензиновите нямат кори.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Комплекта "лоши пътища" се предлага като опция в допълнителното оборудване, без оглед типа на двигателя.
Включва метална кора под двигателя и втулки на тампоните на макферсона.
Включва метална кора под двигателя и втулки на тампоните на макферсона.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Аз съм си харесал пласмасова ,но това е без значение.Някой може ли да каже защо не се слагат на бензиновите мотори?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Някой може ли да каже защо не се слагат на бензиновите мотори?
Как така не се слагат ?
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
май наистина не се слагат
http://www.avtosklad.bg/catalog/VW/GOLF ... telia.html
има само след ножа долу кора която да отвежда въздуха под колата а да не го завихря в двигателния отсек
http://www.avtosklad.bg/catalog/VW/GOLF ... telia.html
има само след ножа долу кора която да отвежда въздуха под колата а да не го завихря в двигателния отсек
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Именно и аз това гледах.Освен това тая кора от линка която я показва колегата няма изрез за картера.Интересно къде може да се изнамери инфо какви кори се монтират на банзиновите мотори.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
На бензиновите ауспуха обикновено е под картера и може да стопи кората ако е голяма.Преди да монтираш голяма пластмасова кора на твоята бензинка ,огледай тръбата къде минава и ако трябва топло-изолация сложи.Ако не пречи асупуха, слагай смело.
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам бензинова четворка, видно е и от гаража ми и съм с голяма кора под двигателя. Няма никакви проблеми, не пречи на нищо, не упира никъде и си е супер. Да, няма отвори за пробки и тем подобни, но пък я свалям само при смяна на масло, което все пак е веднъж на 10 000 км. Е, сами решете дали може или не може да се сложи 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ти ли я слага ,или беше така?
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Ти ли я слага ,или беше така?
Да, аз я слагах купи я от http://avtokori.com/ просто си поръчах голямата кора за дизел която е, става точно

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Sportakus написа:Rabbit_TDI написа:Ти ли я слага ,или беше така?
Да, аз я слагах купи я от http://avtokori.com/ просто си поръчах голямата кора за дизел която е, става точно
Аз гледах тези и още едни в Пловдив.За тези в Пловдив ми казаха ,че са от адски твърда пластмаса и не се огъват което води до трошене.При теб как е кората?С какво я закрепи?
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Хваната е със стандартните винтове с които се лови и малката кора. Просто си докупих винтове и две пласмасови дето се слагат в задния край на кората. На колата там си има фабрични отвори и в тях пъхаш тези пластмасовите и в тях се завиват винтовете. Кората е доста здрава, вече година нямамам проблеми 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой му трябва голямата кора, имам запазена оригинална- ще я дам за 30 лв .Не съм я пускал за продаване,не ми е зор да я продавам ама понеже стана на въпрос за кори и викам айде, на някой може да свърши работа.По принцип си я пазех за мене,ама както се очертава скоро няма да си купя пак Голф.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”