Голф 3, 1.4 mi, гасне в движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
силви
Автомобил:
Двигател:

Голф 3, 1.4 mi, гасне в движение

Мнениеот силви » Пон 15 юни 2009 11:15

Здравей те на всички искам помощ от вас,преди година си купих Голф 3,1.4 МИ,ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ,ИСКАМ НАСОКА И МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕ ТЕ,сменила съм кабели на свещи,свещи,акомулатор,бензинова помпа,капачка,какво ли още а датчик,и вижте какво става,както си карам и ми гасне в движение на 3,4, няма просто после трудно пали,и на скорост вече я паля,сменила съм и пластинка в кормилото,незнам сега за 2 дена без да е включена алармата и без да има отворена врата или нещо друго акомулатора ми замина,а и касетофона ми е включен към контакта като запаля имам като не нямам,момчета помогнете ми,ходела съм на кой ли не елкон и в аспарухово просто не казват като спе я доведи е как,от какво може да става както карам и предърпва цялото копе и просто светла и я пала в движение,а за крастовища просто да не говоря,очаквам да ме насочите а много харесвам тази марка,от 5 години само голф 3 съм карала но такъв проблем до сега съм нямала,

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3, 1.4 mi, гасне в движение

Мнениеот pitbula90 » Пон 15 юни 2009 11:41

Привет колешке погледни клапанчето което се намира в карбуратора да не е залепнало и да ти прави въртели.На моята преди ми правише въртели чак изключваше от скорост

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 15 юни 2009 11:47

pitbula90 написа:Привет колешке погледни клапанчето което се намира в карбуратора да не е залепнало и да ти прави въртели.На моята преди ми правише въртели чак изключваше от скорост

Колега уе, къде точно е тоя карбуратор на 1.4 моно? mhihi
Иначе към колежката - прегледай тук за начало :arrow:

viewtopic.php?f=5&t=146276&hilit=%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5+%D0%B2+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 15 юни 2009 12:28

pitbula90 написа:Привет колешке погледни клапанчето което се намира в карбуратора да не е залепнало и да ти прави въртели.На моята преди ми правише въртели чак изключваше от скорост

Най не ми харесва някой като не разбира нещо да пише. Като не знаеш не се обаждай!
Иначе Изображение
Като за начало ако ти придърпва или губи мощност може и да е бензинова помпа, която е в резервоара. Аз скоро имах проблем и с датчик на Хол и имаше същите симптоми. Също помисли и за чистене на дросел клапа. На какво караш газ, бензин?

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пон 15 юни 2009 12:42

50% :( комутатор! В скоро време съвсем няма да запали!

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 15 юни 2009 13:55

Чуваш ли пукане или нетипични шумове когато изгасне?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 15 юни 2009 14:36

На Голфи 2-ка 1.3i (мотора е много близък със 1.4mi на Голф 3 дори и на външен вид ) ми ги правеше тия номера както върви гасне изчаквам 1-2мин и пали все едно нищо не е било оказа се датчикът на хол :idea: Нашите возила са със транзисторно запалване със датчик на хол ( вместо чукче ) или иначе казано със електронно запалване тип TSZ-H. Датчикът на хол освен към комутатора подава импулс и към инжекциона за да може впръскването и запалването на сместа да стане в точният момент. Скоро един колега от работа Голф 2 1.3 карбуратор пак датчика на хол го предаде ( отива на кафе тръгва си и колата не пали върти като луда а не пали), така че колежке съмнявам се че и при теб е същата работа. Докато работи (дори и не както трябва в смисъл да отказва понякога) няма как да се хване трябва да откаже тотално или в момента в който откаже трябва да си със майстора за да може да го хване в карчка.

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Пон 15 юни 2009 16:35

Колега ти май гадаеш,я си помисли малко? :beer

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 15 юни 2009 22:15

леле , колко много кавалери! не гадайте а препоръчайте на колежката някой добър майстор или сервиз където да и помогнат!

Потребителски аватар
pitski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitski » Вто 16 юни 2009 13:29

Аз имах същия проблем пак на голф 1.4 моно, когато замерваха на уреди нямаше грешка, но както си карам стрелките на уредите падаха и голфа гаснеше.След едномесечно избутване на колата от кръстовища и ходене по "майстори", най-накрая се намери решение. След ровене около 2 часа из голфа накрая се оказа, че кабела който захранва акумулатора явно някога е свалян и когато е поставен наново кабелната обувка е хваната само на едното краче отстрани на болта който е зад двигателя долу (може да се види единствено с огледалце като зъболекарско ама по голямо) и в случая, тока който минава по едното краче не е достатъчен да захрани акумулатора ( когато има голяма консумация ) напрежението му пада под 10 волта и компютъра автоматично изключва. Аз се отървах само с едно черпене на майстора (Росен до планетариума на морско училище - много е добър в диагностиката) дано и при теб да е нещо такова. :D

Препоръчвам ти да отидеш при Росен ще я оправи сигурен съм. Втория гараж от лявата страна като тръгнеш от планетариума надолу зад блоковете Работи вечер след 5 часа там.

ico75bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico75bg » Вто 30 юни 2009 21:35

Koлега Pitski, моля дай по-подробно описание къде се намира гаражът на този човек, това блокът успореден на Васил Друмев ли е ? А прави ли компютърна диагностика. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
pitski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitski » Пет 03 юли 2009 6:51

карта.PNG
карта.PNG (24.14 KиБ) Видяна 3413 пъти

Да прави компютърна диагностика, по принцип с това се занимава.
Да успоредна е на Васил Друмев - синята стрелка показва точно към вратата на гаража му.Там е вечер след 17.00ч.

ico75bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico75bg » Пон 06 юли 2009 12:35

Намерих го и много ми помогна, човекът наистина си разбира от работата. Благодаря за упътването; към авторката на поста: ако все още имате проблем с голфа - отидете при този майстор.

Потребителски аватар
pitski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitski » Вто 07 юли 2009 0:02

тя авторката я няма в сайта от 17.06( изобщо, що е питала като не чете отговорите не зная)

Последна промяна от pitski на Пон 13 юли 2009 4:51, променено общо 1 път.

valerossi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valerossi » Вто 07 юли 2009 14:57

виж да му напраиш центровка :) успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”