Проблем със Jetta 88г. Делко/Продължава.РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Проблем със Jetta 88г. Делко/Продължава.РЕШЕН

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 08 окт 2010 2:37

Здравейте.Ситуацията е следната преди около два месеца инах проблем със едно доста неприятно пресяцане във движение и гаснене.Докато карам изведнъж колата пресяца(придърпва докато крака ми е на газта)изведнъж се "изтрелва" и продължаваше пак да си върви.Може да изкара 10 км или 5 метра и идва един момент във който просто (все едно спира да поема бензин) работи без да гасне и след около 10-15 сек умира и нямаше палене.Та един приятел се беше прибрал , зачисти делкото кара 2месеца до вчера и пак същата работа.Но забелязах,че при по-влажно време(когато вали) гасне през 2метра.Вчера тръгнах за Пловдив след 10км заглъхна изгасна и няма палене,размърдах първия път цялата пита на моното(защото преди така палеше)и си запали но точно след 5метрапак заглъхна и изгасна.Сетих се ,че моя познат беше пипал дистрибутрната капачка,махнах скобите поизтупах я сложих я запали дори се прибрах до ПЗ точно пред нас пак пресяца но не успя да изгасне.Според вас да купувам ли ново делко или да я карам в някоя морга????Споделих пак със един майстор този проблем(във новооткрит сервиз във Пазарджик и той каза,ч е възможно монотто тампона да прекъсва щом след разклащане пали,но нямало логика щом следкато съм бил размърдал дистрибуторн кап.пак е запалила:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:И така вече май не остана майстор при който не съм ходил и всички само на приказки са разбирачи.Забравих да спомена ,че проблема се появи миналата година зимата докато карах колата сецваше и гаснеше но от втория път палеше сега положението както споменах е малко по-сложно със повторното палене(да не е започнал да свършва вакуум регулатора >>???)

Последна промяна от ba4eto_85 на Сря 10 ное 2010 15:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: Проблем със Jetta 88г. Делко/Продължава.

Мнениеот LuIS » Пет 08 окт 2010 6:22

сменял ли си дистрибуторна капачка, палец, кабели и свещи скоро?
ако не си ги смени.
тампона на моното го провери ,като запалиш и пръскаш около тампона със спрей ,ако почне да променя оборотите, значи и той е отишал..

Потребителски аватар
gele2007
Автомобил: pasat
Двигател: afn 1998

Мнениеот gele2007 » Пет 08 окт 2010 7:04

пробваи с друг комотатор и при мен беше тека докато него смених :да:

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 08 окт 2010 8:10

Абе тази дистр.капачка като поразместих и сложих скобата беше много стегната днес пак се шава супер много..........Тези вакуум регулатори има ли ги да се продават за BOSSH делка или към него върви цялото делко???

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Пет 08 окт 2010 12:21

ba4eto_85 написа:Абе тази дистр.капачка като поразместих и сложих скобата беше много стегната днес пак се шава супер много..........Тези вакуум регулатори има ли ги да се продават за BOSSH делка или към него върви цялото делко???

Има ги отделно,но на Bosch са около 40 кинта.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 08 окт 2010 13:46

caro написа:
ba4eto_85 написа:Абе тази дистр.капачка като поразместих и сложих скобата беше много стегната днес пак се шава супер много..........Тези вакуум регулатори има ли ги да се продават за BOSSH делка или към него върви цялото делко???

Има ги отделно,но на Bosch са около 40 кинта.

Мисля да си ги спестя.Ако се сменя лесно от две да направя поне едно работещо :D

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 08 окт 2010 14:03

Едва ли е от капачката.По-скоро буксата и датчика.

Потребителски аватар
caro

Мнениеот caro » Пет 08 окт 2010 16:36

Спроед мен проблемът ти е в датчика на Хол .По добре си вземи друго делко ,ако можеш от някъде за проба.Гледай номера на делкото да бъде абсолютно същия защото имат разлики в зъбното колело и в диаметъра на основата.Вакуум регулатора се проверява много лесно дали е здрав - като надуеш с уста и се чува съскане в делкото значи е :bishop

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 08 окт 2010 17:56

caro написа:Спроед мен проблемът ти е в датчика на Хол .По добре си вземи друго делко ,ако можеш от някъде за проба.Гледай номера на делкото да бъде абсолютно същия защото имат разлики в зъбното колело и в диаметъра на основата.Вакуум регулатора се проверява много лесно дали е здрав - като надуеш с уста и се чува съскане в делкото значи е :bishop

Във нас имам две делка.Едното с малко по-различна разпр.капачка и по форма и цвят със оранжевата делкото няма вакууум регулатор т.е неработи другото е явно със проблем но къде.Ако се сложи това със повредения вакуум регулатор колата ще върви ли>?щом съмненията са във датчик на хол(на това което е на колата)Този проблем зачести,когато стана инцидеент със радиатора(теглич го проби и от ПЛД се прибрах със пукнат радиатор) на две места доливах.Възможно ли е след толкова пръскане да е укасило нещо по делкото>????И пак да не забравим проблем ли ще е ако се сложи делко с неработещ вакуум регулатор......?Във заглавието съм споменал делкото но може и да е от друго.Междудругото одеве погледнах свещите(уж сменени а изродите в сервиза са ми сложили по-скапани и от моите старите)развих една със много зор с един къс шестограм и дълъг пирон м/у двете дупки(утре ще ги пребия)два месеца се чудя защо пали все по-трудно ......

Потребителски аватар
caro

Мнениеот caro » Пет 08 окт 2010 19:45

Я сега си кажи кое е оригиналното делко на твоя мотор - това с вакуум регулатор или без , че има два модела за 1.8.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 08 окт 2010 20:48

.

Последна промяна от ba4eto_85 на Пет 08 окт 2010 20:56, променено общо 1 път.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Пет 08 окт 2010 20:55

Значи да обясна пак,че стана много объркващо.Оригиналното на мотора ми още както дойде е със черната дистрибуторна капачка!!!!Иначе и двете са със Вакууум регулатори!!!!Това което седи като резерв и е с неработещ вакуум е със оранжевата капачка!!!!Така ми казаха тези при които си "сменях" свещите,че не работи този регулатор.И наистина одеве като духнах през тръбичката се чу леко сфистене. http://picbg.net/u/509/26071/451877.jpg и от другата страна е вакуум регулатора(ено кръгло тумбесто със малка тръба)Единствената разлика(поне според моите наблюдения е дистр капачка онази е малко по-заоблена и буксата за централния кабел за бубината е почти равна със другите)А на това със оранжевата тази букса е малко по-висока поне на пръв поглед.Ето тук се вижда част от вакуум регулатора.http://picbg.net/pic.php?u=509i2tTt&i=451878.И исках това делко което е на мотора да му сваля вакуум рег. и да го сложа на това от снимките.Или ако го сложа това със неработещия вакуум ще оказвали влиание само за тест да видя дали пак ще гасне.Иначе и това на колата надуваха с помпичка и сиработи,но явно пък по него има друго.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Съб 09 окт 2010 16:20

Вчера сменх комутатора(голяма метална плочка оторе и има нещо като букса и се хваща отгоре на компютъра),зачстих пак палеца наместих и дистр капачка,защото се беше разхлабила незнай как.Днес 120км ми се събраха смесени градско/извънградско нито пресецна нито се зачуди.Сега пак ще видим в някое дъждовно време как ще се държи.Ако пак направи проблем вече незнам как да реагирам.

ba4eto_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ba4eto_85 » Сря 27 окт 2010 20:47

Така днес какво установих.Проблема 100% е някъде по тоците.Днес пак имах да пътувам (голям дъжд)При пуснати чистачки колата директно гасне или пресяца два три пъти и чак тогава гаснеше.Спрях ги и колата си тръгна.На празен ход същата работа пускам ги и докато направи един оборот(чистачките) колата се усеща как губи мощност и гасне!При пуснати фарове и лампа в купето няма проблем/Сега къде да търся проблема ,че вече наистина се :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 27 окт 2010 22:15

Пусни една маса от акумулатора до мотора и една до купето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”