Здравеите колеги
Търсих в търсачката подобна тема но не открих нищо свързано с разглобяването та въпросния бутон, а именно от него имам проблеми с мигачите.Ако някои има представа как става това нека сподели
Поздрави
Как се разглобява бутона за аварийни светлини-голф4
Re: Как се разглобява бутона за аварийни светлини-голф4
Доколкото съм запознат релето е вградено в бутона и при проблем се сменява. На теб проблема ти е, че не можеш да го свалиш или че си го свалил и не можеш да го разглобиш?
Проблема е че мигачите ми правят проблем и трябва да сменя релето обаче не зная как да разглобя аварийния бутон
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
по спомени пластмасовият кожух зад самият бутон се откопчава от двете страни от две контра зъбчета и след това просто го издърпваш назаде малко е кофти ама с малко воля ще стане
А със какво да бръкна между бутона и пластмасата?Някакъв специален ключ ли е или..
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ама ти бъзикаш ли се или питаш сериозно?
Първо махаш челната капачка, онова с червения триъгълник. Ще видиш отстрани има две зъбчета с различна големина, за да не се обърка посоката после при поставянето. След това откопчаваш задната капачка, както ти е написал Nasko_ruse по-горе, като бъркаш с някаква малка отверка и издърпваш карантията навън. Всичко е закачено на тая капачка. Няма да се плашиш. Пластмасата е достатъчно еластична. Почистваш пъпката на релето и си готов. После сглобяваш по обратен ред.
Ако ти се вижда много сложно, отиди и си купи ново.
Първо махаш челната капачка, онова с червения триъгълник. Ще видиш отстрани има две зъбчета с различна големина, за да не се обърка посоката после при поставянето. След това откопчаваш задната капачка, както ти е написал Nasko_ruse по-горе, като бъркаш с някаква малка отверка и издърпваш карантията навън. Всичко е закачено на тая капачка. Няма да се плашиш. Пластмасата е достатъчно еластична. Почистваш пъпката на релето и си готов. После сглобяваш по обратен ред.
Ако ти се вижда много сложно, отиди и си купи ново.
Мерси колеги.Ще пробвам пък да видим какво ще излезе
Поздрави
Поздрави
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз имах същия проблем преди време колега. Значи откопчаващ някое от копчетата които са до аварийните мигачи и бъркаш с пръст, просто натискаш нашред това реле на мигачите и то излиза. Отзаде има има една букса, махаш я слагаш новото и си готов. НИщо трудно няма. Старото не се мъчи да го ремонтиращ, защото вътре има едни малки пластини и прожини и фърчат много лесно, губят се и няма зглобяване. Иди до някоя морга и вземи едно такова реле от дръга кола и си готов. Работа за 5 мин.
П.П Аз тогава ходих при един жичкажия и човека каза, че може да се ремонтира обаче няма гаранция , че няма след 2 3 пускания на мигачите пак да се прецака.
П.П Аз тогава ходих при един жичкажия и човека каза, че може да се ремонтира обаче няма гаранция , че няма след 2 3 пускания на мигачите пак да се прецака.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Не го слушай Рrostakel. Няма никакви пужини да хвърчат. Ключът-реле си излиза анблок и след почистване на пъпката му става като това от магазина. И ще изкара точно колкото него до следващото почистване.
pedalchobaba написа:Не го слушай Рrostakel. Няма никакви пужини да хвърчат. Ключът-реле си излиза анблок и след почистване на пъпката му става като това от магазина. И ще изкара точно колкото него до следващото почистване.
Мерси за съвета-ще го отворя за да се пробвам да го отремонтирам пък то по счупено няма да стане
Поздрави
Сори за ваденето на старата тема, но имам едно питане.
Релето за мигачите ми полудя /Г4/. Щрака за щяло и нещяло, ей така както си карам, не пуска мигачите когато си щрака само, една идея по-глухо щрака от колкото когато използвам мигача. Но го прави доста често, и е много неприятно щото в колата става какафония...
Иначе мигачите си работят правилно, аварийните и те.
Някакъв съвет???
Копчето го смених преди няма и 6 месеца, понеже старото залепваше и щракаше до безкрайност...
ПС: Снощи обикалях по тъмното, нещата са си все така. Като получи факс и се разщрака само, копчето не свети като за пуснати аварийни.
Релето за мигачите ми полудя /Г4/. Щрака за щяло и нещяло, ей така както си карам, не пуска мигачите когато си щрака само, една идея по-глухо щрака от колкото когато използвам мигача. Но го прави доста често, и е много неприятно щото в колата става какафония...
Иначе мигачите си работят правилно, аварийните и те.
Някакъв съвет???
Копчето го смених преди няма и 6 месеца, понеже старото залепваше и щракаше до безкрайност...
ПС: Снощи обикалях по тъмното, нещата са си все така. Като получи факс и се разщрака само, копчето не свети като за пуснати аварийни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”