Въпрос за хидравлика на голф 3
- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за хидравлика на голф 3
Здравейте колеги искам да ви попитам как и от каде мога да сменя маслото на хидравликата, и изобщо има ли нужда от тази процедура, волана ми е спортен и е малък и днес като сложих 15-ските 195/50 и ми се видя малко тежичък, затова питам дали има нужда от смяна на определение километри или да си карам, ясно ми е че и волана играе роля понеже е по малък, но все пак споделете какво мислите, поздрави...
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Въпрос за хидравлика на голф 3
Не ти е виновна хидравликата, не се вкарвай във филми, от гумите и волана е - ако махнеш волана и пробваш да въртиш с клещите, ще е още по-трудно 

- Ico_kj
- Автомобил:
- Двигател:
snupeca написа:Не ти е виновна хидравликата, не се вкарвай във филми, от гумите и волана е - ако махнеш волана и пробваш да въртиш с клещите, ще е още по-трудно

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
До колкото знам, само се долива ако има нужда, но не виждам какво пречи и да се сменя.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Когато сменях пистовия ремък (Голф 3 1.9 TD AAZ) и накрая натегнах другия V-образен ремък, който върти и хидравличната помпа, волана започна да се върти осезаемо по-леко.
При моя двигател, хидравличната помпа се разхлабва и натяга от два болта (първо от към двигателя - контра, а външния - със зъби - разхлабва/натяга) и така освобождава външния ремък и после има достъп до смяна на пистовия.
Ако и при теб може да се натегне малко хидравликата - опитай
Контрата (в дясно)

Болта със зъби (долу, под шайбата на хидравликата)

При моя двигател, хидравличната помпа се разхлабва и натяга от два болта (първо от към двигателя - контра, а външния - със зъби - разхлабва/натяга) и така освобождава външния ремък и после има достъп до смяна на пистовия.
Ако и при теб може да се натегне малко хидравликата - опитай

Контрата (в дясно)
Болта със зъби (долу, под шайбата на хидравликата)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”