не работи едната машинка за нивото на фаровет Г2 РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gogo_lv
Автомобил:
Двигател:

не работи едната машинка за нивото на фаровет Г2 РЕШЕН

Мнениеот gogo_lv » Нед 06 мар 2011 15:22

колата: Голф2 1.3 (пълен инж.) бензин произведен 95г.
та на проблема ,свалянето и качването на фаровете е Ел. и едното моторче не бачка,сменям им местата и проблема остава.
лошото е ,че и второто не иска да работи на мястото на първото.

споделете какво да правя :?:

ПС:на неработещото му сменях чипа за управление ,че беше заминал, но уви явно има и друг проблем

Последна промяна от gogo_lv на Вто 15 мар 2011 19:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: не работи едната машинка за нивото на фаровет Г2

Мнениеот Vento » Пон 07 мар 2011 13:42

Като за начало напръскай няколко пъти буксата на инсталацията към машинката с хубав контактен шпрей (за почистване). Ако пак не се оправи - сложи здрава машинка и пробвай с размърдване на буксата дали тръгва - може да се е прекъснала вътре.
При мен с тия неща се оправи.

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Пон 07 мар 2011 19:23

А как се тества дали всичко по инсталацията е наред, че и аз имам проблем с лявата машинка?

Примерно слагам мултицета на буксата и какво трябва да показва при въртене на копчето?

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 07 мар 2011 19:32

Какъв е тоя голф 2 набор '95?
По проблема: Виж да не ти се е разместилаа решетката и да ти опира долната част на фара в нея. И аз го ядох такъв, тормози се моторчето и едно изгоря...

Потребителски аватар
gogo_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_lv » Пон 07 мар 2011 20:16

:oops: :oops: :oops: Мерси колега :beer грешката е моя, произведен е 1990г. двуврат модел на матора е "NZ" 1.3 пълна инж. 40KW само бензин :)
за съжеление Не опира в маската, пробвал съм го извадено от гнездото на фара ....
разглобявал съм го и предполагам ??? проблем може да има в (потенциометър) трябва да приложа снимка, ама ще е след два три дни ,че заминавам командировка. :screwy в тва време !!!
Имам и друг проблем от няколко дни, чета из форумите ,ползвам "Търсачката" има сходни проблеми ..ама да видим :
та на проблема сега като е студено ,паля и тръгвам ,брамчи си като пушка :) обаче като загрее стигне до първото деление на стрелката и се започва
прекъсва,никакви обороти,даже като задържа педала на едно положение , не може да работи равномерно. днес пробвах и махам буксата на Син Термо датчик, когато е загряла и все едно нищо му няма работи перфектно ... купих нов за 27лв. но уви пак същото .
скоро не съм сменял свещи и дистрибуторна капачка,палец.Днес си поръчах гумените пръстенчета за инжекторите ,че старите са се поупекли :idea:
прегледъл съм и вакумите ... бенз.помпа е на 6 месеца(още в гаранция ориг. на Бош-267лв.) в комплект с бензинов филтър.
Предварително мерси на всеки който се включи :bowdown :bowdown :bowdown
забравих да споделя :? , и дросела е почистен основно

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Вто 08 мар 2011 16:57

Колега, предлагам да провериш термодатчика на дебитомера дали ти работи. Също така пробвай да изключищ ламбда сондата, ако не си я сменял със сигурност е фира. Другото - на колко оборота ти работи? Когато се студена, тръгва на 1400 и след няколко минути трябва да падне на около 950? Идеята ти за свещите е добра да ги смениш. Ако всичко това не помогне намери друга бобина и кабели - имаше един такъв филм с пукнатина на бобината дето се проявяваше като загрее. Но пък е странно, че като изключиш датчика за темп за инжекциона всичко се оправя.... С друг датчик - същата работа. Освен да провериш жиците, да няма някакво прекъсване пък там и около буксата.... Успех

Потребителски аватар
gogo_lv
Автомобил:
Двигател:

Re: не работи едната машинка за нивото на фаровет Г2 Решен

Мнениеот gogo_lv » Нед 13 мар 2011 16:27

:applause:колеги,имам успех.машинката тръгна послушах ви,купих контактен спрей напръсках всички клемни свръзки и най-вече един пъзгач на платката . и сега е като нов :) :beer
прилагам малко снимки :banana
Изображение0309.jpg
untitled.JPG
untitled1.JPG

Пожелавам успех и на други хора ,ако съм помогнал (макар и малко ) :beer
untitled 3.JPG

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 13 мар 2011 18:24

:да: Вероятно никога не е виждала смазка, затова често блокират и изгарят. хубаво е да се смазват поне на 2-3г.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”