проблем алтернатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

проблем алтернатор

Мнениеот i3v3a3n » Пон 15 ное 2010 22:46

питането ми е следното мерих напрежението на алтернатора ми оказа се че ми е ниско зареждането 13.6 с включени фарове а преди време когато пак го бях мерил беше 14.2 това беше преди 2 седмици.
Та откачих едната жица на акумулатора да видя до колко ще се вдигне без никакъв включен консуматор, на празен ход стана 14.2 а като фурсирам двигателя вдигна до над 15 волта , питането ми е нормално ли е това колебание ?
И другото което искам да споделя миналия път когато го мерих с откачен кабел това колебание при фурсиране го нямаше ковеше на 14.4 волта
другото което мисля че е важно предишните ми измервания бяха с друг акумулатора а сега със нов.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем алтернатор

Мнениеот van4ooo » Пон 15 ное 2010 23:31

Тук си я огелпил не трябва да откачаш акумулатора при работещ двигател.Колко зарежда със и без товар?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 16 ное 2010 4:53

Никога недей да откачаш акумулатора при работещ двигател, защото напрежението може да стигне невероятни стойности. Напрежението на новия акумулатор се вдига по-бавно, вероятно си мерил веднага след като си я запалил. При включени консуматори и работещ поне от 15 минути двигател измери напрежението между изхода на алтернатора и маса и после напрежението на клемите на акумулатора, ако разликата е повече от 0,3V си прегледай връзките на дебелите кабели между алтернатора и акумулатора и между минуса на акумулатора и масата на купето и двигателя.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Чет 18 ное 2010 22:31

да така беше имаше пад на напрежение повече от 0.3 но това го оправих , пуснах направо още едни жици +12 и маса дирекно до алтернатора и почистих всички връзки сега пада на напрежени е 0.01V и ми дава на клемите на акуто 14.2V с абсолютно всичко включено без климатик.
Да откачих тогава едната жица от акумулатора с надеждата да видя колко изкарва като напрежение алтернатора без товар защото ми беше ниско 13.6 го замериха в сервиза при заверката на гаранцията ... най вероятно акумулатора е бил изтощен леко все пак не се знае колко време е стоял по складовете затова откачих жицата знам че не трябва но нямаше как да разбера акумулатора ли дърпа тока или алтернатора просто не пуска повече , разбира се нищо не разбрах щото ми дигна до 15 волта
Пуснах тази тема защото на стария ми алтернатор когато го мерих без товар с откачена клема ковеше точно на 14.2 колкото и да го фурсирам , това ме озадачи с новия дали е нормално да не съм го преебал нещо като му откачах жицата

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 18 ное 2010 23:22

i3v3a3n написа:... на стария ми алтернатор когато го мерих без товар с откачена клема ковеше точно на 14.2 колкото и да го фурсирам , това ме озадачи с новия дали е нормално да не съм го преебал нещо като му откачах жицата

Ами колегите казаха вече : " никога не откачай която и да е клема на акумулатора при запален двигател " !!! Не е това начина за тестване . Има една дълга тема за алтернатори и акумулатори , там е описано как се процедира :wink: .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”