Ремък на динамо
-
tristans
- Автомобил:
- Двигател:
Ремък на динамо
Вчера ходих на маистор за да ми смени ремъка на хидравликата. Майстора ми каза че не мие сложен правилно ремъка на динамото. Той минаваше отдолу на водната помпа,а майстора каза че трябва да е над нея и го сложи да минава между двете ролки, демек ролката на водната помпа я върти гърба на ремъка. Колата е Голф 3 двигател 1.8 ААМ, без клима. Някои да ми каже да ли е така както казва майстора.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Физически може да се монтира по двата начина, но моят опит на мотор ABS показва , че помпата трябва да се върти по часовниковата стрелка-т.е. ремъка да минава под ролката, да контактува с нея чрез пистите.Това се потвърди и при смяната на самата помпа -наклона на лопатите и "охлюва" отговарят на тази посока.Преди имах същата дилема, пробах на студен мотор и отворена капачка на разширителния съд каква е силата на струята от преливното тънко маркуче, при споменатото положение е по- силна.Виждал съм обратния монтаж на дизелов 1.9-CADDY, така си е и до момента, кове 90*-но тогава ме наведе на горните съмнения.Някъде съм забутал едни снимки , ако ги открия ще ги пусна в темата
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emo-gar написа:Физически може да се монтира по двата начина, но моят опит на мотор ABS показва , че помпата трябва да се върти по часовниковата стрелка-т.е. ремъка да минава под ролката, да контактува с нея чрез пистите.Това се потвърди и при смяната на самата помпа -наклона на лопатите и "охлюва" отговарят на тази посока.Преди имах същата дилема, пробах на студен мотор и отворена капачка на разширителния съд каква е силата на струята от преливното тънко маркуче, при споменатото положение е по- силна.Виждал съм обратния монтаж на дизелов 1.9-CADDY, така си е и до момента, кове 90*-но тогава ме наведе на горните съмнения.Някъде съм забутал едни снимки , ако ги открия ще ги пусна в темата
-
rguigov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремък на динамо
Здравейте! На моят ААМ двигател ремъка минава отгоре над шайбата на водната помпа и фактически посоката в която се върти е обратна посоката на двигателя. Колата работи идеално след като смених термостата, държи 90° и нагоре и по черен път на първа предавка и на магистрала. Вкарах я от Германия преди 4 години и от тогава не сам обръщал внимание на това, тъй като не ми е създавало проблеми, но на скоро се появи един тънък шум идващ от генератора - оказа се че лагерите му са за смяна. Планирам с тях да сменя и пистовия ремък, но като се вгледах в шайбата на водната помпа видях че и тя е била с писти някога и се е износила до такава степен че от тях е останало по малко от милиметър. Това се обяснява, тъй като тя се задвижва от гърба на ремъка, а не от пистите.
Моля да ме посъветвате дали да сменя и шайбата на водната помпа с нова и да прекарам ремъка от долу, тъка че движението да се предава от пистите. Имам и Autodata, в нея има схема на монтаж на ремъка, която показва че той трябва да премине от долу под шайбата на водната помпа. Дали да го направя тъка или да си го карам както си ми е и да не си създавам излишни проблеми?
Моля да ме посъветвате дали да сменя и шайбата на водната помпа с нова и да прекарам ремъка от долу, тъка че движението да се предава от пистите. Имам и Autodata, в нея има схема на монтаж на ремъка, която показва че той трябва да премине от долу под шайбата на водната помпа. Дали да го направя тъка или да си го карам както си ми е и да не си създавам излишни проблеми?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”