Абе днес реших тотално,че ще сменям карбуратора.Обаче искам да е моно.Бях пуснал подобна тема(или бях чел) но не мога да я намеря.Двигателя е 1.6 RF.Oт каква кола да сложа моното?
Според мен нужните части са :
Дюза със стойка за моното
Колектор
Пластмасовите капаци на моното с филтър
Нова газова плочка
Инсталация
Компютър
Ламбда сонда
Предполагам че трябва:
Ел . помпа
Ако се слага ел.помпа според звиси от резервоара ще трябва да се сменя и той ?
Така ли е ?Нещо пропускам ли?Кой е най-добрия донор?
Смяна на карб 2е2 от RF с моно от ...?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Смяна на карб 2е2 от RF с моно от ...?
viewtopic.php?f=5&t=226409&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%2A+%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE
С 2 думи - ако нямаш 500лв., не се хващай!
С 2 думи - ако нямаш 500лв., не се хващай!
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Абе по мой сметки е около 300-350(труд не се слага).Май май ще търся направо ударена кола(нещо за 600лв) и така..
Не си писал защо ще го сменяш.Ако е повреден -ремонт или смяна ,ако е заради разхода -газ.
Джетата ми беше RF и мога да кажа само добри неща.
Джетата ми беше RF и мога да кажа само добри неща.
- mupk0
- Контакти:
Дразни ме факта,че на газ си работи както си иска.Всмисъл такъв..разхода се ядва.Не е фрапантно висок.По-скоро зависи от бензиностанцията.Средно Ст.Загора->Габрово с 5 човека и 5 сака ->14-15лв по 1.30лв/л.
Обаче примерно паля я на бенз,прехвърлям на газ работи нормално.Спирам я .След 10мин я паля и държи 500 оборота,тресе гадно.Минавам 1-2км и пак се качва на 750-800.Обаче изгасиш ли я така прави.Лекувам я като дам газ,спра газта и колата амен да изгасне и я пусна пак.Всичко става ток!Отвреме на време ми играят и леко оборотите,но супер избирателно.Всички вакууми са сменени на карба,нови платна на изпарителя преди 10 000 -12 000км.Лошото е че изпарителя е ХЕДЕФ(турски 1:1 с ловато).Ако има проблем в изпарителя съм склонен да го сменя първо и тогава да сложа моно ако изнерви работата...
Обаче примерно паля я на бенз,прехвърлям на газ работи нормално.Спирам я .След 10мин я паля и държи 500 оборота,тресе гадно.Минавам 1-2км и пак се качва на 750-800.Обаче изгасиш ли я така прави.Лекувам я като дам газ,спра газта и колата амен да изгасне и я пусна пак.Всичко става ток!Отвреме на време ми играят и леко оборотите,но супер избирателно.Всички вакууми са сменени на карба,нови платна на изпарителя преди 10 000 -12 000км.Лошото е че изпарителя е ХЕДЕФ(турски 1:1 с ловато).Ако има проблем в изпарителя съм склонен да го сменя първо и тогава да сложа моно ако изнерви работата...
- Vento
Проблемът ти е от изпарител, не от карб, с моното ще е същото.
- mupk0
- Контакти:
Ще го сменям аз.Още преди доста време му бях дигнал мерника.При смяната на платната ми направи впечатление,че има дефекти...вътре в самото желязо..
Само че вакуумен или ел изпарител?
Само че вакуумен или ел изпарител?
- Vento
По-добре ел, макар за карб да може и с вакуумен, но е стара технология.
- mupk0
- Контакти:
Нов или втора ръка?имам нови платна и се чудя....Все пак си мисля,че новия е правилният избор?
- Vento
Ти си решаваш, аз втора употреба не бих взел. Но ако намериш някой рециклиран МАРКОВ (не менте) с гаранция - може.
Vento написа:Проблемът ти е от изпарител, не от карб, с моното ще е същото.
Сменяй изпарителя с "читав" и карай смело.Разбира се центровка и реглаж.На дълго съм успявал да докарам разход до 8.2 и то с доста зор.Нормално 7.2/7.5. В София ковеше 10/100 зима /лято.Моното на газ гори повече(от личен опит).
- mupk0
- Контакти:
i.e.i написа:Vento написа:Проблемът ти е от изпарител, не от карб, с моното ще е същото.
Сменяй изпарителя с "читав" и карай смело.Разбира се центровка и реглаж.
На дълго съм успявал да докарам разход до 8.2 и то с доста зор.Нормално 7.2/7.5. В София ковеше 10/100 зима /лято.Моното на газ гори повече(от личен опит).
Абе някакъв сайт за газови изпарители ловато?Да видя ориентировъчно цена?Мисля да е електрически....
- Vento
Няма как моното да гори повече, просто защото дали ще е карб или моно няма никакво значение. Т
е не указват никакво влияние за разходът на газ, защото нищо не правят - само се ползват дроселовите им клапи да отварят и затварят.
Разходът зависи от изпарител и центровка.
е не указват никакво влияние за разходът на газ, защото нищо не правят - само се ползват дроселовите им клапи да отварят и затварят.
Разходът зависи от изпарител и центровка.
дали ще е карб или моно
Елементарно празния ход .Моя нямаше оборотомер и на 1 преглед(ГТП) ,като го закачиха се оказа ,че работи на 630 оборота ,като часовник.Сега моното, като загрее ги сваля на 900.
За центровка да не говорим.
1.6 карб. е перфектния мотор за газ.Колкото 1 нещо е по- просто е по- лесно за манипулация.
Последна промяна от i.e.i на Съб 20 ное 2010 19:43, променено общо 1 път.
- mupk0
- Контакти:
То реално разликата между вакуумен и електрически е ? Чудя се кой вариянт да избера.Из онлайн магазини има ловато по 110лв(вакуумен или ел) и има 50лв някъв волтран...Чудя се какъв да взема?Всичко ми е ловато освен изпарителя....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”