акумолатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
petkan17
Автомобил:
Двигател:

акумолатор

Мнениеот petkan17 » Пет 19 ное 2010 19:25

здравйте,мисля че ми се скапа акумолатора на ПОЛО 1,4 60 коня.Несам го пипал от както си купих колата март месец 2007 г.Мислех че е по малак ампераж някаде около 45,55 но се оказа че е 62.но за мен както и друго мнение е много по голям от колкото трябва да е.И затожа искам да попитам някой може ли да ми каже кой е най подходящия ампераж за Поло 1,4 60 коня (44kw). Благодаря предварително

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: акумолатор

Мнениеот bobocamaro » Пет 19 ное 2010 19:37

Привет колега.Ако колата е с APQ, 44A е акумулатора.Но можеш и 54 A/h да сложиш.Просто да се побере в дупката и да отговарят клемите леви/десни :drunk

petkan17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkan17 » Пет 19 ное 2010 19:41

да точно така е,двигателя е APQ, благодаря за информацията

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 20 ное 2010 11:54

Отиваш пр иакумулаторджиите и те ще ти кажат ;) Иначе, да, скапват се. Аз като купих моятта бях с почти ново МАГНЕТИ МАРЕЛЕ. Отиде за нями година - нещо му се прецакаха клетките. ТОва го приеми за съвет - не си кухпувай МАГНЕТИ ако ти го предлагат.

petkan17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkan17 » Съб 20 ное 2010 20:48

мерси колега,аз вече взех BOSCH SILVER с три години гаранция,дано нямам проблеми :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 20 ное 2010 20:48

mania написа:....ТОва го приеми за съвет - не си кухпувай МАГНЕТИ ако ти го предлагат.

Малко не е по темата , но аз съм доволен от Marelli-то си . Карам го 4-та зима .
А преди две години преживя следната случка , направо беше мъртвец :

Една нощ , Голфа съм го закарал за боядисване при един майстор , пред блока му . Паркран си е на 1-ва скорост и на ръчна :) . Заваля дъжд , оплътнението на предното стъкло (вече поразбутано при стъргането и шкуренето) пропуска вода и тя прокапва точно на таблото с предпазителите и релетата . Едно реленце (баш за стартера mhihi ) щраква самоволно :shock . В следствие на това Голфа изтиква една кола , тя се подпра във втора :mrgreen: ...
На сутринта на домашния телефон (тогава все още имах такъв) се звъни , вдига жена ми и след малко ми казва , че ме търсят от полицията :shock :shock . И така : имате ли Голф ? къде е паркиран ? и накрая - елате да си го видите :wink: . Те решили , че някой се е блъснал в моята кола , а тя е помела другите . Голфа наистина беше блъснат , една Марея ми огъна лекичко багажника на едно кръстовище :) .

Отивам и какво да видя : около 5м следи от гуми (от ръчната) малко по-нататък забелязах и следи от разтопен калай mhihi . Голфето както си е било на 1-ва и на ръчна , му се включва стартера и то твъгва влачейки задни гуми (ръчната - перфектна :) ) , избутало една кола и стигнало до втората , стартера хвърлял калай от спойките на колектора навсякъде :cry: . Кабела от клема + до стартера се беше палил и горял .

После си прибрах акумулатора вкъщи , беше на НУЛА волта , :bishop . Напрвих му еднократно заряд-разряд и той ме порази с желанието си за живот , сега е на Пасата втора зима и е перфектен .

Не съм фен на марката , нито продавам акумулатори , но факта си е факт .

oregon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oregon » Нед 21 ное 2010 13:34

Много филми гледаш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”