Проблем с Инжекторите.-ЗА КЛЮЧ!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Проблем с Инжекторите.-ЗА КЛЮЧ!!!

Мнениеот dimitar_85 » Чет 09 окт 2008 9:52

Колеги имам един проблем.колата ми е 1.8 механична инжекция и на бензин работи много странно,а на газ няма никакви ядове.Вчера отидох на майстор да я закачи на ЕЛКОН и още преди да я закачи я прегледа и каза че инжектора на на трети цилиндър който се намира върху кутията на въздушният филтър не подава гориво към цилиндъра.Каза ми също че няма как да се оправи тъй като е капсоловано и не може да се смени само единия или да се прочисти и трябва да се семи цялия блок с инжекторите.

Ще съм много благодарен ако някой има идеи по този проблем и ги сподели за да мога да реша проблема си.

Благодаря Предварително!!! :wink:

Последна промяна от dimitar_85 на Нед 21 ное 2010 12:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Пет 10 окт 2008 13:11

:arrow:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 10 окт 2008 23:51

и каза че инжектора на на трети цилиндър който се намира върху кутията на въздушният филтър не подава гориво към цилиндъра

Te всички излизат от дозатор-разпределителя върху кутията на въздушния филтър.Най вероятно става въпрос за запушена дюза,смени я,не са толкова скъпи :wink: Стават и от ауди и мерцедес доколкото съм чувал...

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Съб 11 окт 2008 6:37

след толкова глаблъсканици смея да твърдя че вече сам набрал бая опит с тая механична инжекция так въпроса ми е каде проверихте коя не пръска от главата почнахте да ги отвивате 1-на по 1на или ако имаш свободно време ела до кооперативния имам 3 дюзи да пробваме длаи някоя няма да стане

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Съб 11 окт 2008 13:05

Значи преди няколко месеца отварях главата за смяна на гарнитура и шлайфане,тъй като ми казаха че имам антифриз в 1-ви цилиндър.тогава майстора каза че дюзите уж нормално си впръскват.преди колата ми беше по спъната на бензин отколкото на газ и му казах да я погледне.не разбра от какво е,каза че трябва да пробва да сложи друга мех. ижекция(според мен имаше предвид при въздушния филтър отгоре).и от тогава колата работина бензин също толкова спънато но и много странно на бензин(на газ не е така).при подаване на паз работи като дракстер особенно в ниските обороти във високите не се усеща.и затова преи няколко дни я закарах нна майстор уж за Елкон но той започна да отвърта при филтъра (отгоре)един по един всеки от маркъчите към дзите и каза че още от този блок не отива бензин към 3-ти цилиндър.а нямало как да се сменя и прочиства вътре ,защото е капсоловано и веднъж отвори ли се няма затваряне.и варянта е да се смяни цялото.

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Съб 11 окт 2008 13:08

Achim Lauritzen написа:
и каза че инжектора на на трети цилиндър който се намира върху кутията на въздушният филтър не подава гориво към цилиндъра

Te всички излизат от дозатор-разпределителя върху кутията на въздушния филтър.Най вероятно става въпрос за запушена дюза,смени я,не са толкова скъпи :wink: Стават и от ауди и мерцедес доколкото съм чувал...

май точно този дозатор е проблема не при дюзите.от там не подава бензин.
и това исках да разбера трябва ли наистина да се сменя или има и друг вариант.и дали за това колата на бензин работи като драгстер.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 11 окт 2008 13:38

лесно можеш да провериш дали работят
сваляш дюзите от към главата...свалят се с просто издърпване...без въртене и сукане..просто ги издърпваш...така и така ги сваляш купи си комплект О пръстени за тях...стават и от ауди 80...по 60 ст е бройката.
сваляш 1 по 1 инжекторите и си вземап малък стъклен буркан...когато подадеш на контакт помпите подкачват бензин като правят определено налягане.
при подаването на бензин ще си проличи дали работят инжекторите.
трябва да подадат гориво в формата на конус.
след което като спре притока на бензин трябва да не прокапват.
прокапването е сигурен знак че са за смяна.
ако не подават перфектна струя а просто препикават са подпушени.
може да ги свалиш с 2 ключета и да ги накиснеш в бурканче с газ за осветление поне 12 часа.
гледай буркана да е идеално сух преди да сипеш газта защото водата ще си остане и дюзите ще ръждясат.
принципно по ръководствата за ремонт и експлоатация дават че запушена дюза не се оправя а се сменя...макар че мойте просвирваха при подаване на контакт...накиснах ги,сложих ги 200 км извънградско 100 октанов и сега няма грижи...поне за сега..
това е...работи и гледай да не се подпалиш..
ако има нещо след това пиши ще се опитаме да помогнем
виж тази тема...
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 2%EE%F0%E8

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 11 окт 2008 18:38

Дозатор разпределителя подава едновременно гориво към 4-те дюзи а не по отделно,така че не виждам как може да се запуши,освен това има и горивен филтър преди него :) Ако нещо е гърмяла газовата може да се е изкривила "въздушната клапа" ето тази,но е малко вероятно:
Изображение

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Нед 12 окт 2008 9:56

Изображение

значи това което съм оградил на снимката е проблема(поне така каза майстора).отвърташе един по един тези болтове и точно този каза че като го отвърта не се променя работата на двигателя.и каза че тази кутия дето влизат в нея от нея не подава към трети цилиндър.и каза че трябва да се смени цялата.

вероятно и аз не обясних нещата както трябва за което се извинявам.не съм много запознат с работа на двигател.
когато правих главата,майстора свали дюзите и каза че уж работят добре и смени всички О-пръстени тъй като старите бяха супер вкоравени.

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Нед 12 окт 2008 10:05

Achim Lauritzen написа:Дозатор разпределителя подава едновременно гориво към 4-те дюзи а не по отделно,така че не виждам как може да се запуши,освен това има и горивен филтър преди него :) Ако нещо е гърмяла газовата може да се е изкривила "въздушната клапа" ето тази,но е малко вероятно:

колкото до клапата веднъж ми гърмя газовата и беше се измъкнал маркуча от клапата.незнам дали се е изкривила.също така искам да знам дали ако дюзите не работят дали колата ще работи странно на бензин(потреперва,като подавам газ докато влезе в по голями обороти,и работи като дракстер)

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Нед 12 окт 2008 10:23

според мен направи това което те съветва Smoke и пиши после с резултата.И аз имах сащия проблем са работата на двигателя ама ваобще не се оказа нещо по ижекциона

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Нед 12 окт 2008 10:57

veekoo написа:според мен направи това което те съветва Smoke и пиши после с резултата.И аз имах сащия проблем са работата на двигателя ама ваобще не се оказа нещо по ижекциона

да това мисля да го пробвам нищо не коства.само да видя от къде ще намеря такава газ

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 12 окт 2008 11:07

всяка една железария се продава газ за осветление....3 лв литъра :shock
ама щом от главата на инжекцията не се подава гориво дори и да го направиш няма да си решиш проблема май.
развии оградения от теб болт и направо го махни подавай контакт и гледай дали ще бликне...ако не...проблема най-вероятно е в главата...т.е. нещо има подпушено...не съм отварял до сега...ама не е късно ти да си първия...но съм чувал че там никак не е добре да се бара ако не разбира човек защото после си няма настройване.

Потребителски аватар
Сиромаха
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сиромаха » Пон 13 окт 2008 20:20

Само даване на контакт не е достатъчно,трябва да се дърпа клапата на дебитомера-имитиране на приток въздух :!:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 13 окт 2008 21:45

аз като подам контакт инжекторите препикват :twisted:
но посегна ли да паля преритва и гасне...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”