Темепратурите паднаха и голфчето взе да му става студено.Koлата е Golf 3 Variant 1,8mi 75коня.Попринцип никога не съм имал проблеми с темепратурата, редовно си я следя, достига нормалните температури на двигателя попринцип доста бързо, но сега в Пловдив температурите паднаха и забелязах сега като излизах че стрелката за температурата винаги седи на минимум, парното пуснато на максимум духаше топло но не както преди - преди ставаше баня, а сега съвсем леко отвърна въздуха.Изминах 22-23 километра от които 13-14 градско и 10 извънградско и не се промени нищо, все още стрелката показваше минимум(по парното се усещаше че леко е загряла но не може да достигне обикновенните 65-70 градуса)Колата се кара на газ, с газова Lovato e, не ми е правила проблеми, също така се кара и на антифриз...
Според вас има ли нещо повредено или е нормално при тези ниски температури, гледал съм на някои коли слагат кожени глупости отпред на решетката, дали има смисъл и аз да слагам, и какво да е то, от къде да го зема, няам ли варянт да се сложи нещо от вътрешната страна на решетката понеже отвън ми изгелжда доста грозно?
Golf 3 - не загрява...
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: Golf 3 - не загрява...
за термостатче слушал ли си колега 
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нормално!И аз днес пообикалях и то по малко от 20 км но си загря колата както обикновенно!Може термостата да ти е блокирал !
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Нормалните 60-70 градуса?????????Това изобщо не са нормани градуси колега.Смени си термостата и нещата ще се оправят.
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Чувал съм естествено за термостат, но до вчера не съм имал никакви подобни проблеми, аи като запаля колата парното духа студено след 1-2 километра почва да духа топло, но не е както преди.И термостата може ли да се поправя или трябва нов, за какви пари говорим горе долу 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Много е относително, не трябва да подвеждаме колега, проблема може да му е на друго място! Пример ти давам с мен! Значи навъртях около 10 до 18 км в града, колата по стрелка си държи 74 градуса, парното дойде както трябва чак когато навъртях около 20км! Отидох на сериз и ми смениха датчика който показва температурата, просто на таблото ме е лъжело че е по малко, а когато загрее както трябва от един път качва температурата, даже малко бяга в страни! Та по-добре колегата да обърне внимание на датчиците, шот не всичко което показва е вярно! Би трябвало да отваря 2-рия кръг някаде на 80 градуса!
п.п Датчика за температурата на таблото струва около 45 лева в Ауто+ дали е реална цена незнам, ма излезна по-скъп от термостата, питах ги защо, шот показвало по-точно, или лъже повече
п.п Датчика за температурата на таблото струва около 45 лева в Ауто+ дали е реална цена незнам, ма излезна по-скъп от термостата, питах ги защо, шот показвало по-точно, или лъже повече

- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Е като няма парно човека едва ли е от датчика проблема!
С него ще му се оправи стрелката да седи посредата на 90 градуса като загрее,като хората,ама него в случая го притеснява че няма температура да го сгрее , не колко му показва стрелката
С него ще му се оправи стрелката да седи посредата на 90 градуса като загрее,като хората,ама него в случая го притеснява че няма температура да го сгрее , не колко му показва стрелката

- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
хаха ми то не само за мойто сгряване ами и колата, сега щом е студено най вероятно и повече хапва... Видях че термостатите са по 14-15лв още Понеделник ще ида да ми го сменят.Аз не съм много запознат, предполагам че само не мога да го сменя?
Е, не се карайте де!
Нека си смени термостата човека. После вече няма да има за какво да се карате. 
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Е ,затова се проверява реалната температура и след това по реда, иначе си сменяш каквото се сетиш. Така докато улучиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”