Чистачки голф 4
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Чистачки голф 4
Колеги случи ми се необясним проблем. Лятото си смазвах чистачките, механизма трябва да е наред, работеха си идеално и в един момент започнаха да не работят добре. Проблема ми е, че като пусна чистачките се движат много бавно и не се движат плавно, а прекъсват. Когато пусна на най-бързата степен направо блокирват.Трябват им поне 5 секунди да ми изчистят стъклото. Не миога да си обясня причината и нямам идея как да ги оправя. Пробвах да ги разглобя, но...шоф.чистачка, не се махна от шлицата, в която влиза.Накиснах я 2 пъти с ВД40 и пак не се извади. Какви съвети бихте ми дали ?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Чистачки голф 4
Ето колега, как се профилактират чистачки
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Тази процедура още лятото я направих.
Най-вече ме интересува как да изкарам рамото, защото не помръдва.Развивам болта, махам шайбата, пръскам с вд40, поклащам го, но не излиза от шлицата.
Най-вече ме интересува как да изкарам рамото, защото не помръдва.Развивам болта, махам шайбата, пръскам с вд40, поклащам го, но не излиза от шлицата.
-
bazigolf
- Автомобил:
- Двигател:
Вади се със една скоба за такива работи.Един колега от форума беше писал ,че се продават в Бриколаж за 3-4 лв,освен ако някой твой познат няма такава
успех 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
viewtopic.php?f=11&t=154043&hilit=+%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8
Ето ти тема колега има бая писано.
Ето ти тема колега има бая писано.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Колко пъти ще дадете една и съща тема? Рамото излиза по много странен начин, без сила. Аз 15мин се въртях около него и при поредното подръпване излезна без сила - важен е ъгъла явно, опитвай малко по малко докато не стане, играчка си е. Но ако си гресирал хубаво осите вътре, проблема може да е от моторчето. Аз мойте ги стъргах и гресирах август 2009г, още си работят прилично, макарче няма да им е излишно още смазване 

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
никакъв ъгъл не е важен... щом се е законтрила, най-лесно и правилно е да се извадят със скоба за лагери.. продава се в бриколаж.. не помня вече в колко теми писах по тоя въпрос...
- hooligan_sk
DimoNN написа:никакъв ъгъл не е важен... щом се е законтрила, най-лесно и правилно е да се извадят със скоба за лагери.. продава се в бриколаж.. не помня вече в колко теми писах по тоя въпрос...
За кое рамо говорим тука? Колегата неможе да извади самата чистачка, там неможе много да се законтри
За снимка 3 от инструкциите става дума, ето какво е написал Дориан от неговата процедура: "След като сме махнали гайките се махат рамената,но без да се въртят нагоре-надолу заданесе развалят шлиците,а само се размърдват напред и назад и си излизат"
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
crank666 написа:Тази процедура още лятото я направих.
Колега ако си ги смазал както съм описал в темата няма начин за толкова малко време да клеясат пак,но ако само си ги напръскал с нещо отгоре резултата е временен.
Рамото на самата чистачка понякога се впива много здраво в шлиците ако някой много го е стегнал примерно.Пробвай с натискане на рамото към стъклото отстрани до гайката където е пружината,идеята е да освободиш рамото да не е под напрежение,или другия варанте да вдигнеш рамото горе и с натискане и подръпване да го излъжеш.И ако пак не става както беше при един приятел се стига до ваденето на моторчето заедно с щангите пластмасата и рамото в комплект до колкото си спомням и всичко като е свалено с 1-2 почуквания отзад си излиза

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще го мъча това рамо и юе пиша резултат.най-удачно ми се струва с инструмента от Бриколаж, защото със сила не стана.
- drago_doikov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Опитаи със спирачна течност
от твоето казанче ,аз така свалих на един приятел голямо дърпане
и после с отверка го капнахме и след малко излезе все едно 4е не бе стегнало там,пробваи и ако стане 
и после с отверка го капнахме и след малко излезе все едно 4е не бе стегнало там,пробваи и ако стане 
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
разклащаш рамото наляво-надясно и излиза без скоби и чудесии 

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Рамото излезна със сила. Причината беше, че е раждясала шлицата, в която влиза. Проблема обаче стана по-голям. След като свалих механизма го стегнах на менгеме и чуках с бронз и чук за да го избия, единственото което постигнах е счупено рамо. Така и не можах да го избия механизма.
- hooligan_sk
crank666 написа:Рамото излезна със сила. Причината беше, че е раждясала шлицата, в която влиза. Проблема обаче стана по-голям. След като свалих механизма го стегнах на менгеме и чуках с бронз и чук за да го избия, единственото което постигнах е счупено рамо. Така и не можах да го избия механизма.
Не си го изчегъртал хубаво миналия път от налепите. Купи най-добре нов механизъм, в аутоплюс мисля ги продаваха без моторчето и беше към 70лв. От ползван няма смисъл, периодично ще трябва да го разглабяш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”