При запалване повторно ми светва лампата за маслото
При запалване повторно ми светва лампата за маслото
При запалване на Голф 3 1.8m.i ,лампата ми за маслото изгасва и веднага след това примигва пак.Това нормално ли е?
И при мен така мигва за секунда две след запалване. Така си прави при мен откакто съм я купил - повечето пъти при палене мигва още веднъж, а понякога директно гасне и не съм го смятал за проблем. Още повече че в други теми тук колегите споменават че и при тях прави така. Обаче това което ми направи впечатление е че при последната смяна на маслото преди около месец лампата ми доста често взе да мигва два пъти след палене. Много интересна работа, защото и предния път и сега сипвам едно и също масло, даже на едно и също място. Другото което ми направи впечатление е че повдигачите ми сега протракват за секунда две при почти всяко палене след по-продължителен престой, а преди го правеше по-рядко лятото. Иначе общо взето някакъв проблем нямам. Веднага след запалването двигателя си заработва тихо и други мигвания по време на движение нямам. Така че според мен проблема - ако изобщо е проблем, е или в маслото /уж еднакво ама ... различни партиди
/ или във филтъра, щото само тях съм заменил в случая.

То наистина може и от масло да, е но кое му е важното? По-гъсто или по-рядко може да е причина за тези мигвания при палене. Щото при мен едно и също слагам вече два пъти Fuchs Titan Carat 10W40. При първата смяна след това толкова хиляди километра палеше с едно мигване /понякога и без/ и веднага след сегашната смяна взе да пали с две премигвания /понякога само с едно или без/. Между другото ако колата се пали малко след гасене лампата не мига въобще.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”