Мистериозен проблем с запалването голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мистериозен проблем с запалването голф 3

Мнениеот GARTNER » Нед 28 ное 2010 18:44

От около година и нещо имам странен проблем с паленето на колата Значи общо взето пущината пали когато си иска допреди 2 дена когато напълно отказа
Проблема се изразява в това че колата пали и загасва на момента а не само да върти стартера и така до безкрай (пали и гасни веднага) Правила го е този номер около десетина пъти като за 3 влизания в сервиз не успяха да отстранят проблема трайно Не съм забелязал да се влияе от температурата или някакви външни фактори (зареждам гориво предимно от Лукойл) Сменяни са : датчика в делкото(незнам как се казва около 140 лв е) свещи, бобина, акумулатор,бензинова помпа като последня път настоях да отрежат и блокировката на алармата която беше вързана към бензиновата помпа Когато се случи колата да запали тя си движи безпроблемно, държи обороти не глъхне и не се е случвало да гасне в движение Моля всички ви за помощ, акъли, мнения и практически съвети

Автомобила е VW GOLF 3 1.6 / 05.04.1995 г. само бензин
след диагностика напаравена от мене vag-com дава следните грешки
Изображение
грешката на имобилайзера се изчисти но грешката за датчика на хол не може да се изчисти.Пише че няма сигнал дали може да е от него проблема и дали има нещо общо с имобилайзера

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Мистериозен проблем с запалването голф 3

Мнениеот i.e.i » Нед 28 ное 2010 18:55

Най-бърза проба ще стане с друго делко.
Имобилайзера е по-вероятен.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 28 ное 2010 18:58

Имобилайзера е гаранция.Датчика на Хол го дава като грешка защото колата не е запалена :idea: Запали я и пробвай да видиш как ще изчезне.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 28 ное 2010 19:11

Vladko написа:Имобилайзера е гаранция.

В ключа има едно малко като чип от него ли ще е ? И къде да го търся тоя имобилайзер :banghead:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 28 ное 2010 19:54

Да в ключ има чип,но проблема вероятно не е в него,по скоро самият имобилайзер ти прави проблем.Имобилайзера при Голф 3 представлява малка черна кутийка и се намира на неприятно за достъп место до таблото на колата.Проблемът не е къде да го търсиш,а какво ще му направиш като го намериш?

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Нед 28 ное 2010 20:30

...ще разкачи.... буксите ще ги позачисти и ако след това не се оправище стане сложничко да го изолира... на4 тесто се оправя с понаместване на буксите...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 28 ное 2010 20:43

Най често не се оправя с понаместване/почистване на буксите,но най добре да опита. :wink:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 28 ное 2010 21:19

Добре кажете тогава какво да правя да го карам в сервиз или ще се справя.Мисля че само с наместване няма да стане :banghead:
От това което написа Vladko разбрах че се намира в таблито тоя имобилайзер в черна кутйка но по-какво да се орентирам че е имобилайзер.Може ли в сервиз да се премахне или аз да го премахна всякакви съвети приемам

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 28 ное 2010 22:47

Не се намира в таблото а до него :idea: За съжаление си мисля че сам няма да се справиш,но ако имаш желание ми звънни ще ти обясня как да го достигнеш и да го разпознаеш и т.н. :wink:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 29 ное 2010 1:19

Не е проблем да изолираш имобилайзера,проблема е да накараш ECU-то да зачете че няма имобилайзер.За съжаление това без специален кабел и софтуер не може да стане.Аз се оправих с Vag Сom и малко помощ но при мен беше смяна на софтуера.Vladko е наясно с нещата.В сервиз едва ли ще ти помогнат.Най вероятно имаш пукната спойка в имото.Ако можеш извади го и го огледай под лупа.Моето е така ама ме мързи да се разправям с него а и това че помпата ми е вързана да работи постоянно не ми пречи.Иначе от време на време и то ми върти такива номера като на теб но еднократно и много рядко.Имобилайзера можеш да го изключиш и с Vag Сom но трябва да прочетеш пин кода му.За съжеление този кабел не може да го направи:beer

Потребителски аватар
vanko88
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEK 1.6
Контакти:

Мнениеот vanko88 » Пон 29 ное 2010 10:36

GARTNER написа:От около година и нещо имам странен проблем с паленето на колата Значи общо взето пущината пали когато си иска допреди 2 дена когато напълно отказа
Проблема се изразява в това че колата пали и загасва на момента а не само да върти стартера и така до безкрай (пали и гасни веднага) Правила го е този номер около десетина пъти като за 3 влизания в сервиз не успяха да отстранят проблема трайно Не съм забелязал да се влияе от температурата или някакви външни фактори (зареждам гориво предимно от Лукойл) Сменяни са : датчика в делкото(незнам как се казва около 140 лв е) свещи, бобина, акумулатор,бензинова помпа като последня път настоях да отрежат и блокировката на алармата която беше вързана към бензиновата помпа Когато се случи колата да запали тя си движи безпроблемно, държи обороти не глъхне и не се е случвало да гасне в движение Моля всички ви за помощ, акъли, мнения и практически съвети

Автомобила е VW GOLF 3 1.6 / 05.04.1995 г. само бензин
след диагностика напаравена от мене vag-com дава следните грешки
Изображение
грешката на имобилайзера се изчисти но грешката за датчика на хол не може да се изчисти.Пише че няма сигнал дали може да е от него проблема и дали има нещо общо с имобилайзера

Колега, имам същата година и модел на двигателя - АЕК.Налице беше проблем с паленето - същият проблем, само припалва. На ВАГ КОМ показваше същите работи, даже разглобих да видя имобилайзера по препоръки във форума, но ме достраша да пипам. Така се влякох цяло лято, като палех само с натискане педала на газта. Но един хубав и слънчев ден ми се отвори дълъг път и реших да се сложа добавка за почистване на инжекциона в бензина. Мислех си, така и така ще пълня резервоара - защо не? Купих си добавка на Лики *оли( да не стане реклама :lol: )и О, чудо всичките ми проблеми се оправиха за 11 лева.Колата започна да си пали без проблем и даже разхода ми падна с литър.Съвета ми е, преди да започнеш със скъпите манипулации, пробвай с добавка, но качествена!!Аз лично си избих парите за добавката от намаления разход. Идеята ми хрумна от един немски форум, където едно момче, работещо в TUEV, сподели че при тези двигатели най-честия причинител на проблеми с паленето е инжекторната система. Това е и дано да е това, защото е най-евтиният вариант. Дано съм помогнал и да пишеш. :)

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 29 ное 2010 19:35

Добре де колега казваш че се е оправила само от добавката.И аз ще пробвам,11лв къде ли не съм ги дал но звучи някак си нелогично.За да се набие грешка в паметта на ECU, то трябва да получи инфо от имобилайзера.И щом набива тази грешка значи го получава. При мен например 3 месеца не ми е въртял мозъка.Така че може и да е съвпадение :D

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пон 23 апр 2012 16:46

Здравейте колеги,

Пиша в тази тема, за да не пускам нова. Става дума за Голф 3 ГТ АЕК 1.6 95 година.
Идеята е, че съм си взел една добавка за почистване на инжектори, но се чудя ако напълня да речем резервоара на 70% дали няма да бъде по ефикасна добавката. Съответно ако ако не се напълни резервоара, понеже съотношението е 50мл за един резервоар това би ли довело до някакъв неприятен или нежелан ефект върху резервоара, тръбопроводите или нещо под предния капак? Също така дали е проблем ако горепосочената смес си се къндилка в резервоара около месец, понеже за толкова изпразвам един резервоар при нормалното ми каране или трябва да се изгори горивото за по-малко време.

Благодаря предварително. :beer

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 23 апр 2012 18:33

Gencho87 написа:Здравейте колеги,

Пиша в тази тема, за да не пускам нова. Става дума за Голф 3 ГТ АЕК 1.6 95 година.
Идеята е, че съм си взел една добавка за почистване на инжектори, но се чудя ако напълня да речем резервоара на 70% дали няма да бъде по ефикасна добавката. Съответно ако ако не се напълни резервоара, понеже съотношението е 50мл за един резервоар това би ли довело до някакъв неприятен или нежелан ефект върху резервоара, тръбопроводите или нещо под предния капак? Също така дали е проблем ако горепосочената смес си се къндилка в резервоара около месец, понеже за толкова изпразвам един резервоар при нормалното ми каране или трябва да се изгори горивото за по-малко време.

Благодаря предварително. :beer

Това, което знам аз е, че трябва да се спазва задължително пропорцията, която е дадена на етикета на добавката!

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 24 апр 2012 1:50

Aз съм сипвал такива добавки и на половин резервуар и не съм забелязал някакви плюсове или минуси?
От там нататък ти си решаваш :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”