Гарнитура за капака на клапаните

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Гарнитура за капака на клапаните

Мнениеот Immortal » Пон 17 юли 2006 7:49

Значи трета гарнитура сменям за два месеца :banghead: Тече и това е :cry: Гарнитурата е гумена.Как ли не стягах вече,първата я стегнах докрай - протече.Втората постепенно - протече.Третата пак постепено,като след известно време пристягах тъй като пак сълзеше.Вече и тя няма накъде да се стяга - протече.Капака незнам дали е крив,защото докато си беше с оргиналната гарнитура нямах никакъв проблем,но за съжаление след свалянето на капака веднъж и тя протече.Решил съм да мажа здраво с черен или червен силикон.Какво ви е мнението?Слага ли се на гумена гарнитура силикон и по колко :?:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гарнитура за капака на клапаните

Мнениеот tatenceto » Пон 17 юли 2006 7:54

Immortal написа:Значи трета гарнитура сменям за два месеца :banghead: Тече и това е :cry: Гарнитурата е гумена.Как ли не стягах вече,първата я стегнах докрай - протече.Втората постепенно - протече.Третата пак постепено,като след известно време пристягах тъй като пак сълзеше.Вече и тя няма накъде да се стяга - протече.Капака незнам дали е крив,защото докато си беше с оргиналната гарнитура нямах никакъв проблем,но за съжаление след свалянето на капака веднъж и тя протече.Решил съм да мажа здраво с черен или червен силикон.Какво ви е мнението?Слага ли се на гумена гарнитура силикон и по колко :?:
по всяка вероятност е крив капака и колкото повече го стягаш по лошо ще става все повече ще се криви можеш да намажеш със силикон но на нова гарнитура иначе все едно нищо не си направил и все пак си провери капака

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Пон 17 юли 2006 8:28

Много ли се слага или малко(силикон) :?:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 17 юли 2006 9:31

За да разбереш дали ти е крив капака пробвай при следващото сваляне да го сложиш само него без гарнитурата - оно че си покаже :lol:

Случайно гарнитурата да си я взел от Оги от Суходол? Питам, защото на мен ми набута такова менте. И както и да я стягам все си тече. Спасението е истинска или хубаво обезмасляване на капака, гарнитурата и главата /там където ляга/ и мазане с топло и маслоустойчив силикон. Мажеш умерено - процедурата я правих в Събота и засега държи. Като сложиш силикона изчакай една нощ без да палиш колата.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 юли 2006 12:20

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пон 17 юли 2006 16:49

Колеги стягате ли правилно гарнитурите .

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 юли 2006 16:51

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пон 17 юли 2006 17:07

А отдушника на картерните газове да не ти е запушен , аз моя съм го изкарал в атмосферата .

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 юли 2006 17:21

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gotto
Автомобил:
Двигател:

НА ТИЯ ГАРНИТУРИ ----МАЙСТОР Е ЛЮСИ !!

Мнениеот gotto » Пон 17 юли 2006 17:29

ТОВА не е реклама ...вече 6 месеца от смената и ...не тече...!!! Постави я с чувство и чалъм ....

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пон 17 юли 2006 17:31

Данеби да има изкривяване на капака . Щом прокапва от едно и също място има някаква причина , явно неможем да бедим само гарнитурите . Опитай се да я откриеш ще стискам палци . Сепаратора който е на капака на клапаните чистил ли си го , моят се беше запушил .

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 17 юли 2006 17:34

То и моят си тече... абе не много но блажнее така :). Слагах коркова и след 2-3 месеца протече, после пак си сложих италянската гуменарка ( тя като нова бре :) ) и пак протече.. абе ба* съм го.. нека тече там... така черен мотора по- ме кефи :lol: . Масло грам не губя. Единственият проблем е че тече откъм колекторите и като запаля докато се изпари стеклото се масълце мирише малко на тунджа ( та избягвам да пускам вентилатора първите километър-два.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 юли 2006 17:39

...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 17 юли 2006 17:55

vw_golf_2_Memphis написа:
koki_folza написа:Данеби да има изкривяване на капака . Щом прокапва от едно и също място има някаква причина , явно неможем да бедим само гарнитурите . Опитай се да я откриеш ще стискам палци . Сепаратора който е на капака на клапаните чистил ли си го , моят се беше запушил .

2 капака съм сменил...

Колега, крива ти е главата mhihi :ihihih: :bleh1

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Пон 17 юли 2006 18:05

Miki написа:
Случайно гарнитурата да си я взел от Оги от Суходол? Питам, защото на мен ми набута такова менте.

Не е от него.Струва 5 кинта,малко е по тесничка от оргиналната.Капака съм го слагал на равна повърхност и няма кривини.Мисля да намажа здраво със силикон,какво ще кажете :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”