Проблем със сервото на спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bullet
Автомобил:
Двигател:

Проблем със сервото на спирачките

Мнениеот bullet » Пет 03 дек 2004 19:29

Проблема ми е следният:
Преди една седмица както си карах изведнъж педала на спирачката започна да се втвърдява и стана твърд като на жигула. Закарах я в сервиз и там погледнаха помпата и ми казаха че тя си работи и проблема сигурно е в сервото. Иначе спирачките си ми държат както преди (минах на валци за техн. преглед) но много ме дразни тоя твърд педал и имам чувството че не спирам и ще се набия някаде. От сервиза ми казаха че накладките и дисковете са ми добре. След като прегледах темите във форума разбрах че ще трябва да си сменя спирачната течност (не съм я сменял или доливал откакто имам колата - 9 мес а предполагам че и в Германия не са я сменяли преди да я взема) но не вярвам че ще помогне.
Някой може ли да ми помогне как да разбера дали е сервото или помпата, или да ми препоръча някой добър майстор който може да ми реши проблема

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 03 дек 2004 23:17

Най-лесният вариант за оправяне е да развиеш леко една от тръбичките от сервото да изпусне малко течност.Ще видиш,че след това педала ще "омекне".Това обаче е временен вариант (ако си на път)И аз имах такъв проблем и ми разправяха за някакви си прашинки в течността и от сорта.В крайна сметка се оказа,че гумичките са за смяна.Предполагам,че и при теб е подобен проблема
Не вярвам,че проблема може да е от самата течност,освен ако не е пресечена
Успех

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Съб 04 дек 2004 15:56

ако ти е гръмнало сервото като натиснеш спирачката мотора трябва да си промени работата даже и да загасне

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”