Звук като от електрошокова палка под капака

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Звук като от електрошокова палка под капака

Мнениеот elimn » Нед 05 дек 2010 14:54

На снимката е оградено мястото от където се чува този звук. Незнам дали точно от там, но в тази област.
image5.jpg

Чу се за първи път, когато я запалих след седмица престой в гаража. Тръгнах и започна да пука, доста силно беше, щом чух при запален двигател и на ход отвътре в колата. Отворих капака, но не прихвърчаха искри от никъде, а шума беше точно такъв :shock Нямаше как да не потегля и след време- 3-4 мин. пукането спря. Реших, че е нещо заради дългия престой без да се пали/подземните гаражи са влажни/, но... уви! Днес отново този звук, след 100км каране спрях за почивка. Да се разсъня излязох от колата без да я гася и след 2 мин. престой пак пука. Някой знае ли какво може да е? Другото ми съмнение е ксенона/баласта/, но той дали пука така? Кофти, че се получава ненадейно и няма как да я закарам в сервиз да чуят какво е и от къде. С търсачката търсих, но освен на моята кола на никоя друга не и пука, или пращи под капака. Късметлии :banghead:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Звук като от електрошокова палка под капака

Мнениеот bobocamaro » Нед 05 дек 2010 15:00

Това което си оградила би трябвало да е нафтов филтър. Не отбирам нищо от дизел, колегите ще ме сръгат, ако бъркам.Мисля си че от стоенето е възможно да е попаднал въздух в горивните шлангове, който тя сега гони. Един вид да чуваш мехурчетата как прелитат по тръбите. За ксенона, той ако така пращи..амин, дори няма и да запали.Всичкото това го предполагам..на студена кола ремъците също издават безобразни звуци.
П.П. Искри от кабели като на бензините нямаш, не е това. :banghead:

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Нед 05 дек 2010 15:10

Аман от звуци под капака! Взех да си мисля като каза за ремъците, че нещо може би опира ли... Щом и при студена и при топла ги издава. Мин. седмица така като сменях баласт нещо се мръднало онова гърло, от което взема въздух автомобила/нямам идея как се казва/ и тръбата беше опряла в перката отпред. Звуци- сякаш се разпада колата, но бързо се светнах в тъмното какво е. Но... за това... имам нужда от помощ.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 05 дек 2010 15:17

elimn написа: Мин. седмица така като сменях баласт .

?? Просто ако го направи пак спри си светлините, и изтичай да слушаш при мотора. Въздуховода който са ти разместили..не пращи.
Заради такива шумове съм се возил надолу с главата при мотора, на свален преден капак :banghead:

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Нед 05 дек 2010 18:55

Е, ще чакам да чуя. Слизах да запаля, но няма такъв шум. То е ясно, че не е от тоя въздуховод, защото е от другата страна, но може както при него нещо да опира и да издава тези адски звуци, от които ми настръхва косата :horror:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”